casiotron Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 SEIKO D409-5010 z roku asi 1984. SEIKO UW02-0010 opět asi z roku 1984. CASIO DB-1000, modul 285 z roku 1984. SEIKO D409-5000 opět pravděpodobně z roku 1984. Meister - Anker z roku 1982 Meister - Anker, co jsem sem dával v minulém tématu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Ještě mou sbírkou prošly tyto "iD" z roku asi 1983. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 před 8 hodinami, Gombo napsal: Tak podme na to:... Jo, to je ono. Grafické piktogramy na Timexech jsou moc pěkný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 před 6 hodinami, akai napsal: Tak fajn tady muzu rychle navazat. Vyse uvedeny propagacni material dava popis na tyto bodove Orientky a prave diky predchozim jsou prave po ruce... A vono ta tiskovina je nyni dokonce dostupna zde... - a zvazuji , kdyz uz je mam fyzicky mam to k nim pribrat? Kdo by si chtel prelozit original text po OCR pruchodu tak zde Dalsi pribudou ... -tyto byly po ruce. Mám pro puntíkáče trochu slabost, byť jejich čitelnost displeje většinou není tak dobrá jako u klasických segmentů. Ale tyhle jsou pěkný. S tištěnou inzercí je to spíš o penězích. Často je výtisk inzerce s dalšími poplatky (servis Buyee, doprava, poplatky v ČR) dražší než hodinky. Je to je o míře nadšení kupujícího. Samozřejmě je to pěkný set – hodinky + inzerce. Ještě víc jsou původní tištěné katalogy. Ale u Orientu to asi bude ještě větší hledačka, než třeba u Casio a Seiko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 před 6 hodinami, casiotron napsal: SEIKO D409-5010 z roku asi 1984. SEIKO UW02-0010 opět asi z roku 1984. CASIO DB-1000, modul 285 z roku 1984. SEIKO D409-5000 opět pravděpodobně z roku 1984. Meister - Anker z roku 1982 Meister - Anker, co jsem sem dával v minulém tématu. před 6 hodinami, casiotron napsal: Ještě mou sbírkou prošly tyto "iD" z roku asi 1983. Pěkný kousky, ty Seiko už jsou klasika. Ale v roce 1984 všechny tyhle puntíkáče museli vypadat jako super moderna. Koukám, že v MA brali moduly od Seika dost často. Ty "iD" jsou na první pohled docela dost podobné Orientům, co sem dával uživatel akai. Nevím, jak moc i funkčně, ale rozložením údajů displeji jo. Líbí se mi invence výrobců při vytváření popisek na displejích. Jako třeba "Comment Alarm", nebo "Message centre" a "Pannel Sensor". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Myslím, že by sem taky mohly patřit...Casio EDB-111, mod. 2539.. dva displeje, moc pěkně svítivý iluminator, databanka, která se dá i zaheslovat, světové časy, stopky a 5x alarm. Hodinky mají i pěkné animace.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 před 2 hodinami, Olin.uj napsal: Myslím, že by sem taky mohly patřit...Casio EDB-111, mod. 2539.. dva displeje, moc pěkně svítivý iluminator, databanka, která se dá i zaheslovat, světové časy, stopky a 5x alarm. Hodinky mají i pěkné animace.. Mají sice spodní řádek z klasických segmentů, ale zase vzhledem k netradiční grafice celého displeje a animacím (našel jsem jen video EDB-110 s animací mapy světa) by sem asi patřit mohly. Každopádně jsou zajímavé. Kdybys zvládnul někam nahrát video s animacemi, rád bych se podíval (a možná i ostatní), co tam v Casiu na dvouvrstvém displeji vytvořili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 Tak tento týden taky přihodím něco, co jsem doma posbíral. Popis je zase pod obrázky. Nejprve samozřejmě moje oblíbené kalkulajdy. Casio DBX-100 - Jediné ve své řadě. Modul 261. Neměly žádného předchůdce ani následovníka. Škoda. Jsou super. Nemají klasické nabídky přepínané tlačítkem, ale mají