Návštěvník Ondra Odesláno 29. září 2008 Nahlásit Odesláno 29. září 2008 (upraveno) To CzechJoker: Dobrá práce... díky Upraveno 29. září 2008 uživatelem Ondra
Návštěvník Ondra Odesláno 29. září 2008 Nahlásit Odesláno 29. září 2008 (upraveno) Právě jsem nalezl zásadní novou informaci: Dnešní europoslanec Remek odpovídal i na otázku, zda v sobě chová sběratelskou vášeň k mincím či k čemukoli jinému. A kosmonaut přiznal, že má sbírku hodinek. V ní jsou na čestném místě letecké hodinky jeho otce - slavného pilota, či hodinky vyrobené z kovu americké vesmírné lodi Apollo 11. Také hodinky, které měl Remek sebou na palubě kosmické lodi, jsou samozřejmě součástí unikátní sbírky. Zdroj: http://www.kscm.cz/article.asp?thema=2872&item=37692 A další článek k tomu samému zde: http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecno...phtml?id=522899 Ale pan Remek, coby milovník hodinek, "dělá" i do jiných značek než Poljot... Omega: http://hodinari.webzdarma.cz/aktuality.htm (dole) A ještě aktuální rozhovor s p. Remkem: http://www.denik.cz/z_domova/remek_svejk20080927.html Upraveno 29. září 2008 uživatelem Ondra
CzechJoker Odesláno 29. září 2008 Nahlásit Odesláno 29. září 2008 Ta zmínka o otcových hodinkách je zajímavá, protože v té jeho knížce se o něm sice asi na dvou třech místech zmiňuje, ale jinak je to hlavně "maminka" 100x jinak. Nikde tam nepíše, co se s ním stalo, zda-li žil v době jeho letu apod. Tu knížku jsem přečetl na jedno posezení, sice se to tam hemží i bláboly o vedoucí úloze strany, ale na druhou stranu je to celkem upřímná výpověd člověka, který měl možnost podívat se za horizont. A co bych si namlouval: protože jsem chodil na stejnou školu jako on, byl vedle Fidela Castra mým velkým dětským vzorem
Hugo14 Odesláno 29. září 2008 Nahlásit Odesláno 29. září 2008 Označovat jeho otce za slavného pilota je poněkud přehnané. Řekl bych snad známého, možná nechvalně. Podle vzpomínek mnohých pilotů byl tento velitel letectva ČSLA ne zas tak dobrý člověk. Existují spekulace (a tady se opravdu jedná o spekulace), že do vesmíru letěl Remek místo lépe připraveného Pelčáka ze dvou důvodů - byl původem čechoslovák (Pelčák pouze čech) a jeho táta měl funkci. Nicméně to neznamená, že Remek nebyl na úkol připraven. A oceňuji Pelčáka, že podle mých informací nezahořkl.
CzechJoker Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Odesláno 8. října 2008 (upraveno) Našel jsem tuto fotografii a zaujaly mě hodinky Gubareva. Vypadají jako Prim TV, ale vím, že takové dělali i v NDR a snad i Poljot. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. To Hugo14: Oldřich Pelčák nebyl Čech, ale Moravan z Gottwaldova. Upraveno 8. října 2008 uživatelem CzechJoker
jeanda Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Stojí za povšimnutí, že Šturmanskie (Okeany) z nové produkce Volmaxu se oproti původním modelům ze 70. a 80. let liší nejen jiným ciferníkem a ručkami, ale také jiným provedením sklíčka. U původního modelu bylo sklíčko plastové a vypouklé (s poměrně ostrými hranami, žádný cilindr nebo konvex), takže výrazně vystupovalo nad obrys pouzdra. U nových modelů je sklíčko skleněné (safírové?), mírně oblé navazující na obrys pouzdra.
jovani Odesláno 30. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2015 aky je rozdiel medzi 300 a 999 ks limitkami?
pykof Odesláno 30. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2015 aky je rozdiel medzi 300 a 999 ks limitkami?699
odjinud Odesláno 16. září 2015 Nahlásit Odesláno 16. září 2015 Můžete sem nahodit odkaz na shop, pls?
jovani Odesláno 17. září 2015 Nahlásit Odesláno 17. září 2015 napis Juri Levenbergovi, platil som o dost menej aj s dopravou
brut12358 Odesláno 19. září 2015 Nahlásit Odesláno 19. září 2015 Fešný hodinky, taky bych si jedny pořídil i když mám jedny pěkné z dob SSSR. A ta cena není přehnaná ... přeci je to kus hodinařiny i když ruské.
jovani Odesláno 19. září 2015 Nahlásit Odesláno 19. září 2015 tie mam aj ja, preto som chcel aj "novodobe" este mam jedny "rozbehnute" z 999 ks limitky Volmax 80/999, no zatial vaham
Fester Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Odesláno 28. září 2015 Jovani, pokud jsem to dobře pochopil, ty Okeany mají minerální sklo? A jsou nějak vodotěsné?
jovani Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Odesláno 28. září 2015 ano, mineral a 3 ATM, cize sprchovanie a dazd
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se