Návštěvník Ondra Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Ty fotky nahoře jsou naviho, já na své okeany ještě čekám, dorazí tento týden. Objednal jsem si je na koženém řemenu, tenhle kovový tah mě osobně moc nezaujal. Ale kdyby sis ho chtěl objednat, tak tady http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/preisl...der&lang=en
CzechJoker Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Ale kdyby sis ho chtěl objednat, tak tady http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/preisl...der&lang=en Číst umím Mě šlo spíš o to, který na ně líp sedne. Remča to měl stejně asi na nějaké vixlajvantové kožence, nebo něco takového... Oni ti Rusové dělají ale vůbec některé zajímavé kousky, třeba Kirova
Návštěvník Ondra Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Mně osobně se ze všech ruských líbí hlavně tyto s hranatým, trochu vajíčkovým pouzdrem (různé modifikace na okean, sturmanskie...). Nedokážu to přesně zdůvodnit, ale je to osudová přitažlivost ;-) A jinak obecněji všechny vintage chronography ze 70. let. Většinou jsou masivní a mají do různé míry hranatý desing... :-)
SAS Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Mně osobně se ze všech ruských líbí hlavně tyto s hranatým, trochu vajíčkovým pouzdrem (různé modifikace na okean, sturmanskie...). Nedokážu to přesně zdůvodnit, ale je to osudová přitažlivost ;-) A jinak obecněji všechny vintage chronography ze 70. let. Většinou jsou masivní a mají do různé míry hranatý desing... :-) Jj, taky se mi líbí chronografy z tohoto období...a nejen ruské
afrikab Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Kirovy jsou tak hezke diky firme Tutima, ktera do Ruska zrejme nevedomky zapujcila celou vyrobni linku;) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
CzechJoker Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Válečná kořist, stejně jako mnoho jiného (Leica např.) NA druhou stranu se tady otevírá možnost získat hodinky, které jśou velmi blízké původním (bez balastu inovací), něco jako motocykl Dněpr.
afrikab Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Válečná kořist, stejně jako mnoho jiného (Leica např.) NA druhou stranu se tady otevírá možnost získat hodinky, které jśou velmi blízké původním (bez balastu inovací), něco jako motocykl Dněpr. Jestli se nemylim, tak tam je bohuzel o poznani novejsi kalibr 3133.
Návštěvník tolja Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Chtěl jsem je taky, ale spíš jen jako připomínku Remka ve vesmíru, někde jsem viděl fotku jak nastupuje do rakety a má hodinky ve stejném designu na ruce, zkusím ji najít. Chtěl jsem to vědět přesně, tak jsem mu před pár měsíci napsal, ale jeho sekretář mi odpověděl, že děkuje za zajímavý dotaz ale pan poslanec je nyní zaneprázdněn, nicméně za několik dnů mi odpoví. Neodpověděl - myslel jsem že je to větší kanón... Kanón je to dost velkej, ale asi nemá čas odpovídat na stejné dotazy několikrát Toto je jeho odpověď , kterou mi na podobný dotaz poslal před rokem: Vážený pane ........., v danou chvíli mohu pouze potvrdit, že Vámi "začtverečkované" hodinky byly zn. Poljot,šturmanskije, ale ne Okean, jak jsou na Vámi zaslaném detailu (i když strojek a funkce budou zřejmě totožné). Vzhledem k tomu, že hodinky, které jsem měl při kosmickém letu (celkem troje) nemám k dispozici, nemohu Vám je ani detailněji popsat či zaslat jejich foto. S pozdravem Vladimir Remek European Parliament, Member Committee on Industry, Research and Energy, Member
afrikab Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Jestek k remaku Kirov, sjem rad, ze si odpustili datumovku...i kdyz tech napisu na ciferniku mohlo byt mene. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Ondra Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 (upraveno) Mě by zajímalo, proč už je nemá... Jestli je měl na let jen zapůjčeny, nebo jestli se jich časem prostě a přirozeně zbavil...? Vzhledem k tomu, že hodinky, které jsem měl při kosmickém letu (celkem troje) nemám k dispozici, nemohu Vám je ani detailněji popsat či zaslat jejich foto. Upraveno 1. září 2008 uživatelem Ondra
