Přejít na obsah

Kolik je tu majitelů Autávií?

Kalifx

Doporučené příspěvky

ricous napsal:
S mýma Silverstonama (cal.12) si pohrál (a hlavně teda opravil...) hodinář Macek z UL - kdyby měl tlačítka stopek a ručky, nemusely do CH. Tlf.: 606 617959 (pošli SMS).

Díky pane! Takže zakládám seznam:

Pan Macek z Ústí nad Labem: tel.: 606 617 959 (nejdříve poslat SMS)

Upraveno uživatelem Kalifx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...
  • Odpovědi 188
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsíci...

Píše se rok 1985, jsem devatenáctiletý frajer, kterému vlaje hříva a posledních pět let ho ze všeho na světě nejvíc zajímají ženský prsa /dnes vynechám/ a...hodinky. Bydlím v Plzni a jsem odkázán na několik plzeňských bazarů, kde se občas objeví nějaký zajímavý kousek. Však jich také doma pár mám- vintážní neznačkový chronograf za 120 Kčs, Fortis Marinemaster chronograf za 800 Kč, Longines chronograf za 1100,/ to je zatím špička, kam jsem dosáhnul/ všelijaké možné GUB do 100 Kčs a pod. Jediné mé opravdu nové hodinky- Prim sport 2 za rovných 600 Kčs, má velká pýcha. Každý den s železnou pravidelností lepím nos na výkladní skří'n Klenot a hltám každou drobnou změnu. Když se v obchodě objevily první Longines automaty v nerezu za 2900, hltám je víc, než všechny ty prsa, ale nad cenou jen nevěřícně kroutím hlavou. Když se tam objevily první kvarcky zn. Remex za 1500 Kčs, opět slimtám štěstím. Ale obdivuji i některé z Primek a ruské Poljoty se mi taky líbí. Ty ale kupuju raději v bazaru. Dvakrát během dvou let se ve výloze objevují i Heuerky, B12, ale bez otočného kroužku. Cena:3200 Kčs: Rána pod pás, ale několik ďůlků jsem tam vystál, dokonce jsem si jednou dovolil prodavačku požádat o předvedení s náležitým mumláním a omlouváním že je stejně koupit nemůžu. Ale je zvyklá, asi to tak dělaj všichni. A pak- rána z čistého nebe. : soudruzi jako důkaz blahobytu pracujícího lidu otvírají prodejny luxusních klenot a hodin pod názvem Safír. Pamatujete dole na Můstku? Nejlevnější Rolexy za 7000 Kčs, ty nejdražší za 21000 Kčs. Národ se chodí pobavit pohledem na cenovky. V Plzni je situace střízlivější, několikery zlacené Longinesy v automatu a celkem tři verze Autávií. Nerezové s černým ciferníkem, celošedé v četně ciferníku a zlacené. První dvoje za 5600, zlacené za 6200 Kčs. Před tou malou výlohou jsem prostál opravdu několik desítek hodin a snil jsem... Osud tomu snad chtěl, ale dostal jsem se k větší části těch potřebných peněz. Rodiče mi zařídili vvýherní vkladní knížku řkouc, že je to nejlepší, co mohu s penězi udělat. Už ani nemyslím na ty prsa, zcela mě pohlcuje přemýšlení, kde sebrat zbylé peníze. Výběr je jasný. Chtěl bych nerez, ale drobná podpásovka, které si lidé většinou nevšimli- nemají svítící indexy a ručky. šedivé krásné, ale ty zlacené, frajeřina největší. Tak je rozhodnuto, budou to ty zlacené. Přesvědčuji bráchu, již ve výrobním procesu, ať mi půjčí 2000, které má v potu a krvi našetřené na novou pračku. Chápe mě a po poradě se ženou mi je půjčuje. Během půl hodiny ruinuji svou výherní vkladní knížku, na níž zůstává 100 Kčs a která za pár let vyhrává 100%. Vcházím s výrazem Belmonda do prodejny safír a ležérně opřen o pult oznamuji, že bych chtěl zmíněný kousek, co je ve středu výkladní skříně. Prodavačka se ptá, jestli se chci jen podívat, že stačí katalog.... Jsem velmi, velmi dotčený, ve své devatenáctileté zralosti přece vím, co chci.... Prodavačka pro jistotu opakuje jejich cenu a já dělám, že hodinky za trojnásobek měsíčního platu mého otce není žádnej peníz. Když je prodavačka vyndá z výlohy, dělám, že se mi ruce vůbec netřesou a nepotěj a vypadám, jako když mám takové hodinky v ruce pětkrát denně.... Prohlídka je krátká, možná minutku, možná ani ne. Pak říkám, že je beru a raději hned vyndávám peníze, aby to nevypadalo, že na ně nemám. Zezadu přichází hodinář a kouká, kdo že je ten blázen a nabízí po zaplacení zkrácení tahu na potřebnou velikost. Prodavačka se omlouvá, že na tento typ hodinek nemají záruční list a že jej do týdne obstarají. /Přestože je na hodinkách uvedena vodotěsnost do 200m, záruka je alibistická, hodinky snesou pouze sprchování....Tah je zkrácen, hodinky dány do krabičky, děkuji a nashledanou. Za prvním rohem nedočkavě rozervávám pytlík a hodinky putují na ruku. Vychutnávám si cestu domů v MHD, samozřejmě, že se tyče držím až nahoře a zásadně levou. Asi tak pětkrát do minuty kontroluji čas, vídím i prvních pár lidí, co si všimli kusu železa. Domů přicházím jak triumfátor a oznamuji radostnou novinu. Vzduch se dá krájet, máma to chápe, táta vysvětluje, že jsem se zbláznil. Večer ale vchází do dětského pokoje a že je chce znovu vidět. Sedí a tak pět minut na ně zírá a pak povídá: "To je materiál synu, co?" A tím je vyhráno.

