Přejít na obsah

Tématické týdny vašich digitálních zápěstí

jendazhor

Doporučené příspěvky

Raději nebudu rozebírat, jak je někdo dokáže vyrobit i s nějakým ziskem za 2 doláče.
Mě téma nejlevnějších taky napadlo, ale je to dost neprůhledné. Spousta z levných se rozdává nebo k něčemu přibaluje, takže těžko říct, jaká je jejich reálná prodejní cena.
Já jsem kdysi, jen tak ze srandy, kupoval dětem digošky s kalkulačkou za 1,23 $. Ze dvou kupodivu jedny fungovaly včetně té kalkulajdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 708
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak nejlevnější s kalkulačkou jsem tady už jednou dával -> TADY

Stály tehdy 0.9 $. A budete se divit, ale za těch 5 let pořád ještě jdou. A s původní baterií. Sice slabě, ale jdou.

Taky jsem si říkal, jak je někdo schopen tohle vyrobit za dolar a ještě funkční. 

nejlevnejsi.jpg

nakup.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Po více než dvouměsíční pauze bych si dovolil vyhlásit takový zkrácený sváteční tématický půltýden:

Týdenní digi téma č. 27: „Vánočky“ (do 27. 12. 2020) 🎄
Tedy Vaše digitálky (nebo ana-digi), které si plánujete navléknout na ruku na Štědrý den. Nebo přímo extra jen na štědrovečerní večeři?
Pokud píšete v době po Štědrém dnu, pak to budou ty, které jste měli v této sváteční době na ruce.

Bude to nějaký speciální model? Nějaké božohodové?
Nebo se naopak vůbec nebudete na nějaké svátky ohlížet, a pokud nějaké diginy navléknete, budou to jednoduše ty, na které přišla řada?

Který Váš model si zaslouží provětrat v této sváteční době?

---
Můj výkop:
To jsem si na sebe zase ušil téma... Teď abych vybral nějaký speciální model. Ale co by to mělo být?
Nějaké bílé, jakože zimní, třeba z řady Casio G-Lide? Ale zima ke mě zatím nedorazila, natož sníh.
Nebo nějaké se zlatou, jakože vánoční ozdoby? Takové mám jen jedny, ale ty jsem si v poslední době dost ponosil.
Měl bych tu pro mě dost netypický blejskavky Seiko N944-1620 vyráběné pro Newyorkský obchod Spalding Bros někdy v roce 1994. Ty jsou jak zlaté, tak blýskavé a zdobné. A měl jsem je na ruce asi jen dvakrát. Jenže to nejsou digi ani ana-digi, přestože jejich analogový modul je pěkný. Takže ty také ne.
Ze starších modelů tu mám hlavně všelijaké potápky a ty mi k vánocům moc nesedí.
Tak asi vyberu něco elegantního a minimalistického, jako třeba tyhle poměrně moderní titanové ana-digi Casio IRW-M20T se solárem a rádiem z roku 2006.

Casio-IRW-M20T-lo.jpg

Odkaz ke komentáři

Dnes do tohoto vlákna přispěji velice rád, protože Vánoce a digitálky spolu u mě úzce souvisejí. Jako kluk jsem o digitálkách převážně jenom snil. V polovině 80. let se nikdo z rodiny nedokázal k žádným dostat. Až se na trhu objevily digitální Primky. Naši nebyli proti, když jsem o ně na sklonku roku 1984 projevil zájem jako o dárek pod stromeček. Dokonce mě přesně měsíc před Štědrým dnem vzali s sebou do obchodu, abych si je sám vybral. Volba tehdy padla na levnější variantu se čtyřnístným displejem.

Každé Vánoce si vzpomenu na to, jak ty 4 týdny byly doslova k nepřečkání. Počítal jsem každý den a strašně se těšil. Do dnešních dnů se buhužel nezachovaly a ty samé se v současnosti prodávají za nesmyslně vysoké ceny. Ale před pár lety se mi podařilo náhodou narazit na jejich vybavenější sourozence s šestimístným displejem. A tak si dnes zase díky nim připomenu ten pocit nedočkavosti a touhy dospívajícího dítěte:

IMG_2363.jpg.67a5ffb4432cb34813f1502d37ac059b.jpg

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, t2 napsal:

Jedna mobilorychlovka: vánoční pracovní oběd

Tohle jsou moje první pořádný hodinky. Dostal jsem je k vánocům 91 nebo 92 a nosím je každé vánoce. Je to moje vánoční tradice.

Tyhle vánoční tradice můžu. Jak hodinky, tak klobásu. Dík.

Musím se přiznat, že jsem sice měl celý den na ruce výše uvedené iRange, ale k jídlu jsem přeci jen navlíknul taktéž výše zmíněné ne-digi Seiko/Pulsar N944-6A20 Spalding Bros NY z roku 94.
Podlehl jsem jejich blyštění a zlatým prvkům, které jindy neunosím. A nějak jsem pocítil potřebu si párkrát zmáčknout tlačítko výběru módu a pokochat se tancem jejich ruček. Ne nadarmo se tomuhle modulu říká "dancing hands", tedy přímo tancující ručky. Prostě jsem digitálkám na chvíli zahnul. Ale omlouvá mě výjimečný okamžik v roce...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...