Přejít na obsah

Panerai článek(y) na chronomagu

safi

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
... ale třeba v mém případě vlastnictví MM Kampfschwimer není o nesolventnosti a nemožnosti si koupit Kampfschwimmery od Pam.

.... do šrajtofle Ti sice nevidím :) , ale PAM249 (California dial) se na ebay prodávají průměrně za 15t usd - to je už docela ranec .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 156
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

ale trochu to působilo jako "já na to mám"

Sám mám hodinky v ceně od 2900 (což jsou MM Kampfschwimmer) ´přes takový ten hodinkový standard kolem 30 000 až po hodinky které se na našich obchodech prodávají za 125 000 (Longines) nebo i mnohem více (IWC) ....

... není o nesolventnosti a nemožnosti si koupit ...

Z vlastnich prispevku ten pocit nemas ?

Odkaz ke komentáři

Je pravda, že jsem si kdysi v začátcích MM koupil, protože jsem se bál velikosti 44mm ( do té doby jsem nikdy nic tak velkého na ruce neměl) vyzkoušel jsem velikost a po týdnu prodal. Nevím jestli jsem je prodal za" docela dost", ale vím, že jsem na tom tratil. Tehdy jich ještě nebyla plná eBayi, a nestály 70 USD, a dolar stál tehdy dost přes 20,- Kč. A taky je pravda, že jsem byl na Chronomagu prvním, kdo si pravé a drahé Panerai koupil. Nevím jestli Tě štve to první, nebo víc to druhé. Nikomu se neposmívám, nikoho nezatracuji. Je mi šumafuk co si kdo koupí, a co nosí. Na čem kdo prodělal, a na čem vydělal mi je taky šumafuk.

OP jsem měl od té doby troje, MM už ani jedny. Nějak mi uniká proč se o mě otíráš......

Tak si nemohu vzpomenout kdo to nedávno koupil od Kubsona ten vintážní kousek ala Panerai, nebyl jsi to ty Cybere ?

Ale to byla Dievas vlastně, to je něco jiného ;)

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě nevím zda to psaný projev nezkreslil, ale trochu to působilo jako "já na to mám" (pokud tomu tak není tak se hluboce a zdvořile a pokorně omouvám)... ale třeba v mém případě vlastnictví MM Kampfschwimer není o nesolventnosti a nemožnosti si koupit Kampfschwimmery od Pam. Prostě mně jen tato firma nepřesvědčila (ryze subjektivně) že by si mohla říct o takový ranec (v případě modelu kampfschwimmer .. porovnával jsem jak ten od Pam tak i Dievas a MM... ležely vedle sebe ) a standardní produkce (specialně ta s patentovanou ochranou korunky) se mi nelíbí... a ještě navíc mi přijde předražená (opět ryze subjektivní, vím)

Safiho články jsou naopak super a považuji je za celkem objektivní (při vší míře nutné subektivnosti) a rozumné...

Je mi jedno jak to na Tebe působilo. Nepsal jsem o částkách, ale o hodinkách. Zřejmě jsi to špatně pochopil. A je mi jedno co si můžeš dovolit koupit Ty. Osobně ať si každý koupí co chce. Je mi to putna. Někomu udělají radost MM, někomu kopie armádních hodinek. Myslel jsem si že toto fórum je o radosti z hodinek, a ne o komplexu z toho, že je nemám.

Odkaz ke komentáři

ale trochu to působilo jako "já na to mám"

Z vlastnich prispevku ten pocit nemas ?

proto jsem psal, že v případě, že to ak není se hluboce, ale opravdu hluboce omlouvám... protože vím, jak napsaná věta může vyznít mnohem jinak než kdyby jí člověk řekl u stolu a skleničky...

což pro tebe asi bylo málo, že? :)

Odkaz ke komentáři

Je pravda, že jsem si kdysi v začátcích MM koupil, protože jsem se bál velikosti 44mm ( do té doby jsem nikdy nic tak velkého na ruce neměl) vyzkoušel jsem velikost a po týdnu prodal. Nevím jestli jsem je prodal za" docela dost", ale vím, že jsem na tom tratil. Tehdy jich ještě nebyla plná eBayi, a nestály 70 USD, a dolar stál tehdy dost přes 20,- Kč. A taky je pravda, že jsem byl na Chronomagu prvním, kdo si pravé a drahé Panerai koupil. Nevím jestli Tě štve to první, nebo víc to druhé. Nikomu se neposmívám, nikoho nezatracuji. Je mi šumafuk co si kdo koupí, a co nosí. Na čem kdo prodělal, a na čem vydělal mi je taky šumafuk.

