Návštěvník Ondra Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Odesláno 5. září 2008 (upraveno) Pěkná fotka strojku kal. 3133 u Okeanů: Upraveno 15. září 2008 uživatelem Ondra
navi Odesláno 10. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2008 No právě že u tvých je uvedeno 38 mm a u těchto 40 mm... A že by to bylo jiné pouzdro se mi moc nezdá. No ale jak se tak dívám, tak tady je u tvých taky 40 mm... Pak věř německé preciznosti. Ten nerezový tah jsi objednal taky na ruwatch? Který to je, za 29 nebo 59 ?? To Czech Joker -kovový tan a OKEAH: kovový tah byl součástí nabídky a mě k nim docela sedí, ale to je věc osobního názoru.
mkshort Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Tak ještě k tomu Remkovi...... Trochu bych ten obrazek pana kosmonauta Remka poopravil... Mam je doma..tedy vlastne ted na ruce. Jsou to originaly, funguji ke vsi spokojenosti. Po peclivem doladeni davaji max. 5 vt. za den. M.
CzechJoker Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Odesláno 17. září 2008 (upraveno) Zhruba po třech týdnech Poljot přistál a tak se trochu pochlubím. Design pouzdra je stejný jako u OKEANu, liší se provedení číselníku. Použitý kalibr totožný - 3133. Co potěší: - hodinky jsou velké a masivní, jak současný trend žádá - subjektivně nepůsobí příliš lacině, ve své době musely budit oprávněnou závist - sklíčko krásně navazuje na oblý profil pouzdra - kombinace kartáčované a leštěné oceli Co zamrzí: - typický ruský švajnerajn: drobek čehosi na minutové ručce, lehce škráblé dýnko u šlicu na otevírání, nepasující jazýček na sponě koženého pásku Nevíte náhodou někdo, k čemu slouží ta stupnice telemetrie? Upraveno 17. září 2008 uživatelem CzechJoker
SAS Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Odesláno 17. září 2008 (upraveno) Zhruba po třech týdnech Poljot přistál a tak se trochu pochlubím. Design pouzdra je stejný jako u OKEANu, liší se provedení číselníku. Použitý kalibr totožný - 3133. Co potěší: - hodinky jsou velké a masivní, jak současný trend žádá - subjektivně nepůsobí příliš lacině, ve své době musely budit oprávněnou závist - sklíčko krásně navazuje na oblý profil pouzdra - kombinace kartáčované a leštěné oceli Co zamrzí: - typický ruský švajnerajn: drobek čehosi na minutové ručce, lehce škráblé dýnko u šlicu na otevírání, nepasující jazýček na sponě koženého pásku Nevíte náhodou někdo, k čemu slouží ta stupnice telemetrie? Škoda těch "drobností a nedodělků", jinak jsou to moc hezké hodinky. Tak ať slouží!! O té stupnici se už tady několikrát psalo. Je pro měření vzálenosti a vychází z rozdílu mezi rychlostmi zvuku a světla: Uvidíš blesk (záblesk výstřelu nebo výbuch) a spustíš stopky. Až uslyšíš hrom (ránu) zastavíš stopky a na stupnici odečteš vzdálenost. Upraveno 17. září 2008 uživatelem SAS
Hugo14 Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Odesláno 17. září 2008 K měření vzdálenosti od zdroje, ktrý dělá randál jak akustický, tak "optický". Třeba blesk nebo dělostřelba. Bleskne to. Světlo je u tebe z lidského hlediska okamžitě. Začneš stopovat. Dolítne k tobě hluk (1 km za 3 sekundy), přestaneš stopovat. Na stupnici (1 km co tři sekundy) odečteš vzdálenost.
mkshort Odesláno 18. září 2008 Nahlásit Odesláno 18. září 2008 Zhruba po třech týdnech Poljot přistál a tak se trochu pochlubím. Design pouzdra je stejný jako u OKEANu, liší se provedení číselníku. Použitý kalibr totožný - 3133. Co potěší: - hodinky jsou velké a masivní, jak současný trend žádá - subjektivně nepůsobí příliš lacině, ve své době musely budit oprávněnou závist - sklíčko krásně navazuje na oblý profil pouzdra - kombinace kartáčované a leštěné oceli Co zamrzí: - typický ruský švajnerajn: drobek čehosi na minutové ručce, lehce škráblé dýnko u šlicu na otevírání, nepasující jazýček na sponě koženého pásku Nevíte náhodou někdo, k čemu slouží ta stupnice telemetrie? Telemetrie - mereni vzdalenosti na zaklade rychlosti zvuku (akce, ktera je viditelna a slysitelna zaroven). Takze lepsi bude asi priklad - tak treba vystrel svetlice..vzdalenost mezi nami a strelcem urcuje cas mezi vystrelem (vidime ho) a zvukem vystrelu, ktery k nam dorazi opozdene. Na stupnici "Telemeter" cteme vzdalenost v kilometrech. http://www.chronomaster.co.uk/telemeter_chronograph.htm
Uwe.T Odesláno 19. září 2008 Nahlásit Odesláno 19. září 2008 Ještě k tomu Remkovi, protože letěl v 78. a rusové uvolnili chronograf pro civilní trh až v 83. , je klidně možné, že je měl prostě nafasované pro tento konkrétní let a pak je vrátil - podobně jako vojenští piloti měli nafasované letecké primky. To by mohlo zdůvodnit, proč je již nemá ne ???