Frajeřinu, kterou jsem s nimi nadělal ani popisovat nebudu. Těch hodin, které jsem pročuměl koukáním a mačkáním čudlíků myslím také nemusím. Je to už 25 let co je mám, když těch tehdejších nepředstavitelných 6200 Kčs vydělím počtem dní, co s nimi žiju, vychází to na pár halířů denně. Nikdy jim nic nebylo, ani jednou nebyly u hodináře, za posledních deset let jsem je měl na ruce tak dvakrát, protože si je šetřím, až budu starej, budu je nosit a budu dělat zase frajera. Nebo na to budu jen vzpomínat? Jsem tedy další, kdo Autávie má, možná i první. Tady jsou.

post-2133-1235606632.jpg

Odkaz ke komentáři

No vidíš, Mischo, hodinky po 24 letech vypadají pořád skvěle.

Kdybys dal tehdy přednost kozám, tak ty by dnes, po 24 letech, vypadaly...... ne tak skvěle :)

Tyhle jsem zlacené ještě neviděl. A kdybys to nenapsal, podle fotky bych to nepoznal.

Super hodinky a perfektní story o nákupu :)

Odkaz ke komentáři

Moc peknej pribeh...zajimavy, jak si clovek pamatuje ceny z te doby...jo holt se ceny moc nehejbaly...

... a myslim, ze kdyz prisly autavie, prisly pak i ty prsa...zeny si musely trhat rodidla po typkovi, co ma na takovy watche... :D

prsum zdar a hodinkam zdar, zdar, zdar.... :clap:

Odkaz ke komentáři

2: Mischa,

zamáčknul jsem slzu a úplně mne ten příběh dostal. Každý tam asi také našel kus sebe samého. Heuery měl můj bratránek z Prahy, myslím že ty šedivé a koupil je v bazaru za 3500,- Kčs, což mě naprosto uvádělo v úžas. V Plzni jsem o chvilku později studoval a u prodejny klenot také něco nakoukal. Frajera s těma krásnejma hodinkama jsem ale v tramvaji nepotkal, snad tedy příště. Těším se...

Odkaz ke komentáři

Gorgu, já ani při sexu nesundával! Samozžejmě, berte to trochu s nadhledem, nicméně, vše z toho je pravda, snad ten frajer a jemu vlastní vytahovačství je nadnesené, i když ne úplně nepravdivé. Ale byl jsem tehdy fakt šílenec a vlastně jsem jím zůstal, pamětníci ví, co to bylo za cenu. A jednou po letech jsem v metru potkal chlapa, co měl ty šedivý. Napřed jsem ho bral jako vetřelce ve svým rajónu, pak jsem přemýšlel, jestli se ho nezeptat na případný prodej / na to ale nemám odvahu/, pak jsem musel uznat, že chlap má vkus a teprve pak se dostavila nělaká hrdost sounáležitosti. Tak to je klucí česká nátura, já za to nemůžu.

