Přejít na obsah

Nové Omega Speedmaster Professional 2021

dabelM

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, Jarett napsal:

Borci, vy opravdu pracujete s mikronastavením tak často ? Já si tedy nepamatuju, že bych takovou věc někdy na hodinkách řešil ... tah mám nastavený tak, abych mezi sponu a ruku strčil prst :)

Používám to furt. Taky pořád posiluju a celkově cvičím a tak mám ruce pokaždé oteklé. Plus to horko s tím taky dělá divy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem na to trochu vyzrál.

Na sponě jsem vybrousil mezi dírkami vodící drážky ve kterých se stěžejka pohybuje pouze ve vymezeném prostoru.

Nyní zvládnu v případě nouze povolit tah i tím párátkem přímo na ruce bez sundání hodinek, aniž bych riskoval, že mi někam ulítne stěžejka.

Asi takhle

IMG_1232.thumb.jpeg.a38b047a7b8b20010f1df7fe460dab3d.jpeg

IMG_1232.jpeg.b3f30f605c4b3f9a0aaca88c752001f3.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, Jerryl napsal:

Tak jsem na to trochu vyzrál.

Na sponě jsem vybrousil mezi dírkami vodící drážky ve kterých se stěžejka pohybuje pouze ve vymezeném prostoru.

Nyní zvládnu v případě nouze povolit tah i tím párátkem přímo na ruce bez sundání hodinek, aniž bych riskoval, že mi někam ulítne stěžejka.

Asi takhle

Skvělý nápad ! :)

Odkaz ke komentáři

Včera jsem to mnohokrát radostně testoval a funguje to překvapivě dobře, na to, jak je to jednoduché. Vrácení do zkrácené pozice už na ruce nejde, ale jinak těžká pohoda.

Určitě bych vymyslel i sofistikovanější řešení, ale kdo by se s tím sr.l 😀

Prodej Omeze by se asi nechytil, ale já to raději prodám tady vám. Takže všichni z tohoto tématu očekávejte SZ s fakturou, řekněme, na lidových 1000 peněz za užitný vzor 😂 

Vypichovátko je super nápad, hned jsem si ho také přidal na klíče. To by měl každý chronomagor mít👍

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Pani, uz niekolko dni som majitelom novych Moonwatchov (vybral som si double saphire sandwich - pri mojom "stasti" by som hesalit zrypal po prvom tyzdni nosenia). Majitelia Rolexov sa urcite poklopu na celo, nakolko som dal prednost Omege pred Explorerom 1, na ktory som cakal na waiting liste... Mam tenke zapastie, takze predchadzajuci model s kalibrom 1861 s kvazi "oyster" tahom na mojej ruke vyzeral doslova komicky. Tie milimetre na lug to lug a hrubke v spojeni s novym tahom vsak robia divy a hodinky aj na mojej tenisovej rakete vyzeraju dobre. Velka spokojnost!

Odkaz ke komentáři

Muzes to vyzkouset i s origo gumou a preklapeckou. Ta na tenke zapesti sedi nemene dobre a ja ted jinak moony ani nenosim. Ta lehkost a pohodlnost je famozni.

Odkaz ke komentáři

Moonwatch profici,

uz nejakou dobu sleduju postrehy hesalit vs safir.

A neprisel jsem vubec na nic 😅😂

Mam zato, ze je to WIN WIN situace.

Hesalit - blize k origo Moonum.

Safir - (Asi bezudrzbove sklo) a pruhled na strojek.

ps. k te specifikaci NASA a Hesalitu, slo tedy primo o UseCase na Mesici ze?

Protoze, treba Fortis mel ve vesmiru tedy safir, ale nebyl to usecase na mesic, ale "jen" na vesmirne stanici.

Cili tady byl safir asi OK.

Diky za postrehy.

Odkaz ke komentáři

V dobe, ked Nasa vybrala Speedmastery ako casomer pre astronautov verzia so zafirom jednoducho neexistovala. A kedze kvalifikaciu ziskali hesalitky, jednoducho to tak aj zostalo. Z hladiska bezpecnosti je vsak plastove sklicko na tom podstatne lepsie ako krehke korundove sklo, ktore sa v pripade uderu roztriesti na “tisic” kuskov.

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, chief napsal:

Moonwatch profici,

uz nejakou dobu sleduju postrehy hesalit vs safir.

A neprisel jsem vubec na nic 😅😂

Mam zato, ze je to WIN WIN situace.

Hesalit - blize k origo Moonum.

Safir - (Asi bezudrzbove sklo) a pruhled na strojek.

ps. k te specifikaci NASA a Hesalitu, slo tedy primo o UseCase na Mesici ze?

Protoze, treba Fortis mel ve vesmiru tedy safir, ale nebyl to usecase na mesic, ale "jen" na vesmirne stanici.

Cili tady byl safir asi OK.

Diky za postrehy.

většinu odpovědí a případně odkazy na relevantní články najdeš tady ... je toho spousta hezkýho čtení

Odkaz ke komentáři

V 13. 8. 2024 v 10:57, miguel napsal:

Pani, uz niekolko dni som majitelom novych Moonwatchov (vybral som si double saphire sandwich - pri mojom "stasti" by som hesalit zrypal po prvom tyzdni nosenia). Majitelia Rolexov sa urcite poklopu na celo, nakolko som dal prednost Omege pred Explorerom 1, na ktory som cakal na waiting liste... Mam tenke zapastie, takze predchadzajuci model s kalibrom 1861 s kvazi "oyster" tahom na mojej ruke vyzeral doslova komicky. Tie milimetre na lug to lug a hrubke v spojeni s novym tahom vsak robia divy a hodinky aj na mojej tenisovej rakete vyzeraju dobre. Velka spokojnost!

tah 3861 je samozřejmě super, ale na staré 1861 lze sehnat např od US moc hezký kopie vintage originálů např 1450 teď už s novou pěkně udělanou sponou ... 

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, miguel napsal:

v pripade uderu roztriesti na “tisic” kuskov.

... troufám si tvrdit, že tady na fóru není nikdo, komu by se safírové sklo u Moonwatch na tisíc kusů rozletělo :)

Upraveno uživatelem Jarett
překlep
Odkaz ke komentáři

Taky si myslím, že to roztříštění safíru nebude tak dramatický, ale na druhou stranu uvedení hodinek znovu do provozu po takovém úrazu bude o něco náročnější než u  hesalitu, nějaké drobné střepy po tom roztříštění se mohou dostat do stroje, což u hesalitu zase tak moc nehrozí ne?

Odkaz ke komentáři

Akosi som na 100% presvedceny, ze riesit roztriestenie (kurva som si musel to slovo vyhlaskovat) zafiru v rakete nebude nikto z nas a nikdy riesit. Takze pohoda.
Hodinky so zafirom (teda nehovorim len o Omega) su so mnou vsade. V lese, bazene, zahrade, traktore, kosacke, horach, mori, pri praci lahkej/tazkej a problem s roztriestenim zafiru som nikdy nemusel riesit.

Mame to rozne. Niektorí kolegovia idu po "autenticite", ja by som nevzdal pohladu na ten nadherny strojcek aj keby neviem co... 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...