Jump to content

LUMINOX

autoEKOmotion

Recommended Posts

Dobrý večer všichni,

zaujaly mně celkem obrázky Lumi Nox hodinek. Mám rád hodinky, které jsou něčím zajímavé a na těchto se prý jedná o tritiové trubice.

Máte prosím někdo zkušenosti s hodinkami Lumi Nox ? Dále by mně zajímalo, do jaké kategorie tyto hodinky zařadit a s jakou značkou nebo typem bych je mohl porovnat. Jde mi o to, že nehedám hodinky, kde zaplatím za značku a potom se je bojím nosit, ale potřebuju hodinky, které vydrží v drsných podmínkách, aniž by mě mrzelo, že přidám škrábanec.

Díky všem, co fundovaně poradí.

Dobrý večer všichni,

zaujaly mně celkem obrázky Lumi Nox hodinek. Mám rád hodinky, které jsou něčím zajímavé a na těchto se prý jedná o tritiové trubice.

Máte prosím někdo zkušenosti s hodinkami Lumi Nox ? Dále by mně zajímalo, do jaké kategorie tyto hodinky zařadit a s jakou značkou nebo typem bych je mohl porovnat. Jde mi o to, že nehedám hodinky, kde zaplatím za značku a potom se je bojím nosit, ale potřebuju hodinky, které vydrží v drsných podmínkách, aniž by mě mrzelo, že přidám škrábanec.

Domnívám se, že můžeš porovnat s produkcí Traser a s quartzovými modely Marathon. Marathony však nemají ony tritiové trubice jinak to jsou pravé vojenské hodinky, mimo jiné je používají příslušníci kanadské pobřežní stráže a to je myslím důkaz kvality.

Edited by Snow

luminox je obchodní firma, hodinky pro ně vyrábí mondaine, design stejně jako u traser-u vychází často z armádní specifikace Mil-W-46374 proto vypadají podobně, nicméně pokud chceš "real thing" tak traser - jednak microtec, který traser vyrábí byl vždy dodavatelem tritiových trubic pro ostatní výrobce a také Stocker & Yale byly v microtecu vyvinuty...

Marathony však nemají ony tritiové trubice

mají, ne všechny ale mají

Měl jsem Traser (quartz) i Marathon (automat). Záleží, jestli chceš lehké (plastové Traser, ale jsou i v oceli) nebo těžší, bytelnější Marathon (ocel), které jsou zase dražší.

Mohu doporučit Traser i Marathon.

Co se týká Luminox, bylo tady už několik diskuzí na téma "Traser vs. Luminox", jinak Kuba už napsal více ...

Nebo ještě Marathon Navigator, nejsou drahé a jsou to hodinky, které skutečně používá US Army.

NAVNODATELARGE.jpg

• 2 weeks later...
Dobrý večer všichni,

Mám je rok, a téměř nesundávám a to ani v extrému(paintball, práce na stavbě,...), dokonce sem v nich točil na hrnčířskym kruhu :). Mám model z polymeru se slelnýmy vlákny, takže trochu jak prošlé válkou vypadaj, ale jdou, sou přesný, vodotěsný a úžasně lehký. V těch trubičkách je nějaká chemie co netřeba nasvicovat a má mít svítivost cca25 let(v záručáku je myslim 15). Jediná výtka - řemínek z nějaký antialergický gumy byl sice extra příjemnej, ale rozpad se po 3/4 roce.

Dobrý večer všichni,

Luminox model 3600 používám jako potápěčské a opravdu fungují, i když mám výhrady k provedení korunky (už se mi jednou pod vodou vyšroubovala o rukáv). Deklarovaná hloubka 200 m, ale ve dvou stech jsem ještě nebyl, tak nevím jestli je to pravda. Někteří další výrobci hodinek s tritiovými kapslemi nemají "potápěčskou" odolnost vůbec v nabídce.

Edited by prochaska

Mám je rok, a téměř nesundávám a to ani v extrému(paintball, práce na stavbě,...), dokonce sem v nich točil na hrnčířskym kruhu :) . Mám model z polymeru se slelnýmy vlákny, takže trochu jak prošlé válkou vypadaj, ale jdou, sou přesný, vodotěsný a úžasně lehký. V těch trubičkách je nějaká chemie co netřeba nasvicovat a má mít svítivost cca25 let(v záručáku je myslim 15). Jediná výtka - řemínek z nějaký antialergický gumy byl sice extra příjemnej, ale rozpad se po 3/4 roce.

Pochopil jsem to spravne ze tritium ma mit svitivost 25 let!?

Pochopil. Tritium ma polocas rozpadu pres 12 let. Takze zivotnost bude pres 20.

Spis jsem to teda nepochopil. Je pravda ze o tritiu v hodinkach vim prd. Vychazel jsem z toho ze u miridel (na zbranich) se udava svitivost cca 12 let (verim ze si to pamatuju dobre) takze pocitam s tim, ze po 12 - 14 letech svitit prestanou... Prave kvuli polocasu rozpadu tritia. Jestli vydrzi svitit 20 let pak budu jedine rad.

Hele muzu se zeptat co je to v tve avataru? Pripomina mi to Thorovo kladivo.

Spis jsem to teda nepochopil. Je pravda ze o tritiu v hodinkach vim prd. Vychazel jsem z toho ze u miridel (na zbranich) se udava svitivost cca 12 let (verim ze si to pamatuju dobre) takze pocitam s tim, ze po 12 - 14 letech svitit prestanou... Prave kvuli polocasu rozpadu tritia. Jestli vydrzi svitit 20 let pak budu jedine rad.

Hele muzu se zeptat co je to v tve avataru? Pripomina mi to Thorovo kladivo.

Polocas je to proto, ze se premeni polovina celkového poctu atomarnich jader ve vzorku. Takze po tech 12,36 letech premena na helium a vyzarovani beta zareni pokracuje.

Ad avatar - Jo, je to Mjöllni.

• 4 months later...
Guest milosklikar

Nepředpokládám, že by měl někdo oba modely, ale přesto se zeptám. Zajímá mně váha hodinek, protože mám radši těžší. Nejsou ty "upečený" polymerový hodně lehký? Nikde jsem se nedočetl váhu ani polymerových 3001 a ani ocelových F-117.

http://luminox.800rpm.com/index.php?/site/...e%20Series/3001

http://luminox.800rpm.com/index.php?/site/...eries/3400/3401

post-786-1230580015.jpg

post-786-1230580025.jpg

Edited by milosklikar

• 1 year later...

tie polymerove su lahke, a ked poviem lahke tak asi tak ako detske hodinky z ciny...to len pre prirovnanie, pre obraznost, ked dam dole kaucukovy remienok, tak remienok je tazsi ako hodinky, tie ocelove maju svoju vahu a su aj hrubsie, s kovovym remienkom su doost tazke.

dsc02298b.jpg