OP jsem měl od té doby troje, MM už ani jedny. Nějak mi uniká proč se o mě otíráš......

Nebylo to otírání. Pokud to tak vypadalo, omlouvám se.

Prostě jsem jen napsal, že každý člověk může změnit názor. Každý člověk se vyvíjí.

Tím, že budeme do lidí horem spodem valit, že je MM fake, ničeho nedosáhneme. Ti lidé si na to musí přijít sami.

Tebe jsem použil jako příklad. Bez zlého úmyslu. Začal jsi s MM a teď jsi tu největší znalec OP.

Začal jsi s MM, pak jsi je prodal. Tehdy na ně stála řada zájemců. Přišlo nám to jako bomba. Asi i kvalita tehdy byla vyšší.

Teď po MM pes neštěkne. Fronty se nestojí. Lidé dospívají. No a ty jsi holt dospěl dříve, než jiní.

Edit: a to, že někdo zůstane u MM, je také v pořádku. Každý člověk je jiný. Má jiný vkus, sny, touhy. Důležitá je jeho vlastní radost. Nad ostatní by se měl povznést.

Odkaz ke komentáři

Tak si nemohu vzpomenout kdo to nedávno koupil od Kubsona ten vintážní kousek ala Panerai, nebyl jsi to ty Cybere ?

Ale to byla Dievas vlastně, to je něco jiného ;)

Koupil jsem si je já, ale klidně Ti je přenechám. Třeba budou tvořit začátek Tvé Panerai like sbírky. Na ruce jsem je měl jen dvě hodiny, takže netuším, jestli budou tak přesné jako Tvé ultravýhodně koupené MM.

Jinak mě prosím připomeň kdy jsem se nějak negativně vyjádřil o Dievas. Nějak si nevzpomínám.

Odkaz ke komentáři

.... do šrajtofle Ti sice nevidím :) , ale PAM249 (California dial) se na ebay prodávají průměrně za 15t usd - to je už docela ranec .....

Pohybuje se to u mého psychologického stropu... IWC Johnson, BigPilot, Zenith Mega Port-Royal... Za tyhle prachy přemýšlým a přemtam co si na Olymp umístit :) a když to právě dám vedle sebe tak ty Pam z toho vylézají nejhůř... Jak jsem psal už jinde, pravděpodobně díky tomu, že California Dial je vlastně jeno plochý tamponový tisk, skklíčko je na těch Pam také plast, tak v přímém srovnání zrovna tenhle model vedle MM a Dievas nijak nezáří.. :(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
Pohybuje se to u mého psychologického stropu... IWC Johnson, BigPilot, Zenith Mega Port-Royal... Za tyhle prachy přemýšlým a přemýtam co si na Olymp umístit :) a když to právě dám vedle sebe tak ty Pam z toho vylézají nejhůř... Jak jsem psal už jinde, pravděpodobně díky tomu, že California Dial je vlastně jeno plochý tamponový tisk, skklíčko je na těch Pam také plast, tak v přímém srovnání zrovna tenhle model vedle MM a Dievas nijak nezáří.. :(

z hlediska investice (není to zrovna málo peněz) bych na Olymp pustil PAM249 - jejich cena roste každým dnem výš a výš - u ostatních co zmiňuješ to nedokážu posoudit - vzhledově se Ti to nejspíš líbí

PLASTOVÉ sklo se dá ošálit

Odkaz ke komentáři

z hlediska investice (není to zrovna málo peněz) bych na Olymp pustil PAM249 - jejich cena roste každým dnem výš a výš - u ostatních co zmiňuješ to nedokážu posoudit - vzhledově se Ti to nejspíš líbí

PLASTOVÉ sklo se dá ošálit

Já právě nejsem schopen uvažovat o tom že cena roste výš a výš.... Mně je to jedno :) Je to stejné jako s tou fabií.. ty jsi řekl že až jí budeš prodávat tak prostě jí prodáš za (procenualně vyjádřeno) za větší část kupní ceny než třeba nějaké jiné auto.. ale já jsem bohužel ten typ, že já si radši budu vozit prdel v něčem co mně baví o trošičku víc a na zůstatkovou hodnotu kašlu... a u hodinek to možná (nebo spíš určitě) platí ještě více... :sleeping_03anim:

Mně prostě zrovna tento model přijde (u jinak cenově dost našponovaných Pam) asi jako superpřepálený... :suicide_anim: Ty druhé kampfschwimery co mám nejsou o moc horší, za to jsou až 100x lacinější :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
Já právě nejsem schopen uvažovat o tom že cena roste výš a výš.... Mně je to jedno :) Je to stejné jako s tou fabií.. ty jsi řekl že až jí budeš prodávat tak prostě jí prodáš za (procenualně vyjádřeno) za větší část kupní ceny než třeba nějaké jiné auto.. ale já jsem bohužel ten typ, že já si radši budu vozit prdel v něčem co mně baví o trošičku víc a na zůstatkovou hodnotu kašlu... a u hodinek to možná (nebo spíš určitě) platí ještě více... :sleeping_03anim:

Mně prostě zrovna tento model přijde (u jinak cenově dost našponovaných Pam) asi jako superpřepálený... :suicide_anim:

.... srovnával jsem prodejní cenu ojeté fabie a nějakého korejce nebo francouze, ale to je celkem fuk, protože já auta nijak nemusím a mám to jako dopravní prostředek misto busu,vlaku a tramvaje.

(IMHO po roce je na ní najeto 8t kilometrů to snad hovoří za vše :) )

u hodinek to mám nastaveno trochu jinak a to jsem tu také psal

chtěl jsem jenom napsat, že u hodinek za cca 250t bych byl jedině rád pokud by rostly na ceně X je to cena základní Fabie s oknama na kliku a bez volantu :D

Odkaz ke komentáři

Jsou věci mezi nebem a zemí které nepochopím.Pro mne jsou Panerai docela ošklivé italské hodinky /pomíjím fakt,že je vzali pod ochranná křídla švýcaři tuším že Richemont/ které si koupil mizerný herec Rambo Stallone.Do té doby po nich pes neštěkl.Dnes je to modní hit,dobře to je dobrá práce marketingu.|To je můj subjektivní názor který nikomu nevnucuji,prostě bych si je jen nekoupil.

Ale ce nechápu je až militantnost některých příznivců i odpůrců,která se u jiných a klidně řeknu věhlasnějších značek bohudík nevyskytuje, i když většina slavných modelů /třeba od Rolexů /má své napodobitele. Ale ta téměř fanatická urputnost tu není

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
Jsou věci mezi nebem a zemí které nepochopím.Pro mne jsou Panerai docela ošklivé italské hodinky /pomíjím fakt,že je vzali pod ochranná křídla švýcaři tuším že Richemont/ které si koupil mizerný herec Rambo Stallone.Do té doby po nich pes neštěkl.Dnes je to modní hit,dobře to je dobrá práce marketingu.|To je můj subjektivní názor který nikomu nevnucuji,prostě bych si je jen nekoupil.

Ale ce nechápu je až militantnost některých příznivců i odpůrců,která se u jiných a klidně řeknu věhlasnějších značek bohudík nevyskytuje, i když většina slavných modelů /třeba od Rolexů /má své napodobitele. Ale ta téměř fanatická urputnost tu není

Conrade tahle diskuze není ani tak o Panerai, ale o MM - Panerai se někomu líbí a někomu ne, to je u všech věcí co nás obklopují - tahle diskuze na 237 stránek :) vznikla když jsem vyřkl, že je MM fejk a napodobenina Panerai, vzhledem k tomu,že ty hodinky za 70usd vlastní polovina národa tak je jasné, že "deset" skalních potetovaných instalatérů nemůže ubránit pozice. :)

k Rolexu jsem se vyjádřil výše

tohle téma je už parádně zacyklené a bylo by potřeba s tím asi skončit

Odkaz ke komentáři

Conrade tahle diskuze není ani tak o Panerai, ale o MM - Panerai se někomu líbí a někomu ne, to je u všech věcí co nás obklopují - tahle diskuze na 237 stránek :) vznikla když jsem vyřkl, že je MM fejk a napodobenina Panerai, vzhledem k tomu,že ty hodinky za 70usd vlastní polovina národa tak je jasné, že "deset" skalních potetovaných instalatérů nemůže ubránit pozice. :)

k Rolexu jsem se vyjádřil výše

tohle téma je už parádně zacyklené a bylo by potřeba s tím asi skončit

za málo vzdělané tleskám tomuto nápadu :clap: . Tyhle vaše kraviny se fakt už nedají číst. Mlátí se tady mokrým hadrem po hubě lidi v velikým potenciálem posouvat kvalitativně tohle fórum dál. Kalifx si s vámi nedupe v bábovičkách a vystřelí recenzi, že srdce zaplesá.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...