spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Ja myslim, ze strojek - cinskej Unitas problemem nebude - mel jsem ho v nejakych MM, u mechana byl i na vibrografu a slapal jak hodinky, naprosto bez problemu, pri lezeni na stole a obcasnem noseni doma mohl delat okolo +3s - +5s denne.. zpracovanim vypadal solidne.. Problem je, ze mi zacalo vadit to pouzdro, prakticky bez rozdilu, proste si to hraje na neco co to neni.. stejne tak bych si nekoupil Alpha bondovky, Steinhart submarinery, Dievas Radiomiry a podobne hodinky, protoze me vnitrne sere to jak to jenom kopiruje (nutno dodat ze co nejpresneji a ne nahodou) nejake konkretni hodinky.. Ale to je zase jen muj nazor, ktery se casem na tomto foru postupne formoval
Onisan Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Kdysi v období mejch začátků tady jsem v nějakým příspěvku, jak si matně pamatuju, zcela odsoudil počínání MM. Dnes se na to už dívám trošku jinak. Pořád mi sice nejde přes pysky ten ochranej uzávěr korunky, ale jinak s tím problém už nemám. Prostě je každýho věc, od jaký firmy si repliky původních vojenských hodinek koupí. Jestli od té jakoby "původní" nebo si vybere některého z jiných výrobců. Jde totiž jen o velikost jeho portmonky a dost často i snobství. Stejná situace je třeba v nábytku. Jistě všichni znáte ten legendární 1000x kopírovaný a upravovaný "dvojsic" od Le Corbusiera. Koupit si tuto repliku můžete od mnoha výrobců od cca 12 000,- až do nějakých 85 000,-. Pokud však chcete být opravdu "in" musíte si tuto repliku koupit jedině od ........ (sry sem to zapomněl) Ale už od nějaké dvacky přestávají být patrny rozdíly ve zpracování, materiálu a designové původnosti. Takže asi tak můj upravený názor. Přesně tak... Já nechápu co se rozčilujete zrovinka na Precistama Italian, MM a Dievas Kampfschwimmer? Ani na jedněch není logo Panerai... Ani jedny nemají patentovanou ochranu korunky!! Je to prostě REPLIKA a replikou to zůstane... Proč je mám? No protože je to ukázak designu pocházejícího z nějakého období... jestli je nosím? Ne, ale po téhle dabatě začnu Zatím jsem nosil jenom Precisty (do lesa a k vodě) a Dievas jenom na vopravdu hnusnou práci... Paradoxně, ty MM Kampfschwimmer vypadají z těch tří nejlpe Když se na to podíváte ze širšího pohledu, tak doprdele, chlapci, kdo z vás nemá, více či mně, inspirované hodinky? A jste si jisti, nebo si to myslíte? Já prostě sbírám hodinky které mají vztah k nějakému historickému období. A sbírám jenom takové které můžu nosit (čili původní originál mně nezajímá) a názor hciq na analogii s "dvojsic" od Le Corbusiera" je prostě přesný.... Ani na jedněch hodinkách z těch tří jmenovaných není nic co by si mohlo Panerai uzurpovat jenom pro sebe... není tam nic co by bylo "jenom jejich" Upraveno 6. září 2008 uživatelem Onion
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Když se na to podíváte ze širšího pohledu, tak doprdele, chlapci, kdo z vás nemá, více či mně, inspirované hodinky? A jste si jisti, nebo si to myslíte? V dizajnu nabytku se neorientuju takze nevim o cem to hciq mluvil, ale vazne si myslis, ze ty Dievas, MM (u MM je vetsinou rec u stylu ala Luminor rada) nebo Precisty jsou jen nejak decentne inspirovane? Jestli ano, pak to jen ja (pripadne nekteri jini) vnimame spatne Za me osobne, me uz tyhle hodinky vadi, jak jsem jmenoval nejsou to pouze repliky, nebo jak se to jmenuje kdyz to vychazi z nejake historie, OP, ale i ostatnich znacek (zmineno v predchozim postu). Me nevadi kdyz je nekdo nosi, ale sam bych je nenosil
Onisan Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 to spiderer: paradoxně, Precista která tady méně nadí, je víc zaměnitelná s Radiomir (díky známosti designu sendvičového číselníku) než modely Kampfschwimmer které mají California dial a ještě před spoluprací Rolex/Panerai během výroby těch válečných, jej Rolex používal... a nejen on, dnes ho používá kdekdo... , např. Glycine Polštářkové pouzdro? Longines... ten je prví co mně napadá tenhle typ korunky? No proboha... kdekdo...
