Přejít na obsah

Poradna PRIM

Doporučené příspěvky

OK.. dakujem.. tak ich skusim troska zrenovovat, sklicko aj puzdro by potrebovali prelestit..

a kazdy den pred polnocou, pri zmene datumu, sa mi rucicky zastavia a ide len sekundovka.. hodinky vtedy fakticky stoja aj ked sekundovka bezi dalej.. ked manualne posuniem rucicky cez polnoc, vsetko ide dalej.. to bude asi treba zasah hodinara..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 883
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

ked taky pripravok je uz problem zohnat.. skoro vsade uz sperky cistia chemicky.. pamätam si, ze kedysi bolo dostat taku ruzovu vatu, napustenu nejakou latkou a tou sa dalo krasne prelestit napr. zlato.. ale dnes je to problem zohnat, bezne kupit..

Odkaz ke komentáři

Zubná pasta patrí na zuby. Na kov - zlato v tenučičkej vrstve - patrí prípravok na čistenie šperkov.

ked taky pripravok je uz problem zohnat.. skoro vsade uz sperky cistia chemicky.. pamätam si, ze kedysi bolo dostat taku ruzovu vatu, napustenu nejakou latkou a tou sa dalo krasne prelestit napr. zlato.. ale dnes je to problem zohnat, bezne kupit..

Chlapi pletete si obnovení lesku, vyčištění a proti tomu vyleštění.

Navíc ani zlato a ani stříbro se "neleští" ani jedním z Vámi popisovaných způsobů, ale fakticky v takovém "bubnu s ocelovými kuličkami" a před tím se to někdy dělá (leští) na klasické leštičce se zlatnickou pastou dle potřeby, ale to fakticky jen u výroby nových šperků.

To samé platí pro jakousi růžovou vatičku čímsi napuštěnou, která také samozřejmě není určena logicky s přihlédnutím ke svojí struktuře a hrubosti k leštění, ale pouze k obnovení lesku.

Taky se na jednu fázi vyčištění ( nikoliv vyleštění) používá ultrazvuk, ale ten sám o sobě neodstraní pevné nečistoty ze skrytých mést, které se musím narušit mechanicky.

Závěr : vyčištění a vyleštění jsou dvě zcela rozdílné věci . :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Nemáte prosím někdo náhradní cifr na tyto polštářky? Slíbil jsem, že známé pomůžu se servisem hodinek po tátovi, ale tento typ nemám vůbec, abych ho třeba jen kuchnul. Budu vděčný za jakoukoliv pomoc nebo i radu, kde je k mání...06a9b7ab135821beeea684233745540b.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Budou to ty samý a teď babo raď, nemají zlatý cifr s trochu jiným odstínem barvy jak stříbrný? Co mám zlatý padesátky v podobmým stylu tak mi přijde, že tam je drobnej rozdíl v odstínu jak samotnýho lakování (sunburstu), tak plošek na indexech

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...