CzechJoker Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 To by mohlo zdůvodnit, proč je již nemá ne ??? Nebo to neřešil. Čekalo ho povýšení, sláva, besedy, vyznamenání tak proč se zabývat erárníma hodinkama... Z našeho pohledu je to ovšem barbarství Díky za vysvětlení telemetrie, jdu hledat blesk či dělopalbu
Uwe.T Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 hele to měl můj bejvalej šéf jako určení na vojně - počital atomový vejbuchy, by se mu šikly, by změřil i vzálenost hřibu -vod zablesknutí k bouchnutí
Uwe.T Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Jinak okeany sou moc pěkný, po strelách to asi bude můj další kousek
Arison Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Odesláno 23. září 2008 Kanón je to dost velkej, ale asi nemá čas odpovídat na stejné dotazy několikrát Toto je jeho odpověď , kterou mi na podobný dotaz poslal před rokem: Vážený pane ........., v danou chvíli mohu pouze potvrdit, že Vámi "začtverečkované" hodinky byly zn. Poljot,šturmanskije, ale ne Okean, jak jsou na Vámi zaslaném detailu (i když strojek a funkce budou zřejmě totožné). Vzhledem k tomu, že hodinky, které jsem měl při kosmickém letu (celkem troje) nemám k dispozici, nemohu Vám je ani detailněji popsat či zaslat jejich foto. S pozdravem Vladimir Remek European Parliament, Member Committee on Industry, Research and Energy, Member Doobrýý...
Arison Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Odesláno 23. září 2008 (upraveno) Ty fotky nahoře jsou naviho, já na své okeany ještě čekám, dorazí tento týden. Objednal jsem si je na koženém řemenu, tenhle kovový tah mě osobně moc nezaujal. Ale kdyby sis ho chtěl objednat, tak tady http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/preisl...der&lang=en Souhlas, na tom kovovém, nic moc... (zdá se mi moc lesklej, takovej nějakej " Brejtlingovskej"). Na koženém, je to o něčem jiném... Tedy alespoň mě to tak připadá. Je to ale otázka osobního vkusu... Upraveno 23. září 2008 uživatelem Arison
Arison Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Odesláno 23. září 2008 Jj, taky se mi líbí chronografy z tohoto období...a nejen ruské Souhlas....
Arison Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Odesláno 23. září 2008 Trochu bych ten obrazek pana kosmonauta Remka poopravil... Mam je doma..tedy vlastne ted na ruce. Jsou to originaly, funguji ke vsi spokojenosti. Po peclivem doladeni davaji max. 5 vt. za den. M. Mám také jedny, jsou opravdu SUPER...pouze vysazené sklíčko je dost náchylné k úrazu...
Návštěvník Ondra Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 (upraveno) Nebo to neřešil. Čekalo ho povýšení, sláva, besedy, vyznamenání tak proč se zabývat erárníma hodinkama... Z našeho pohledu je to ovšem barbarství Díky za vysvětlení telemetrie, jdu hledat blesk či dělopalbu Někde jsem četl, že si je mohl po letu ponechat. On se vyjádřil trochu neurčitě, že je "momentálně nemá k dispozici". Možná na toljův mail odpovídal z Bruselu a v tu chvíli je tam (pochopitelně) neměl. Docela bych věřil, že je má doma v ČR schované, anebo je někomu mohl darovat... ale kdo ví? PS: Jinak pár fotek mých Okeanů jsem dal do sekce "Všeobecné" -> "Pochlubte se novými přírůstky" (23/9/2008). PS2: A řekl bych, že Remek v roce ´78 neměl na ruce civilní verzi prodávanou po roce ´83, ale vojenskou verzi. Ikdyž ty autentické fotky (v tomto rozlišení) skutečně vypadají, že měl na ruce model, který se později (dodnes) volně prodával. Leda, že by mu někdo (tolja?) poslal fotku s dotazem, zda jsou to ony... Upraveno 29. září 2008 uživatelem Ondra
CzechJoker Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Dovolím si ocitovat něco z knihy "Pod námi planeta Země", ve které soudruh Remek popisuje svůj let.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se