Ty šedivý jsem pak někde sehnal a po pár letech prodal. Mám ještě jedny Monzy, ty se mi tak nelíbí a to jsou ty, který stály v klenotách 3200 a světe div se, pouzdro není ocel, ale obecný kov v chromu...

Odkaz ke komentáři

mischa napsal:
Gorgu, já ani při sexu nesundával! Samozžejmě, berte to trochu s nadhledem, nicméně, vše z toho je pravda, snad ten frajer a jemu vlastní vytahovačství je nadnesené, i když ne úplně nepravdivé. Ale byl jsem tehdy fakt šílenec a vlastně jsem jím zůstal, pamětníci ví, co to bylo za cenu. A jednou po letech jsem v metru potkal chlapa, co měl ty šedivý. Napřed jsem ho bral jako vetřelce ve svým rajónu, pak jsem přemýšlel, jestli se ho nezeptat na případný prodej / na to ale nemám odvahu/, pak jsem musel uznat, že chlap má vkus a teprve pak se dostavila nělaká hrdost sounáležitosti. Tak to je klucí česká nátura, já za to nemůžu.

Ty šedivý jsem pak někde sehnal a po pár letech prodal. Mám ještě jedny Monzy, ty se mi tak nelíbí a to jsou ty, který stály v klenotách 3200 a světe div se, pouzdro není ocel, ale obecný kov v chromu...

Mno jasný že nesundával, nebylo se za co stydět a člověk navíc hned mohl cvaknout na tlačítko a stopky pěkně ukázaly pokles či nárůst kondice... :thumbsup_anim:

Co se týče teritoriálních pocitů...každej to má posunutý někam jinam, ale každej z nás ví nebo tuší, že to má obecnej lidskej (živočišněj) rozměr a s češstvím bych to nespojoval....prostě to tak nějak je...

Ony i ty hodinky musely bejt v tom věku kupovaný zprostředkovaně kvůli těm prsám...holt pudy jsou jednou daný... :thumbsup_anim:

..ale v pozdějším věku je to zase určitě spojený s prsama míň a míň....o to víc je to spojený s infantilitou.... :thumbsup_anim:

Takže je to tak, jak to má bejt... :cigar:

Ty monzy za 3200,- v chromu...to bylo nestoudné... :crying_anim02: :D

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si taky vzpoměl jak jsem v Českých Budějovicích stál několikrát před Safírem u Černé věže a snil o tom jak si je koupím až začnu makat. Když jsem začal makat v 1987 tak už je neměly. Jinak bych byl také šťastným majitelem jalo ty. Gratuliji a nos je pořád, ve stáří tě už to tolik těšit nebude....

Odkaz ke komentáři

mischa napsal:
Píše se rok 1985, jsem devatenáctiletý frajer, kterému vlaje hříva a posledních pět let ho ze všeho na světě nejvíc zajímají ženský prsa /dnes vynechám/ a...hodinky. Bydlím v Plzni a jsem odkázán na několik plzeňských bazarů, kde se občas objeví nějaký zajímavý kousek. Však jich také doma pár mám- vintážní neznačkový chronograf za 120 Kčs, Fortis Marinemaster chronograf za 800 Kč, Longines chronograf za 1100,/ .............

Moc hezký čtení. Tyhle hodinky máš prostě spojený s něčím, co já už nezažiju - ten příběh spojenej s jejich nákupem. Nevím přesně jaká částka by dnes odpovídala pořizovací hodnotě těchto nádhernejch hodinek, ale bylo třeba mít pořádný koule na to je koupit. Jestliže dnes je pro spoustu "nepostiženejch" lidí absurdní představa, že by vydali za hodinky víc jak dvacet tisíc, tak v tehdejší době jsi utratil za hodinky sumu, která hraničila téměř s šílenstvím. Navíc jak tak koukám, hodinky jsou v příkladném stavu - především lunetu ti závidím. Ale všeho dočasu... Moje Autávie už maj za sebou ve Švajcu něco jako vstupní prohlídku (diagnostiku), odsouhlasil jsem rozpočet a vypadá to, že po vizuální stránce prodělají celkem slušnou proměnu (i když vlastně vzhledem k jejich stavu před renovací to možná nakonec až tak zřejmé nebude). Ale to uběhne ještě nějakej ten pátek, než se tady - doufám - budu moct pochlubit... Tobě ale k TVÝM (a úmyslně píšu ta velká písmena, protože si to jako první majitel zasloužíš ;)) gratuluju už dnes...

