Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ze ja na tohle forum vubec lezl... :suicide_anim:

Jeste pred dvemi tydny jsem byl plne rozhodnutej, ze si poridim IWC Portuguese Automatic s tim jejich uchvatnym kalibrem 51011... pak jsem v obchode zahlidnul zajimavy Omegy a resil tady dilema, jestli Omega ci IWC... Nakonec jsem se rozhodl pro Speedmastery na oceli a uz se tesil, jak si je na konci mesice koupim...

Nicmene, jak jsem tady procital forum, narazil jsem na do te doby pro me nezname znacky jako napr. Blancpain, Zenith a dalsi skvosty. Pri dnesni navsteve obchodu jsem jen tak zabrousil k hodinkam, ze se na ony objevy podivam...

Co budu povidat, kdyz jsem videl ty Zenithky (Chronomaster Open GDE Date XXT, ref. 03.1260.4039/21.C611 - viz. web Zenith), docela mi vyschlo v krku. Na obrazcich vypadaji sice nic moc, ale v realu proste pastva pro oci. Zkousel jsem si je v kratesech, takze vim, ze budou pasovat i k lezernimu obleceni a i k formalnimu obleku budou pasovat perfektne.

Nez-li se definitivne rozhodnu (jako, ze uz jsem na 99% jisty), chtel bych se vas zkusenejsich zeptat, co rikate na tuto volbu. Podle toho, co jsem cetl o movementu El Primero, je to asi docela spickovy kalibr. I designove vypadaji hodinky zajimave, obzvlast jsem se zamiloval do toho pruhledu, ktery je fakt uzasny. Maji docela vychytanou datumovku a celkove pusobi zajimavym dojmem. V neposledni rade je mi symapticke i to, ze Zenith neni tak proflaknuta znacka jako Rolex, Omega ci Breitling (nic pro ti nim), cili nenastvu ty, kteri hodinkam prilis nerozumeji, a naopak lidi, kteri se v hodinkach vyznaji, muj vyber treba oceni...

Vim, ze oproti Omegam i IWC je to skok jako blazen, ale kdyz tady clovek nasaje tolik zajimavych informaci, hodne ho to poznamena... Ja uz nyni vim, ze to nebudou hodinky jedine... Ty sportovneji ladene Omegy a pilotky IWC budou bezpochyby v co nejkratsi dobe nasledovat... Jedine o co jde je nyni to, ktere budou prvni... :-)

Predem vsem diky za komentare...

Odesláno

Uff, akože budem musieť rozdychavať ešte dlho, že konečne niekto na CHmagu ide brať El Primero :)

No neviem, nie je tych 45 mm trochu veľa ? Predsa len oblekovky su tak do 42...

Zenith nie je "proflaknuta" značka, ale občas ludia nezvladnu niektore kreacie z Natafovho obdobia (tento model ja môžem).

Su iba tieto dve vyhrady, inak do nich chod, po technickej stranke su dokonale- rezerva, system datumovky, ....

PS:ešte ma napada, aby si neplakal nad sekundovkou, ktora je hlavne v serii Chronomaster takmer neviditeľna.

Odesláno

Jestli ses v úvahách dostal až sem a můžeš ten peníz pustit, není jiná volba. Už by Tě Omegy zcela jistě neuspokojovaly (osobní názor, takže, Omegisté, no flame) a IWC uspokojily jen možná (zase jen osobní pohled, i když Purtuguese s modrými ručkami má vynikající neokoukatelný deign).

Jestli ale myslíš, že ti, kdo by koukali na Omegy jako na proflánutou značku, u techto Zenithů nepoznají tu kvalitu, jsi na omylu. Ta z toho prostě přímo sálá.

Za mě - výběr za 1 :speak_cool:

Odesláno (upraveno)

To si piš, že to je kalibr všech kalibrů, El Primero je jedinečnej ...

Jestli si je nakonec skutečně pořídíš, koukej přijít na příští Chronomag sraz v Praze, ať máme čim zaplnit večer ... :D

Myslim, že tam nejeden budem polykat naprázdno ... B)

P.S.: Koukam, že Baker má taky vkus ... :)

Upraveno uživatelem rorda
Odesláno

Zdarec vsichni,

diky za zajimave komentare...

xlaque: prave, ze tech 45mm neni vubec do oci bijicich. subjektivne jsem mel pocit, ze jsou mensi nez IWC, ktere maji jen 42,5mm (pokud me pamet neklame). Zkousel jsem i tu 40mm verzi, a ta mi pripadala dost malinka.

