Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Kobliho seš debil! :D :D :D :D

... já to říkal !!! Už je to tady :helpsmilie: :starwars: , ale že se do mě pustí zrovna New - Zeno - Milis jsem nečekal :chair:

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno (upraveno)

s pár hodinářema co prodávaj hodinky jsem taky mluvil. Odpovědi byli většinou dost podobné, "se zbláznili" a nebo "dyť to stejně nikdo nekupoval (nevím jaká produkce) a nebo "von eště Elton existuje?"

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno
s pár hodinářema co prodávaj hodinky jsem taky mluvil. Odpovědi byli většinou dost podobné, "se zbláznili" a nebo "dyť to stejně nikdo nekupoval (nevím jaká produkce) a nebo "von eště Elton existuje?"

To je pravda, neexistuje. Jsou to přebytky MPM z výroby pro elitu čínské Komunistické strany :D

(Mno, aby to někdo náhodou nebral vážně - dělám si pr*el...)

Odesláno

Při čtení této diskuse mě napadla otázka, zda hodinky z Eltonu představují také odpovídající užitnou hodnotu.

Ze stránek výrobce je možné vyčíst, že např. za cenu 21-23 tis Kč získáme hodinky vlastností:

- strojek s automatickým nátahem

- pouzdro z leštěného nerezu 316L

- konkávní safírové sklo (nikoli rovné)

- závitové dno s průhledem (nikoli nalisované)

- vodotěsnost 50m (nikoli 30)

Zkusme najít pro porovnání hodinky ostatních výrobců se srovnatelnými parametry a podobnou cenou

Hanus

Odesláno
Při čtení této diskuse mě napadla otázka, zda hodinky z Eltonu představují také odpovídající užitnou hodnotu.

Ze stránek výrobce je možné vyčíst, že např. za cenu 21-23 tis Kč získáme hodinky vlastností:

- strojek s automatickým nátahem

- pouzdro z leštěného nerezu 316L

- konkávní safírové sklo (nikoli rovné)

- závitové dno s průhledem (nikoli nalisované)

- vodotěsnost 50m (nikoli 30)

Zkusme najít pro porovnání hodinky ostatních výrobců se srovnatelnými parametry a podobnou cenou

Hanus

Jsou mraky parametry srovnatelných a cenově příznivějších. Např. Archimede Arcadia se safírem, průhledem, vodotěsností 50 m a stejným strojkem. Nerez pouzdro není nic extra, to mají běžně čínské hodinky za 50 USD.

Osobně nevidím třeba vypouklý safír nebo průhled na běžnou Etu jako bůhvíjakou přednost.

Odesláno

... a pak, že perpetum mobile neexistuje...

Existuje, je to tahle debata o Primu...jedno o čem se točí, vždycky se točí o tom samým a to už několik let...

Zajímavej fenomén... :banned:

Odesláno
Přesně, kde se normální člověk dostane k Primkám z Eltonu? A tím normální myslím i člověk dobře situovaný pro kterého jsou hodinky jen něčím co je ochoten si za drahý peníz koupi aby tím ukázal, že na to má... Furt to tady melduju, PRIM (a tím myslím oba dva) jedou podle toho samého vzorce - NOSTALGIE a vzpomínky...

No, vlastne to co pises ma logiku. Holt jsem predpokladal, ze kazdy kdo se zajima (nebo ho to zivi) o hodinky sleduje Chronomag a o teto kauze vi. Neuvedomil jsem si, ze ten pan ma treba prace nad hlavu s opravama a tyhle veci nesleduje. Je to smutne, ale pochopitelne.

Odesláno
Přesně, kde se normální člověk dostane k Primkám z Eltonu? A tím normální myslím i člověk dobře situovaný pro kterého jsou hodinky jen něčím co je ochoten si za drahý peníz koupi aby tím ukázal, že na to má... Furt to tady melduju, PRIM (a tím myslím oba dva) jedou podle toho samého vzorce - NOSTALGIE a vzpomínky...

<BR>Přesně, kde se normální člověk dostane k Primkám z Eltonu? A tím normální myslím i člověk dobře situovaný pro kterého jsou hodinky jen něčím co je ochoten si za drahý peníz koupi aby tím ukázal, že na to má... Furt to tady melduju, PRIM (a tím myslím oba dva) jedou podle toho samého vzorce - NOSTALGIE a vzpomínky...<BR>
<BR><BR>No, vlastne to co pises ma logiku. Holt jsem predpokladal, ze kazdy kdo se zajima (nebo ho to zivi) o hodinky sleduje Chronomag a o teto kauze vi. Neuvedomil jsem si, ze ten pan ma treba prace nad hlavu s opravama a tyhle veci nesleduje. Je to smutne, ale pochopitelne. <BR>
Odesláno (upraveno)
No, vlastne to co pises ma logiku. Holt jsem predpokladal, ze kazdy kdo se zajima (nebo ho to zivi) o hodinky sleduje Chronomag a o teto kauze vi. Neuvedomil jsem si, ze ten pan ma treba prace nad hlavu s opravama a tyhle veci nesleduje. Je to smutne, ale pochopitelne.

Bohužel, jak se koníček stane zaměstnáním a musí tě živit, je po koníčku.

Na Chronomagu je registrováno asi 4000 uživatelů. Dejme tomu, že ti něco vědí o Primu. Z hlediska 10 000 000 obyvatel ČR - zanedbatelné promile, z hlediska Evropy nebo světa - nic, molekula v moři.

Upraveno uživatelem VS

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...