honzyh Odesláno 29. května 2020 Nahlásit Odesláno 29. května 2020 Je to možné? http://danyk.cz/ion.html Mám jedny doma
Datel Odesláno 29. května 2020 Nahlásit Odesláno 29. května 2020 (upraveno) tak jestli jsou zatavené v olověné bedně, tak jsi v bezpečí ale vážně, blbé je, že původní luminofor se pod zářením radia třeba už úplně rozpadl, a září to mimo viditelné spektrum, ale v podstatě trvale s vzhledem k délce poločasu rozpadu to září skoro úplně stejně jako když byly nové. dneska máš plno amatérských hledačů co mají indikátor radioaktivity. třeba se nějaký ozve. Každopádně v kapsa kalhot bych to preventivně nenosil Upraveno 29. května 2020 uživatelem Datel
honzyh Odesláno 29. května 2020 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2020 Jsou v krabici.Našel jsem je po babičce při vyklízení . Děkuju za info
Daemonultimate Odesláno 29. května 2020 Nahlásit Odesláno 29. května 2020 Tohle jsem kdysi psal a překládal do slovenštiny Keď do farby s Rádiom primiešame sulfid zinočnatý, je bombardovaný rádioaktívnymi časticami Rádiá a začne vyžarovať svetlo. Postupom času sulfid zinočnatý mizne, až prestane svietiť úplne. To často vedie k chybnej domnienke, že materiál už nie nebezpečný. Ako nám ukazujú obrázky zo skúšok merania pôvodných originálnych hodiniek, nie je tomu tak.
honzyh Odesláno 29. května 2020 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2020 Super informace. A teď co s něma?
Datel Odesláno 29. května 2020 Nahlásit Odesláno 29. května 2020 no, osobně bych to patrně zabalil a poslal do výzkumáku v Řeži u Prahy, bo z nebezpečného odpadu to klidně nějaký pracovník vytáhne a kdovíkde to skončí...
Radek124 Odesláno 29. května 2020 Nahlásit Odesláno 29. května 2020 Kdovíkde to skončí... myslíš něco jako ánus kapitána Koonse z Pulp Fiction?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se