lib: diky za komentar. Narazku na proflaknutou znacku jsem nemyslel tak, ze kvalita Zenithu nejde poznat, ba naopak. Ale ve svem okoli (hlavne v praci) mam lidi, kteri kdyby zjistili, ze nosim Omegy ci Rolexy, asi by to nerozchodili. To, ze je Zenith treba jeste vyse co se kvality zpracovani, kalibru i ceny tyce, oni vubec tusit nebudou, takze zavistive pohledy a blbe kecy nebudou tak intenzivni. Na druhou stranu, clovek, ktery tomu aspon trochu rozumi, kvalitu pozna. Ale co je nejduzlezitejsi, ze ja sam z tech hodinek budu mit dobry pocit.

baker: tak tyhle jsem vcera taky zkousel, ale chybela mi datumovka, nacez mi prodejce ukazal ty Grande Daty a ty me fakt dostaly. Ono to z obrazku nejde moc videt, ale datumovka tam neni resena trivialne jako na vetsine hodinkach, ale jsou tam dve kolecka, ktere spolecne vytvareji datum a to me fakt dostalo... Navic ten pruhled na kalibr je bomasticky a kdyz to srovnam s IWC, rozhodne je cifernik zajimavejsi a takrka neokoukatelny.

rorda: coz o to, ja bych prijel, a rad... ale jsem zasekanej dlouhodobe v Dubaji... pokud bude sraz v dobe, kdy budu v Cechach, rad dorazim...

Takze jeste jednou diky vsem, jsem rad, ze jste mi vyber nevymluvili, a ze nebudu muset resit dalsi dilema. Planuji nakup hodinek na konci srpna (Baker, doufam, ze do te doby budes mit tu recenzi :-)), takze jakmile budou fotecky, hodim je sem...

Odesláno

to OS1: gratuluji k rozhodnutí, jasně ještě jsi je nekoupil, ale i tak, už to předsevzetí je dobrý. Zenith je moje srdcovka, ale zatím, ZATÍM, mimo mé finanční možnosti, resp. model, který bych opravdu chtěl. Nicméně jsem ti chtěl ještě malinko víc zamotat hlavu a ukázat ti ten můj srdcový model na dvou přiložených fotkách a dát podnět k přemýšlení. Je samozřejmě docela klidně možné, že se ti nebude líbit a pak není o čem přemýšlet. Ale za podívání člověk nic nedá.

Tak tady je.

Only.

post-752-1218704368.jpg

post-752-1218704469.jpg

Odesláno

to only: krasny fotecky, to je bez diskuse... bohuzel na me jsou zatim prilis komplikovany a budu uplne spokojeny s temi Grand Daty... uz jsem vicemene rozhodnut, a jenom co trosku dosporim, bezim pro ne... V Cechach bych si je asi dovolit nemohl (btw: kolik tam zhruba stoji?), ale tady v Dubaji jsou za relativne prijatelne penize - cca 43.000 Dhs (coz je pri kurzu 4 Kc docela reasonable) - je to stale palka jako hrom, ale ty hodinky za to na prvni pohled zretelne stoji...

to mareks: ja se taky tloukl do palice, ze jsem sem lezl... asi bych mel dneska Omegy a byl bych spokojen... nevedomost je holt krasna... na druhou stranu, diky tomuhle foru jsem si poradne rozsiril povedomi o hodinkach a uz nyni je mi jasne, ze to bude zabava na dlouho... ;-)

Odesláno
  only napsal:
to OS1: gratuluji k rozhodnutí, jasně ještě jsi je nekoupil, ale i tak, už to předsevzetí je dobrý. Zenith je moje srdcovka, ale zatím, ZATÍM, mimo mé finanční možnosti, resp. model, který bych opravdu chtěl. Nicméně jsem ti chtěl ještě malinko víc zamotat hlavu a ukázat ti ten můj srdcový model na dvou přiložených fotkách a dát podnět k přemýšlení. Je samozřejmě docela klidně možné, že se ti nebude líbit a pak není o čem přemýšlet. Ale za podívání člověk nic nedá.

Tak tady je.

Only.

To je samý budík....

:jawdrop:

Můžeš nějak vysvětlit ty funkce a sdělit, jaká je přibližná cena?

Odesláno (upraveno)

Primerom sa neda nic pokazit to je bez debaty, ale mna jejich nova produkcia nebere...... vintage kusky to je radost, ale u tychto novych mi to pripada ze basnik uz tak trochu nevie co by.... :(

Upraveno uživatelem cali
Odesláno

A co takhle Vulcain Vulcanograph? Vlastní kalibr, GMT funkce, big date...