grippo Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Podle mě je každýho věc co si nosí. Pokud na hodinkách, který nejsou Panerai není napásano Panerai, nebo pokud někdo sprostě jako MM nezneužívá patentovaný uzávěr korunky. Upraveno 6. září 2008 uživatelem grippo
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Onion - no jo no, on se vzdycky najde nejakej duvod, ze to vlastne neni tak velka kopie jak to na prvni pohled vypada Ono taky polstarkove pouzdro ma treba Longines, ale ma ho presne na milimetr stejnych rozmeru, stejne "lunety" stejneho skla, korunky i ciferniku? Kdyz nekdo rekne ze Alpha bondovky jsou uplne jine hodinky tak bude mit taky pravdu - je na nich jine logo, mozna jiny fonty a jina podoba zadniho dynka.. sroubovaci dynko dela kde kdo, modrej cifernik prece taky a otocnou lunetu s teckou na 12 taky Pro me jak jsem psal je to spatne, uz se nekolikrat tady reklo, ze kazdej ma svoje vnimani originality a toho co je a neni podobne nekde jinde..
maxs Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Chyba na tvém přijímači je jen v tom, že se toto rozebíralo v X vláknech, kde se k tomu (fake vs. nefake) vyjádřili snad už všichni. A ste sa nejak dohodli, že sa tu môžu propagovať fejky? Nemyslím to ako provokáciu, je to pre mňa pomerne dôležité.
Onisan Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Podle mně to u historizujících, ve své podstatě takřka nevyráběných hodinek jako je případ B-Uhren prostě problém není... Já si nehraju, že mám nějaký Panerai, já si hraju že mám hodinky jako .... I moje Laco jsou jen pitomou replikou s 2824 a když mi je kamarád nabizel vyměnit za OPčka tak jsem mu řekl "děkuji, ale ne" A možná si koupím i dalších pár Kampfschwimmer verzí od jiných firem abych to měl vyrovnané B-Uhren a Kampfschwimmer 1:1 A že mám na jedné ruce v jednu chvíli hodinky za 100 táců a pak třeba za 3? Já na to seru, já si je kupuju hlavně kvůli příběhu který reprezentují... který ssebou nesou...
maxs Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Podle mně to u historizujících, ve své podstatě takřka nevyráběných hodinek jako je případ B-Uhren prostě problém není... Já si nehraju, že mám nějaký Panerai, já si hraju že mám hodinky jako .... I moje Laco jsou jen pitomou replikou s 2824 a když mi je kamarád nabizel vyměnit za OPčka tak jsem mu řekl "děkuji, ale ne" A možná si koupím i dalších pár Kampfschwimmer verzí od jiných firem abych to měl vyrovnané B-Uhren a Kampfschwimmer 1:1 A že mám na jedné ruce v jednu chvíli hodinky za 100 táců a pak třeba za 3? Já na to seru, já si je kupuju hlavně kvůli příběhu který reprezentují... který ssebou nesou... Ak si reagoval na mňa, tak ja som to nemyslel na teba . Myslím, že sme sa už v nejakom vlákne o tom bavili a viem, že si kupuješ hodinky podľa predlôh z WWII. Tie čo sem dával Topkan, to je ale fake. Žiadna inšpirácia minulosťou.