Ivan Lelák Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 Tak ještě k tomu Remkovi...... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Ondra Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 (upraveno) Já bych právě podle tohoto uskupení fotek řekl, že Okeany neměl. Vidím v tom tmavé pozadí ciferníku a světlé subciferníky. Tam, kde to vypadá na světlé "okeanovské" pozdadí, bych řekl, že je to odraz sklíčka. Tmavé pozadí a světlé subcif. jsou nejlépe vidět na této fotce. Co myslíte? Upraveno 2. září 2008 uživatelem Ondra
Návštěvník Ondra Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 (upraveno) ...mimochodem takovéto hodinky nosí p. Remek dnes... :-) zdroj: http://kosmos-news.kosmo.cz/kosmos88.htm Upraveno 2. září 2008 uživatelem Ondra
Návštěvník tolja Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 Já bych právě podle tohoto uskupení fotek řekl, že Okeany neměl. Vidím v tom tmavé pozadí ciferníku a světlé subciferníky. Tam, kde to vypadá na světlé "okeanovské" pozdadí, bych řekl, že je to odraz sklíčka. Tmavé pozadí a světlé subcif. jsou nejlépe vidět na této fotce. Co myslíte? Na týhle fotce jsou šturmanskie s černým číselníkem - nejde poznat jestli civil nebo vojenské, ovšem na fotce jak se hrabe v tom drátenictví je ve stejném pouzdru trošku jiný číselník - bůhví co to je?
Mike. Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 Jestek k remaku Kirov, sjem rad, ze si odpustili datumovku...i kdyz tech napisu na ciferniku mohlo byt mene. Tak ty jsou super. Nevíš, co to je za model? Děkuji.
Návštěvník Ondra Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 Ještě info k hodinkám OKEAN. Tyto hodinky byly prvním ruským chronographem tohoto typu (kal. 3133), vyrobené díky nakoupeným švýcarským strojům (1975), umožňujícím vyrábět strojky s komplikacemi (kal. 3133 vycházel z původního Valjoux 7734). Hodinky O K E A N byly vyrobeny pro vesmírný let Sojuz 23 (14. - 16. října 1976), který málem skončil tragicky. Nicméně hodinky i samotný strojek "náročný test" přežily a s úspěchem byla vyrobena celá řada dalších modelů s kal. 3133, či jeho modifikacemi. Od roku 1983 pak byly tyto hodinky k dispozici i na volném trhu (do té doby pouze pro potřeby armády a státní moci).
New X-Bob Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 Nevím, jestli jsem to už někde nepsal. Můj kolega v práci měl ještě před rokem stejné OKEAN, je to bývalý vojenský pilot - přepadový stíhač, nosil je a lety v MIGu jim prý nijak zvlášť nevadily Ani ostré střelby na Baltu při zkouškách nových raket vzduch-vzduch a vzduch-země, kdy se ladilo, v kterém okamžiku raketa opustí podvěs a s letadlem to často hrozně "cuklo". Nechal je zrenovovat, nové pouzdro, sklíčko, kovový tah a pak hodináře, kde je měl na doseřízení, vykradli...
afrikab Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 Nevím, jestli jsem to už někde nepsal. Můj kolega v práci měl ještě před rokem stejné OKEAN, je to bývalý vojenský pilot - přepadový stíhač, nosil je a lety v MIGu jim prý nijak zvlášť nevadily Ani ostré střelby na Baltu při zkouškách nových raket vzduch-vzduch a vzduch-země, kdy se ladilo, v kterém okamžiku raketa opustí podvěs a s letadlem to často hrozně "cuklo". Nechal je zrenovovat, nové pouzdro, sklíčko, kovový tah a pak hodináře, kde je měl na doseřízení, vykradli... To nastve. Kdyz jsem ty sve nechal u hodinare seridit, taky se mu libily. Pry jich zas tak moc vyrobenych nebylo a oproti obyc hodinkam byly docela drahe. Dokonce si neodpustil srovnani se Heuerama, tech pry bylo vyrobeno mraky.
Mike. Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 Tak ty jsou super. Nevíš, co to je za model? Děkuji. Tak jsem něco našel TADY. Ale mají WR 3 ATM a u fotky od afrikaba 5 ATM, i pozdro mi připadá více lesklé, tak nevím, jestli jsou to přesně ony. Ale tento prodejce prodává i FAKE, když má u stejných hodinek nápis Hanhart - za stejnou cenu! Můžete se podívat sami ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se