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  Conrad napsal:
Měl bych prosbu našel by se zde někdo kdo by určil, i z takhle mizerrné fotky o který typ se jedná? Téměř NOS stav originál kovový tah dýnko bez nápisů, automat

hledal jsem tady,

http://www.onthedash.com/priceguide.shtml

ale nejsem z toho moudrý, díky

Jelikož jsem nováčkem a laikem a neznám ještě ty vaše výrazy :suicide_anim: tak tyhle Heuery mám přesně na ruce a s přestávkama je nosím již od roku 1984.Jednou se mne utrhla hřídelka co drží pásek u hodinek.Jinak si nemohu na ně stěžovat,automat funguje dobře a i v moři sem se snima koupal několikrát a stále jdou.Mám jen model celošedivý i s kroužkem - korunkou??...Teď mám 2roky Breitling Navitimer což nejsou až tak velký a těžký hodinky, které se mne moc zamlouvaj a preferuji je, ale nemít Breitling jako kdybych nežil .....ty jsem chtěl od mala.. a pak nějaký cecky pecky, ale na žádné si nemohu stěžovat, že bych tu či onu značku odsoudil.Nejsem sběratel jedné značky, prostě když je něco cítit na ruce....koupím co se mne zamlouvá, nebo když mám nějaké rozpoložení :thumbsup_anim: Více méně jsem zde jen na počteníčko .....Mějte se hezky Zdravím Vás.

Odkaz ke komentáři

kenny63 napsal:
Jelikož jsem nováčkem a laikem a neznám ještě ty vaše výrazy :suicide_anim: tak tyhle Heuery mám přesně na ruce a s přestávkama je nosím již od roku 1984.Jednou se mne utrhla hřídelka co drží pásek u hodinek.Jinak si nemohu na ně stěžovat,automat funguje dobře a i v moři sem se snima koupal několikrát a stále jdou.Mám jen model celošedivý i s kroužkem - korunkou??...Teď mám 2roky Breitling Navitimer což nejsou až tak velký a těžký hodinky, které se mne moc zamlouvaj a preferuji je, ale nemít Breitling jako kdybych nežil .....ty jsem chtěl od mala.. a pak nějaký cecky pecky, ale na žádné si nemohu stěžovat, že bych tu či onu značku odsoudil.Nejsem sběratel jedné značky, prostě když je něco cítit na ruce....koupím co se mne zamlouvá, nebo když mám nějaké rozpoložení :thumbsup_anim: Více méně jsem zde jen na počteníčko .....Mějte se hezky Zdravím Vás.

co sis to hergot dal za jméno

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Ahoj, tak ja představuju tatíkovy Heuery, získal je po dědovi, který je koupil někdy v 70 letech. Podle http://www.onthedash.com/ usuzuju že to je model 1163MH, třetí verze (Viceroy style). Pokud se mýlím tak mě prosím opravte. Nejsou bohužel na originálním tahu, proto jsem ho taky nefotil. BTW nevíte někdo jestli na nich byl originální kovový tah nebo kožený řemínek ? A pokud se divíte že jsou v takovém dezolátním stavu pak vězte, že jsou nošeny denně a to skoro u všech myslitelných a někdy i nemyslitelných příležitostí :) Ale uvažujeme o renovaci, původně jsme je chtěli zavézt k Hanákovi do Brna, ale po přečtení názorů na jeho servis to raději zkusíme poslat rovnou do Švýcarska. Má s tím někdo zkušenost ? Poradili by jste mi adresu, jak to poslat atd. ? Dík moc ...

post-6229-1238915695.jpg

post-6229-1238915705.jpg

Odkaz ke komentáři

zalezi co od renovace ocekavate.

sklicko je plastove a da se prelestit, stroj se necha odservisovat take v CR.

original tah neni levna zalezitost, takze doporucuji nechat usit repliku od zdejsiho clena Ondry Simy a sehnat original sponu na Ebay.

pokud chces poslat do CH tak kontakt mam, staci napsat SZ. uz jsem tam parkrat neco posilal.

Stepino

EDIT: svoji modelovou verzi zjistis, kdyz oddelas tah(ktery vypada velice podobne jako original) tak by mely byt v tech mistech na hodinkach mezi nozickama 2 cisla - jedno je modelove a druhe seriove.