menu, které se volí čísicemi. Podrobnější popis (vč. videa) je ve vláknu od Chilliluka tady. Casio VDB-1000 - jsou z řady Hotbiz VDB s dotykovým displejem. Ale tyto jediné mají dot matrix displej. Modul 658. Video k nim je třeba tady. Casio ABC-30 a Casio ABC-31 - Ana digi s kalkulačkou a ještě bodovým displejem. Mají stejný modul 2332, jedny jsou v plastu a druhé v kovu. Casio ME-100 - Casio z řady Meta Rezo. Modul 1672. Říkalo se jim Magic eye a byly určeny pouze pro japonský trh. A možná jsem je mohl hodit i do minulého týdne, protože mají dvoutónový alarm. Sekundové číslice se zobrazují normálně, ale minutové a hodinové scrollují nahoru. Video animací displeje je možno shlédnout tady. Casio DKW-100 - Takové japonské databanky. U těchto hodinek se bodový displej vyloženě hodí. Jak jinak vykreslit ty japonské znaky. Modul 824. A krátké video je tady. Seiko DATA-2000. Takový malý počítač na ruku. Už jsem je sem dával. Tak ještě jednou. Alba Spoon W853 - Dělaly se i jako Alba Aka a nebo nejznámější verze Seiko Timetron (jako malá televizka). Ale všechny mají stejný modul. Veškeré přepínání položek je animované. Video tohoto modulu je ke shlédnutí tady. No a pak ještě dvoje, které jsou sice "dot", ale rozhodně ne "matrix". Mají jen z bodů sestavené segmenty. TVG TV2011 - Hodinky s dálkovým ovladačem. AWC FD1001 - Dámské hodinky. Mají jen čas, datum a sekundy. Ale přepínají se levým tlačítkem. Pravým se nastavují, takže jsou určeny buď pro nošení na pravé ruce a nebo se musí pro zobrazení data stisknout pravou rukou levé tlačítko, což není zrovna pohodlné. A to je dnes vše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 28. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 před 46 minutami, Hantronix napsal: Tak tento týden taky přihodím něco, co jsem doma posbíral. Popis je zase pod obrázky.... >Hantronix Pěkný výběr. A díky za odkazy na videa, to vždycky potěší. Jak už jsem psal, řada Meta od Casia je vždycky zajímavá. A animace na modulu, co máš ve Spoonech jsou prostě parádní. Na těch se v Seiku vyřádili. Fakt má model TV2011 nahoře vystrčenou infračervenou diodku? No to teda smekám.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 před 3 hodinami, jendazhor napsal: Fakt má model TV2011 nahoře vystrčenou infračervenou diodku? No to teda smekám.. Jo. Fakt má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 29. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2020 (upraveno) Tak jsem prohledal sbírku a některé Casia tu už jsou (ABC30, DBX 100). No ale našel jsem jiné. FS 00: Kupoval jsem je kdysi v kamenném obchodu. Mají world time, databanku na 30 telefonů a stopky. Každá funkce má krátké animované demo. Čas může mít zapnutou stálou animaci. Pro sebe jsem si tu funkci přiřadil jako šetřič obrazovky. Obrázek se mění po vteřině. No samo mají poctivý illuminátor. Enterprise: Casio FS 02: Podobné funkce jako předchozí model. Obojí mají v okolí displaye zrcadlo. Taky nějaký ty animace, navíc lze zvolit typ zobrazení klasický digi: Nebo virtuální ručičky: Casio GPR 100 Toho času je aku v háji a já si nepamatuji jak jsou na tom s funkcema. Pamatuji si že mají GPS a illuminátor, plus asi běžný funkce. Modul 2886. Upraveno 29. července 2020 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 29. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2020 (upraveno) Poslední model: WQV .1 První hodinky (aspoň co vím) s digitálním foťákem. Dělají černobílé foto nevalné kvality ke kterým lze přidat záznam (telefon/adresa). Plus pár běžných funkcí jako 5x alarm, stopky, odpočítávání. Umí komunikovat s PC přes zabudovaný infra port pro přenos fotek. Casio novější modely vylepšovalo o barevný snímač (WQV 3), a poslední evoluce už má nejen barevné fotky, ale i display (WQV 10). Upraveno 29. července 2020 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 29. