Přejít na obsah

Hodinářský gel ???

Doporučené příspěvky

Návštěvník Alda
Odesláno

Tak jsem nesl dneska k hodináři svoje Fortisky na zkoušku vodotěsnosti. Přístroj měli sice jen na 10 BAR, ale to mi stačí. Paní u pultu řekla ať se za půl hodinky zastavím. Po provedené zkoušce mi oznámila, že hodinky netěsní ani na 5 BAR a že jestli ještě chvilku počkám, tak mi je hodinář přetěsní a provede zkoušku podruhé. Tak že jo. Až po chvilce jsem si uvědomil, že i když tam prodávají spoustu značek zvučných jmen, Fortisky zrovna ne a že tam těžko budou mít těsnění, tak jsem se ptal prodavačky a čím že to jako přetěsnili. Ona na to, že pokud není těsnění nějak poškozené, přidávají hodinářský gel, na dýnko i do korunky. Poté dali hodinky na zkoušku a těsnost na 10 BAR byla o.k.

Ale ten hodinářský gel mi teda leží pořád v žaludku, máte s tím někdo zkušenost ? Možná mechano by poradil, jestli je vše o.k. nebo je něco špatně ? Příště si asi koupím originál těsnění a potom budu něco řešit.

Odesláno
Jo a jak mi hodinky předávala, řekla mi ať pořádně dotahuju korunku. S hodinkama jsem se v poslední době nekoupal, možná, že nebyla dost dotáhlá, a proto test nevyšel, nevím.

Při výměně baterky u grand seiko namočili těsnící o kroužek do nějakého přípravku. Podívej se na server gmt+9 na článek výměna baterky u gs.

Odesláno

Já jsem tento týden dostal krabičku silikonového gelu /Seiko/ a mechano mi poradil, jak s ním zacházet /ale není to sranda/. Tímto ještě jednou děkuju za rady.

• po měsících...
Odesláno
Při výměně baterky u grand seiko namočili těsnící o kroužek do nějakého přípravku. Podívej se na server gmt+9 na článek výměna baterky u gs.

To se dělá, ale tuším že to bývá na bázi glycerinu a jedná se o revitalizaci gumy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...