spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Foundryman - pravdu dis, souhlasim s tebou, moje odpoved a priklad byla pouze reakci na hciqovu odpoved co by kdyby se pomeroval dany produkt pouze z hlediska kvality Protoze z logickeho hlediska je prvotni vyvoj drazsi nez proste kopirovani - u kopirovani odpadaji komplikace z "nevedomosti", pripadne omyly pri vyrobe/navrhu, cena za vyvoj atd. Myslim ze treba u takovych MM staci zakoupit kvalitni CNCcko a par dalsich stroju a dalsi investice mimo tuny materialu odpadaji
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Milisi bingo! Tyhle jsem pro jednoho znameho z ebay objednaval - s bilym cifernikem, ale jeste nez mi dorazily do CR tak ne vypek ze je nechce, tak sly pres forum pro jednoho clena, ktery je mel na likvidaci na motorce Kazdopadne ta pevna rucka u 7 days je taky slusnej bonus
Potkan Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 A na ciferníku SWISS DESIGN..... to už je ale fakt hukot :-D
B.F.G. Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Bla, bla, bla, raději pište do rubriky trencle/slipy. Dneska jsem chodil po městě a potkal sem maníky s fejkama Eberhard a Breitling. Kdyby měl na ruce MM, tak je taky poznám. Dalších 100 000 lidí si bude myslet, že jsou to super kvalitní hodinky typu Mustang atp. za 3-5tKč. A když na nich neuvidí logo Panerai, tak nikdo z těch 100 000 lidí nebude ani tušit, že by to podle vás měly být "obšlehnuté drahé hodinky".
Onisan Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Onione, na právech se asi logika nepřednáší, viď ? Pokud praxe odporuje teorii, pak je teorie evidentně NESPRÁVNÁ šedivá je každá teorie, zelený je strom života...
Gorg Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 ...Myslim ze treba u takovych MM staci zakoupit kvalitni CNCcko a par dalsich stroju a dalsi investice mimo tuny materialu odpadaji Koupit CNC a par dalsich stroju a je to....hmmm, vyletet na mesic je taky v pohode, staci nejaka raketa, odvazlivec a tuny paliva...
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 A když na nich neuvidí logo Panerai, tak nikdo z těch 100 000 lidí nebude ani tušit, že by to podle vás měly být "obšlehnuté drahé hodinky". Nejde o to, ze drahe hodinky, ani o to co si kdo bude myslet, vzdycky zalezi (myslim si) pouze na tom kdo je bude nosit jak se k tomu postavi.. Uz jsem videl i cloveka s botama znacky PLIMA jejichz nazev diky pouzitemu fontu vypadal jako u originalu Proste kazdej to ma jinak, ja si radsi koupim Seika misto faku breitlingu, a nebo si nekoupim 20 faku a koupim jedny originaly, to uz je jedno
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 K nábytku se mohu vyjádřit poměrně kvalifikovaně - až na několik výjimek z high-end produkce (např. Rolf Benz, pohovka za 200 litrů, Koinor, pohovka za cca 120-150 litrů) kopírují všichni všechno. ............................... Tady seš náš ekonome vedle jak ta jedle . Z produkce těch tvejch citovanejch firem čpí jen vepřový a zelí, ano velmi chutně připravený z kvalitních matrošů a s perfektním detailem, tak aby náhodou neurazili tu svojí cílovku. Jenže zrovna třeba Benz vykrádá Eamese a jeho tvorbu z 60 tých let jako prase a s něčím novým nikdy nepřišel. Takže bych lehounce poopravil ten tvůj seznam. Takže ti kteří jsou v designu nábytku kopírování... Arad, Starck, Eames, Le Corbusier, Fostr, Gehry, Morrison (jeho Bench), Noguchi, atd. atd. Z firem je to třeba ta Cassina, Kartell, Vitra, B&B a já už nevím jaký, nebo už nevím jak se to píše. Toto se mě vybavilo teď z voleje a nechci to dál někde hledat, ale je jich určitě daleko víc.
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Koupit CNC a par dalsich stroju a je to....hmmm, vyletet na mesic je taky v pohode, staci nejaka raketa, odvazlivec a tuny paliva... Napis mi prosim co je tedy na tom tak tezkeho
Gorg Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Napis mi prosim co je tedy na tom tak tezkeho Tezke je vsechno, co se dela dobre...kdyz je to tak jednoduche, zacni hned zitra...budu ti drzet palce.