Asi bych neváhal :) a mrknul na jejich stránky.

A nebo jednodušší ale taky krásné Vulcain Golden Voice s krásným hlasem kalibru cricket.

post-2799-1218718648.jpg

post-2799-1218718663.jpg

post-2799-1218718672.jpg

Odesláno
  Vit napsal:
To je samý budík....

:jawdrop:

Můžeš nějak vysvětlit ty funkce a sdělit, jaká je přibližná cena?

Google odhalil kdesi cenu 15000 CHF, cili neco pres 200K ceskych. A hadam, ze moc velky rozptyl to v realu nebude :).

Zenith nepatri vzhledove mezi moje oblibene, ale uznavam, ze ma svoje kouzlo a pokud je koupis, uz ted gratuluju! :)

Odesláno

Bohužel mám podobné informace jako xlague, je to fakt peklo, na jejich stránkách je stručný popis toho díla a zní takto: AUTOMATIC EL PRIMERO 4031 CALIBER WITH MINUTE REPEATER, CHRONOGRAPH, LARGE DATE, DUAL TIME, ALARM, VIBRATOR, DOUBLE POWER RESERVE INDICATOR & OPENING DIAL SHOWING A PART OF THE STRIKING MECHANISM.

MOVEMENT COMPOSE OF 744 INDIVIDUALS PARTS, 63 JEWELS WITH A COMBINAISON OF 47 FUNCTIONS.

18 KT ROSE GOLD, WHITE GOLD OR PLATINUM CASES WITH TRANSPARENT SAPPHIRE CASEBACK, SILVER ? GRAIN D?ORGE ? GUILLOCHE OR PLAIN BLACK DIALS.

HANDMADE BLACK ALLIGATOR LEATHER STRAP

CASE DIAMETER : 44 MILLIMETERS

WATER RESISTANT UP TO 50 METERS

18 KT ROSE GOLD, WHITE GOLD OR PLATINUM TRIPLE FOLDING BUCKLE STAMPED WITH ZENITH STAR ON THE CAP

No prostě a jasně, člověk musí mít nějaké cíle, aby měl důvod chodit do práce a snažit se vydělávat peníze ne :-)? Kdyby šlo jenom o jídlo, tak pozbírám flašky v okolí domu a nemusím se snažit :-) Za to takhle, kromě jiných "důležitých" věcí, můžu střádat i na tyhle Zenithy :-). Je to zbytečnost, ale bože, jak rád bych jí měl na ruce :-)!

Only.

Návštěvník Snow
Odesláno
  cali napsal:
Primerom sa neda nic pokazit to je bez debaty, ale mna jejich nova produkcia nebere...... vintage kusky to je radost, ale u tychto novych mi to pripada ze basnik uz tak trochu nevie co by.... :(

Přesně, moje slova, nové modely se mi nelíbí.

• po 3 týdnech...
Odesláno
  911 napsal:
to OS1

tak jak, koupil jsi ty Zenithy nakonec?

Zatim ne... Nebyl jsem uplne pevne rozhodnut, po kterem modelu sahnout, tak jsem v tom obchudku stravil par hodin a vyzkousel jsem si par modelu... nakonec jsem se rozhodoval mezi dvema modely, konkretne Chronomaster Grand Date a Class Traveller Multicity (oba s El Primero kalibrem)... ty Multicity maji velmi zajimavou komplikaci, kdy mas prehled o casu ve vsech casovych pasmech na svete, coz je vzhledem k memu povolani docela uzitecne... takze u me prakticky vyhraly...

Nicmene ma to sve ale... jejich cena je podstatne vyssi nez je muj rozpocet... Poradne hodinky si chci koupit uz nejakou dobu a mel jsem neco malo nasetreno a asi bych z toho bez vetsich problemu pokryl i ty Grand Date... Kdybych do nich sel, mel bych bezpochyby perfektni a zajimave hodinky, ale docela by me hryzalo svedomi, ze jsem nesel do tech Multicity, ktere na ruce vypadaji jeste lip a o vyjmiecnosti strojku ani netreba hovorit...

Takze jsem se rozhodl, ze zatim dam Zenithky k ledu, koupim si radove levnejsi pilotky, ktere bych stejne tak jako tak "potreboval", zbytek penez necham pracovat na svem mnozeni, a az dosetrim na Multicity, pujdu do nich... V prepoctu na koruny uz to sice nebude tak vyhodne, protoze dolar se uz asi hned tak ke svemu minimu nevrati, ale to ted neresim...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...