Onisan Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Ak si reagoval na mňa, tak ja som to nemyslel na teba . Myslím, že sme sa už v nejakom vlákne o tom bavili a viem, že si kupuješ hodinky podľa predlôh z WWII. Tie čo sem dával Topkan, to je ale fake. Žiadna inšpirácia minulosťou. ne, ne.. já vím, že tobě je to jasné... to bylo na jiné členy co si namísto zlatého prasete položili na piedestal něco co má na sobě OP
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 co to je za strojek? Voni ti Čonkové to tam nerazej, je to ale stopro Seagull, typ asi ST-6S (balanc na 6)...byl vhoďkách za 30 doláčů Jinak ty s ručním nátahem co tam Helča montuje jsou ST-3600 (vteř. na 9) nebo ST-3620 (vteř. na 6), kopie ETA 2824-2 je (ST) TY2130 a třeba ty jejich Venus chrono jsou podle funkcí M1920 (???) M1930 (+ reserva), M1990 (+fáze a datum), turba ST-8xxx-9xxx atd. atd....aspoň teda doufám
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 ne, ne.. já vím, že tobě je to jasné... to bylo na jiné členy co si namísto zlatého prasete položili na piedestal něco co má na sobě OP Jestli to je treba na me, me ty hodinky nevadi, dokonce jsem je mel, za tu cenu je to hodne muziky, ale proste nemuzu za to, ze na noseni to proste nebylo, coz neznamena, ze bych na ruku nevzal hodinky levnejsi nez za 100 litru, klidne ponosim quartzovy chrono Seika za dvojku a vubec nebudu citit ze drazsi hodinky stradaji Zrovna o tobe si nemyslim, ze bys v MM, Dievasech a ja nevim co to jeste mas hledal nejakou paradu na spolecensky akce nebo do spolecnosti - coz i presne vystihuje text co jsi psal "hodinky do lesa nebo na tvrdou praci" Ja sam jsem se do OP manie jeste nedostal, maji svoje silne kouzlo, ale muj cas byt vidan s OP na ruce jeste neprisel, a myslim, ze jeste dlouho neprijde, takze nemam duvod je fanaticky branit, i proto je to uvedeno v kontextu s ostatnimi "parazity"
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 V dizajnu nabytku se neorientuju takze nevim o cem to hciq mluvil........................ takže spiderere jde vo todle. Historicky výrobně má na tendle design nárok Cassina. Zjistit na první pohled ten pravej kousek jde od určitý kvality velmi blbě, musíš hledat vyraženou značku na konstrukci CASSINA LE CORBUSIER?. Proto si myslím, že tyto a podobné nadčasové kousky, včetně i těch některejch archetypálních designů tady probíranejch hodinek, by měli bejt posuzovány především podle kvality zpracování a ne podle toho kdo na to má jako jedinej historicky a bůh ví jakej ještě nárok. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 takže spiderere jde vo todle. Historicky výrobně má na tendle design nárok Cassina. Zjistit na první pohled ten pravej kousek jde od určitý kvality velmi blbě, musíš hledat vyraženou značku na konstrukci CASSINA LE CORBUSIER?. Proto si myslím, že tyto a podobné nadčasové kousky, včetně i těch některejch archetypálních designů tady probíranejch hodinek, by měli bejt posuzovány především podle kvality zpracování a ne podle toho kdo na to má jako jedinej historicky a bůh ví jakej ještě nárok. Dekuju za vysvetleni Ale posuzovani podle archetypalniho designu ma taky neco do sebe, nekdo investuje obrovsky sumy do napadu, novych technickych reseni atd, ktery potom nekdo sproste zkopiruje a muze prodavat samozrejme za nizsi cenu protoze v tom nemusi platit ten vyvoj - diky tomu by tohle posuzovani bylo nanejvys nevyhodne pro firmy ktere do vyvoje a rozvijeni investuji Tzn priklad by mohl byt takovy, nekdo vyrobi hodinky, investuje do vyroby pouzdra, strojku, ciferniku atd nekolik mega a potrebuje mit nastavenou cenu na X aby se mu investice vratila a zbyly penize na dalsi vyvoj. Druha firma udela to same tim, ze to zkopiruje - ve stejne kvalite a zacne to prodavat za cenu X/10. Pokud budou lidi brat ohled pouze na pomer kvalita/cena zacnou nakupovat jen u druhe firmy a ta prvni zkrachuje a nebo se na to vysere.. A to je to proc to neni jenom o kvalite provedeni vysledku
Onisan Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 a přestože tvá teoretická úvaha je správná, praxe nám ukazuje opak... přestože má každý řidič expresního Ford Transit na rukou fejky Brejlí které se jako Brejle snaží tvářit, pravé Brejle se prodávají za horentní sumy dál a dál a firma evidentně jede.... A to mluvíme o fejkách Brejlí což si myslím je asi spolu s Rolex nejfejkovější značka...