Foundryman Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Tady seš náš ekonome vedle jak ta jedle . Z produkce těch tvejch citovanejch firem čpí jen vepřový a zelí, ano velmi chutně připravený z kvalitních matrošů a s perfektním detailem, tak aby náhodou neurazili tu svojí cílovku. Jenže zrovna třeba Benz vykrádá Eamese a jeho tvorbu z 60 tých let jako prase a s něčím novým nikdy nepřišel. Takže bych lehounce poopravil ten tvůj seznam. Takže ti kteří jsou v designu nábytku kopírování... Arad, Starck, Eames, Le Corbusier, Fostr, Gehry, Morrison (jeho Bench), Noguchi, atd. atd. Z firem je to třeba ta Cassina, Kartell, Vitra, B&B a já už nevím jaký, nebo už nevím jak se to píše. Toto se mě vybavilo teď z voleje a nechci to dál někde hledat, ale je jich určitě daleko víc. No jo, já jsem orientovanej na Německo Nicméně bych až tak nesouhlasil, Koinor je vyloženě designová firma, některé kousky mají velice pěkné. Rolf Benz si drží svůj styl už drahná léta, těžko to nazývat vykrádáním. Pár cen za design taky dostali. Ono nejde jen o tvary, ale i o technická řešení, kování atd. Mně se třeba ježí chlupy, když vidím Natuzzi, tam je i provedení katastrofální. Nicméně, smysl mého příspěvku byl v tom, že kopírování/inspirace/vykrádání, jak je komu libo, je obvyklé všude a dle mého soudu na něm není nic zavrženíhodného, naopak, hezky provedené věci se stávají dostupnými stále více lidem. Jiná věc je výroba padělků a zneužití značky. Upraveno 6. září 2008 uživatelem Foundryman
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 No jo, já jsem orientovanej na Německo Nicméně bych až tak nesouhlasil, Koinor je vyloženě designová firma, některé kousky mají velice pěkné. Rolf Benz si drží svůj styl už drahná léta, těžko to nazývat vykrádáním. Mně se třeba ježí chlupy, když vidím Natuzzi, tam je i provedení katastrofální. Hale Foundry zkus na chvíli třeba ty dyzajnový taliány než ty těžký knédle z bavor, tam je většinou životnost tý pohovky tak 5 let a to je přesně ta doba co tě to přestane bavit, vošoupe se i ten nejlepší matroš a ty koukáš co bys koupil novýho. Stejně životnost interiéru je z praxe přibližně stejná. Dnes už nedědíme ušáky a prádelníky po babičce
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Nicméně, smysl mého příspěvku byl v tom, že kopírování/inspirace/vykrádání, jak je komu libo, je obvyklé všude a dle mého soudu na něm není nic zavrženíhodného, naopak, hezky provedené věci se stávají dostupnými stále více lidem. Jiná věc je výroba padělků a zneužití značky. jj nějak tak sem to taky chtěl říct
Foundryman Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Hale Foundry zkus na chvíli třeba ty dyzajnový taliány než ty těžký knédle z bavor, tam je většinou životnost tý pohovky tak 5 let a to je přesně ta doba co tě to přestane bavit, vošoupe se i ten nejlepší matroš a ty koukáš co bys koupil novýho. Stejně životnost interiéru je z praxe přibližně stejná. Dnes už nedědíme ušáky a prádelníky po babičce Jo, Koinor jsou Bavoři, ale RB je Rheinland-Pfalz. Koinor zase nejsou těžký knedle:) http://www.koinor.com/www_koinor/german/li...forfriends.html U Natuzzi nejde ani tak o životnost, jako o kvalitu provedení. Upraveno 6. září 2008 uživatelem Foundryman
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Jo, Koinor jsou Bavoři, ale RB je Rheinland-Pfalz. Koinor zase nejsou těžký knedle:) http://www.koinor.com/www_koinor/german/li...forfriends.html hale sme si tady udělali privátní diskusi vo dyzajnu nábytku. Takže bych to lehounce ukončil. Fakt jsou to takový špekový knédle, i když někdy ve verzi light (0% tuku). Do Milána jsem donedávna jezdil celkem pravidelně, takže vím o čem mluvím. Hale mrkni třeba sem e-interiors ...,možná to znáš, jsou tam ty trendy tak nějak obecně a aktuálně naštosovaný. Upraveno 6. září 2008 uživatelem hciq
spiderer Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Tezke je vsechno, co se dela dobre...kdyz je to tak jednoduche, zacni hned zitra...budu ti drzet palce. Posli mi na ucet penize a zitra zacnu Postaci v drivejsim prikladu zminena desetina rozpoctu, ktery ma/melo OP na vyvoj modelu Radiomir Z tveho prispevku predpokladam, ze jsi myslel, ze bych to asi obrabel sam zdarma, coz je zasadni omyl, i na produkci faku, napodobenin a vseho ostatniho je potreba mit nejaky kapital, avsak radove mensi nez na vyrobu+vyvoj neceho noveho - to bylo myslenkou puvodniho sdeleni..
Foundryman Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 hale sme si tady udělali privátní diskusi vo dyzajnu nábytku. Takže bych to lehounce ukončil. Fakt jsou to takový špekový knédle, i když někdy ve verzi light (0% tuku). Do Milána jsem donedávna jezdil celkem pravidelně, takže vím o čem mluvím. Hale mrkni třeba sem e-interiors ...,možná to znáš, jsou tam ty trendy tak nějak obecně a aktuálně naštosovaný. Jen bych tvé zakončení doplnil poznámkou, že nakonec to taky musí lidi kupovat - a kunčofti, zvláště v našem prostoru (myslím CZ, D, A) jsou sakra konzervativní.
Gorg Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Posli mi na ucet penize a zitra zacnu Postaci v drivejsim prikladu zminena desetina rozpoctu, ktery ma/melo OP na vyvoj modelu Radiomir Z tveho prispevku predpokladam, ze jsi myslel, ze bych to asi obrabel sam zdarma, coz je zasadni omyl, i na produkci faku, napodobenin a vseho ostatniho je potreba mit nejaky kapital, avsak radove mensi nez na vyrobu+vyvoj neceho noveho - to bylo myslenkou puvodniho sdeleni.. Hele je videt, ze nepodnikas...nikdo ti penize jen tak neposle... tak to nechodi...samozrejme jsem nemyslel, ze zdarma...ale zkus se tim regulelne zivit, splacet stroje, shanet zakazky, zaplatit lidi a umet to prodat...to je zase zakladni myslenka meho sdeleni. Byznys je strasne drahy...a je skoro jedno co vyrabis...
mengelis Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 IKEA 249 Kč ARTEK Alvar Aalto 249$ (originál design)
Hugo14 Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Obšlehli i cenovku. A aby to nebyl fake, změnili značku za číslem...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se