EDIT2:

nesedi mi luminscencni bod na lunete, ne ze by se u druhe verze Viceroy nedelal ale bylo tam jine pouzdro, zrovna tak jestli dobre vidim tak sklicko je plastove a to se pouzivalo v prvni verzi viceroi a to sedi k pouzdru. pokud je mineralni sklicko tak je luneta OK, ale pak by pouzdro melo byt jine.

vice zde:

http://www.onthedash.com/docs/CompareViceroys.shtml

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři

mimochodem Kalifixi, nedal jsi zpravu jak jsi dopadl, ja tam v dubnu budu posilat Carrery, s Vanessou jsem jiz dohodnuty.

Jak se ti vubec hodily rady co jsem Ti dal? jake dily se Ti vratily? jsi spokojen nebo rozladen jako ja ze Silverstonama?

omlouvam se za off topic - ale kalifix ji absolvuje ted poprve , ja ji mam jiz 3x za sebou ;-)

Odkaz ke komentáři

Stepino napsal:
zalezi co od renovace ocekavate.

sklicko je plastove a da se prelestit, stroj se necha odservisovat take v CR.

original tah neni levna zalezitost, takze doporucuji nechat usit repliku od zdejsiho clena Ondry Simy a sehnat original sponu na Ebay.

pokud chces poslat do CH tak kontakt mam, staci napsat SZ. uz jsem tam parkrat neco posilal.

Stepino

EDIT: svoji modelovou verzi zjistis, kdyz oddelas tah(ktery vypada velice podobne jako original) tak by mely byt v tech mistech na hodinkach mezi nozickama 2 cisla - jedno je modelove a druhe seriove.

EDIT2:

nesedi mi luminscencni bod na lunete, ne ze by se u druhe verze Viceroy nedelal ale bylo tam jine pouzdro, zrovna tak jestli dobre vidim tak sklicko je plastove a to se pouzivalo v prvni verzi viceroi a to sedi k pouzdru. pokud je mineralni sklicko tak je luneta OK, ale pak by pouzdro melo byt jine.

vice zde:

http://www.onthedash.com/docs/CompareViceroys.shtml

Ocekaval bych kompletni renovaci, tj. nejlepe vymena sklicka (pokud to je mozne, jinak vylesteni), prebrouseni pouzdra, vycisteni a serizeni strojku, vymenit lunetu... Jak jsem psal, chtel jsem to dat k Hanakovi, ale po precteni diskuse na chronomagu jsem od toho opustil. Na tagheuer.com jsem videl, ze servis uz ma i Dusak v Praze a co jsem byl naposledy u Altmana v Plzni tak mi pani rikala, ze se i oni snazi o certifikat. Jeste jsme uvazovali o Vidni, ale kdyz jsem zadal hledat servis v Rakousku, naslo mi to Pforzheim v Nemecku :-) A ti by to stejne asi poslali do Svycar tak proc je neposlat hned.

Jinak co se tyce te lunety budu patrat, sklicko je s nejvetsi pravdepodobnosti plexisklove a je pravda ze ta luneta vypada jako z jinych hodinek (alespon podle onthedash.com) Ptal jsem se babicky, ta rikala, ze hodinky byly koupeny v roce 1970 a nebyly v klasicke papirove krabicce, ale v nejake plastove helme od jezdcu z formule 1, buhvi kde je ji konec :( A v opravne asi byly, ale jen u nejakeho necertifikovaneho opravare, uz se ale nevi co jim bylo. Ze by hodinar vymenil puvodni lunetu za jinou, taky z Autavii ale jineho modelu ? Tomu moc neverim, ze by mel necertifikovany hodinar pristup k nahradnim dilum. Uvidime, treba se ozve nekdo kdo bude vedet presne co je to zac. Jinak o vikendu jedu domu, tak asi tatkovi seberu hodinky a zkusim najit seriove a modelove cislo..

Odkaz ke komentáři

slanina - to je parádní maso najít doma hujery s rodinnou historií, gratuluju, rodinný nerez !! Co se týče renovace, záleží na stavu. Jestli jsou v pořádku, jdou a všechno funguje, nepotřebuješ nic vyměnit, donesl bych je k členu mechano, který ti je zrestauruje jedna báseň. Je totiž sběratelsky rozdíl, jestli máš všechny díly původní sedumdesátkový, nebo ne. Pakliže je někde problém, je nutná výměna dílů a tak, šup s nima do švajcu, abys měl všechno hujer.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...