Foundryman Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Dekuju za vysvetleni Ale posuzovani podle archetypalniho designu ma taky neco do sebe, nekdo investuje obrovsky sumy do napadu, novych technickych reseni atd, ktery potom nekdo sproste zkopiruje a muze prodavat samozrejme za nizsi cenu protoze v tom nemusi platit ten vyvoj - diky tomu by tohle posuzovani bylo nanejvys nevyhodne pro firmy ktere do vyvoje a rozvijeni investuji Tzn priklad by mohl byt takovy, nekdo vyrobi hodinky, investuje do vyroby pouzdra, strojku, ciferniku atd nekolik mega a potrebuje mit nastavenou cenu na X aby se mu investice vratila a zbyly penize na dalsi vyvoj. Druha firma udela to same tim, ze to zkopiruje - ve stejne kvalite a zacne to prodavat za cenu X/10. Pokud budou lidi brat ohled pouze na pomer kvalita/cena zacnou nakupovat jen u druhe firmy a ta prvni zkrachuje a nebo se na to vysere.. A to je to proc to neni jenom o kvalite provedeni vysledku Není to tak docela pravda - i zkopírování vyžaduje čas, přípravu výroby, technologii atd. atd. Čili inspirované věci přijdou na trh se zpožděním cca 1 roku nebo i později, mezitím už jde na trh další nový design atd. atd. K nábytku se mohu vyjádřit poměrně kvalifikovaně - až na několik výjimek z high-end produkce (např. Rolf Benz, pohovka za 200 litrů, Koinor, pohovka za cca 120-150 litrů) kopírují všichni všechno. Ten high end žije z toho, že určuje trendy, pěstuje si image a paradoxně, čím víc výrobců jeho design zkopíruje (nechá se jím inspirovat), tím lépe. Při cenách, které si tito "tahouni" za nábytek řeknou, jim prodej už pár kousků zákazníkům, kteří chtějí být z nejrůznějších důvodů "in", zajistí návratnost prostředků investovaných do vývoje, neboť v přepočtu na Kč jsou výrobní náklady pohovky Rolf Benz za 200 tis. cca 20 tis. Kč. Zbytek je právě design a image. To samé platí v oděvnictví a soudím, že i v oblasti hodinek. Myslím, že dělat si starosti o prosperitu takovýchto "předskokanů" je naprosto zbytečné a OP těžko zkrachuje kvůli konkurenci Dievase, Steinhartu nebo MM Předpokladem je pouze, aby byli stále na špici vývoje a neusnuli na vavřínech (jako např. Breitling v 80. letech). Takto právě funguje konkurence a zaplať pámbu za to, jinak by spalovací motory vyráběla dosud pouze firma Daimler-Benz a elektrozařízení nástupci Edisona a Tesly. Mí oblíbenci von Hayek a von Mises dokonce precizně doložili, že patentové právo je z hlediska pokroku a ekonomického rozvoje institutem velice škodlivým. Upraveno 6. září 2008 uživatelem Foundryman
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 a přestože tvá teoretická úvaha je správná, praxe nám ukazuje opak... přestože má každý řidič expresního Ford Transit na rukou fejky Brejlí které se jako Brejle snaží tvářit, pravé Brejle se prodávají za horentní sumy dál a dál a firma evidentně jede.... A to mluvíme o fejkách Brejlí což si myslím je asi spolu s Rolex nejfejkovější značka... To je rozdil protoze se jedna o fejk, shit kterej se kvalitou s originalem skutecne srovnat neda (alespon 100% z toho co jsem z fake produkce mel moznost videt) Navic B, Rolex atd uz maji znacku, kterou jsem v predchozim prispevku, ktery byl vztazen pouze k meritku kvality do "prodejnosti" nezapocital. U B, Rolexu a dalsich je prave znacka tou vysoce cenenou hodnotou mimo vyvoj, kvalitu a dalsi aspekty Navic fejk je podvod coz je taky rozdil MM podvod-fejk neni takze nekolik lidi na to uslysi protoze to je neco "legalniho"
Foundryman Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 a přestože tvá teoretická úvaha je správná, praxe nám ukazuje opak... přestože má každý řidič expresního Ford Transit na rukou fejky Brejlí které se jako Brejle snaží tvářit, pravé Brejle se prodávají za horentní sumy dál a dál a firma evidentně jede.... A to mluvíme o fejkách Brejlí což si myslím je asi spolu s Rolex nejfejkovější značka... Onione, na právech se asi logika nepřednáší, viď ? Pokud praxe odporuje teorii, pak je teorie evidentně NESPRÁVNÁ
New Milis Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Všem obhájcům MM a fandům historických replik zde nezištně předkládám tip na nákup hodinek, které splňují leckteré výše uvedené nároky. Onione, půjdeš do nich? http://cgi.ebay.com/VINTAGE-Mens-AUTOMATIC...1QQcmdZViewItem BTW kdoví, možná jsem pro jistou část hodinkových fandů objevil další perspektivní značku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Všem obhájcům MM a fandům historických replik zde nezištně předkládám tip na nákup hodinek, které splňují leckteré výše uvedené nároky. Onione, půjdeš do nich? http://cgi.ebay.com/VINTAGE-Mens-AUTOMATIC...1QQcmdZViewItem BTW kdoví, možná jsem pro jistou část hodinkových fandů objevil další perspektivní značku. - Water resistance 1 ATM :lol2:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se