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2020 před 39 minutami, t2 napsal: Poslední model: WQV .1 První hodinky (aspoň co vím) s digitálním foťákem. Dělají černobílé foto nevalné kvality ke kterým lze přidat záznam (telefon/adresa). Plus pár běžných funkcí jako 5x alarm, stopky, odpočítávání. Umí komunikovat s PC přes zabudovaný infra port pro přenos fotek. Casio novější modely vylepšovalo o barevný snímač (WQV 3), a poslední evoluce už má nejen barevné fotky, ale i display (WQV 10). Hmm, řada FS (Film Watch) se mi už dlouho líbí. Je taková hravá... Už jsem tu na ně čekal. Ty GPR-100 s GPS modulem mají specifikaci třeba tady. Pěkné příspěvky. Na modely s foťákem tu ještě určitě někdy bude příležitost v dalších týdnech. Dnes se dají sehnat za pár kaček, ale v době vzniku to musela být bomba, přestože fotky z nich byly opravdu spíš taková legrácka. Přenos dat přes infra býval záležitostí pro trpělivé jedince. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 30. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2020 Tady jsou ty CASIO WQV-10, modul 2412. Na ty jsem lautr nevzpomněl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 30. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2020 (upraveno) před 4 hodinami, casiotron napsal: Tady jsou ty CASIO WQV-10, modul 2412. Na ty jsem lautr nevzpomněl. Rozhodně naprostý hitech někde v roce 2001. Rozlišení snímků 176 x 144 bodů je už dnes směšné, ale tehdy a v hodinkách? Bomba. A jak byly datově malé, vešlo se jich do interní paměti hodinek cca 80-100, což zase bylo slušné. Ovšem na displeji s rozlišením 78 x 80 bodů a velikosti 20 x 20 mm je náhled asi opravdu jen orientační. Byť byl displej barevný. Udávaný počet zobrazitelných barev displeje byl 4096, což mě docela překvapilo. Jen se mi nedaří nikde dohledat nějaké ukázky snímků pořízených těmito udělátory. Mají infra přenos do počítače, tak počítám, že někde na webu nějaké budou. Nezkoušel jsi je dostat do počítače? A abychom si trochu přiblížili tehdejší dobu, tady jsou požadavky na počítač pro přenos fotek: Minimum Computer System Requirements PC: IBM PC/AT or compatible OS: Windows® 2000/ME/98/98SE CPU: Pentium® 166Mhz or higher RAM: At least 64MB Hard Disk: At least 50 MB of free space Data communication port: USB port, 9-pin serial COM port, or IrDA IR port Display: 800 x 600 dots, at least 16-bit Color or greater (recommended) CD-ROM drive Keyboard Mouse or equivalent Pointing device A ještě doplním jeden dobový článek na iDnesu: --- Ale chlapi, vy mi tady předbíháte týdny. Určitě se nestyďte opakovat některé modely i v těch následujících. Upraveno 30. července 2020 uživatelem jendazhor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 30. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2020 Tak si ještě odpovím na svůj vlastní dotaz... Ukázky snímků z modelu Casio WQV-10 jsou třeba tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 31. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2020 Ještě pár tiskovin k těm foťákovkám: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 31. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2020 Já fotky nikdy do PC nepřehrával. U žádných jsem neměl ten port. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 31. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2020 Hodinky mám NOS , ale taky nemám port . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se