Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim Vas

chcel by som poprosiť o Vaše odborne rady ohľadom zlatých vreckových trojplaštových hodiniek zančky IWC SCHAFFHAUSEN

číslo plášťa - 439078

číslo stroja - 420492

priemer puzdra 50mm

plné funkčné

taktiež by ma zaujímala rytina monogramu MG a to z dôvodu, že v časopise WATCH 2_2004 na strane 46 na vreckových hodinkách zančky Longines, ktoré boli vyrobené v kolekcii ku 170. výročiu založenia značky je rovnaký monogram (vid foto.) ide len o náhodu alebo je v tom niečo viac?:)

ps: a taktiež sme si vedomí, že jedna ručička nieje originál....

za rady vopred ďakujem

Návštěvník YPO
Odesláno

Vítej na fóru a gratuluji ke krásně zachovalým hodinkám.

jediná věc, která mě napadá v souvislosti s MG je automobilka MG, ale to je spíše výplod mé fantazie než realita

příště zmenši před nahráním fotografie

Odesláno (upraveno)

Ano, krásné a ceněné hodinky, paráda a závidím. Ten monogram bude nejspíš náhoda, prostě monogram původního majitele.

Ovšem máš s přehledem největší plachty fotek, desetimegové rozlišení jsem tady ještě neviděl :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Pismena "MG" mozu tiez znamenat "mineral glass" Tento termin zaviedla a pouziva firma G-S Supplies (Germanow-Simon), ktora od roku 1916 ako jedna z prvych vo velkom dodava sklicka pre hodinky. Dovtedy sa vacsinou skla fukali z obycajneho skla.

Odesláno
Pismena "MG" mozu tiez znamenat "mineral glass" Tento termin zaviedla a pouziva firma G-S Supplies (Germanow-Simon), ktora od roku 1916 ako jedna z prvych vo velkom dodava sklicka pre hodinky. Dovtedy sa vacsinou skla fukali z obycajneho skla.

Jestli ti dobře rozumím, "obyčejné sklo" se vyrábí z listového těsta......... :eek:

Odesláno
Jestli ti dobře rozumím, "obyčejné sklo" se vyrábí z listového těsta......... :eek:

:thumbsup_anim: z toho neminerálního přece ...

Jsou někdy z let okolo 1908-10 malá rafička by měly být taková ta srdíčková.

Odesláno

Klasicke sklo na flase a okna je vapenato-sodne, kristalove je s obsahom oxidu olovnateho, chemikaliam a teplote odolava borsilikate sklo... Neviem, ci sa listkove cesto a niektore z nich pouziva na hodinove sklicka :eek:

Odesláno (upraveno)

Zkus ty obrázky resamplovat na dvojnásobek a uložit jako 32bitový TIFF. Pak budou mnohem větší a budou se načítat mnohem déle :D

Upraveno uživatelem VS
Odesláno
Zkus ty obrázky resamplovat na dvojnásobek a uložit jako 32bitový TIFF. Pak budou mnohem větší a budou se načítat mnohem déle :D

OK, poviem to kaliber-ovi, obrazky postoval on :)

Odesláno
Klasicke sklo na flase a okna je vapenato-sodne, kristalove je s obsahom oxidu olovnateho, chemikaliam a teplote odolava borsilikate sklo... Neviem, ci sa listkove cesto a niektore z nich pouziva na hodinove sklicka :eek:

Promiň, jsem nevrlej dědek, vono to vypadalo, jako že borosilikát atd. není minerální. Proto mě napadlo to těsto.

Odesláno
Promiň, jsem nevrlej dědek, vono to vypadalo, jako že borosilikát atd. není minerální. Proto mě napadlo to těsto.

V pohode, ved o nic nejde :cheers:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...