Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar chlapi,

mam na vas prosbu. Jedna se o identifikaci Primek, co jsem dostal asi v 8 letech od taty a samozrejme jsem je jako barbar hodil do suplete. Ale ted jsem je po dlouhe dobe vytahl, "zrenovoval"...teda jestli se tomu tak da rict...a zajima me o nich uplne vsecko. Myslim, ze pro vas to nebude zadny orisek, uz jsem se dival do vasich sbirek a mnozi jste jejich vlastniky. Proto piste piste a delte se prosim o vase zkusenosti. :thumbsup_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
Prim cal. 50 v pěkném stavu, gratuluji. Tento kalibr se vyráběl mezi roky 1954-1971. Osobně mám tenhle kalibr bez datumky a s mimostředkou nejraději.

No jeste aby nabyly v dobrem stavu, kdyz jsem jim uz objetoval par hodin sve prace. :D :cool02: :gunsmilie: a navic byly uz v dobrem stavu v dobe, kdy jsem je dostal. Nekde v jinych vlaknech jsem ale narazil na damske modely a jsou dost podobne??....jsou tedy tyto opravdu panske?

Odesláno (upraveno)

Dámské modely měly imho rozteč nožiček 14 mm, strojek byl stejný a pouzdro mohlo být menší (tzn. strojek byl víc natěsno), resp. pánské mohly být větší.

Upraveno uživatelem CzechJoker
Odesláno
Dámské modely měly imho rozteč nožiček 14 mm, strojek byl stejný a pouzdro mohlo být menší (tzn. strojek byl víc natěsno), resp. pánské mohly být větší.

:o ty moje maji roztec 14mm (sice nevim co je to imho roztec ale zmeril jsem to pravitkem) a 14........a ja myslel ze sou pansky

Návštěvník tolja
Odesláno
:o ty moje maji roztec 14mm (sice nevim co je to imho roztec ale zmeril jsem to pravitkem) a 14........a ja myslel ze sou pansky

Průměr pouzdra bez korunky by měl být 30 mm, a je to dámský / chlapecký model.

Odesláno (upraveno)
Průměr pouzdra bez korunky by měl být 30 mm, a je to dámský / chlapecký model.

Prumer pouzdra sedi (30mm)... tak proto mi rikal tata, ze je noslil jako kluk....jsou nekde k sehnani i panske (vetsi velikost)?

Upraveno uživatelem Martin Krkoška
Návštěvník tolja
Odesláno
Prumer pouzdra sedi (30mm)... tak proto mi rikal tata, ze je noslil jako kluk....jsou nekde k sehnani i panske (vetsi velikost)?

Klasické pánské mají 32 mm bez korunky - běžná velikost. O něco větší jsou Pavouk a prachotěsné, ty mají 34 mm, a největší jsou Traktory s 36-ti mm. Řeč je ovšem pouze o kalibru 50 - 57.

• po 5 týdnech...
Odesláno

Můžete mi někdo pomoci s identifikací těchto hodinek? Koupil jsem je před měsícem na okraji Prahy za směšných 890 Kč, hodinář je měl mezi primkama MPM, jsou evidentně od ELTONu i záručák je od ELTONu, ale ležely mu tam evidentně pěkně dlouho, i ten záručák přepisoval z jednoho roku na dva. Ovšem netuším, co je to za model a z jakého roku. Díky.

imgp0001wa8.jpg

w800.png

Návštěvník tolja
Odesláno
Můžete mi někdo pomoci s identifikací těchto hodinek? Koupil jsem je před měsícem na okraji Prahy za směšných 890 Kč, hodinář je měl mezi primkama MPM, jsou evidentně od ELTONu i záručák je od ELTONu, ale ležely mu tam evidentně pěkně dlouho, i ten záručák přepisoval z jednoho roku na dva. Ovšem netuším, co je to za model a z jakého roku. Díky.

V životě jsem to neviděl. Pouzdro bude asi chromovaný, sklíčko minerální, a asi jsou na baterku. Pokud mají mechanický nátah, tak je to kalibr 68, a jestli to jsou automaty, tak pokud má korunka 3 polohy (zasunutá - nic to nedělá, vysunutá1 - překlápí datum, vysunutá2 - hejbe ručkama) je to kalibr Myiota, a jestli má jen dvě polohy a kalibr nastavuje datum vracením se přes půlnoc, tak si pogratuluj, protože to je kalibr 96. Ale podle ceny bych si tipl na quartz.

Odesláno
V životě jsem to neviděl. Pouzdro bude asi chromovaný, sklíčko minerální, a asi jsou na baterku. Pokud mají mechanický nátah, tak je to kalibr 68, a jestli to jsou automaty, tak pokud má korunka 3 polohy (zasunutá - nic to nedělá, vysunutá1 - překlápí datum, vysunutá2 - hejbe ručkama) je to kalibr Myiota, a jestli má jen dvě polohy a kalibr nastavuje datum vracením se přes půlnoc, tak si pogratuluj, protože to je kalibr 96. Ale podle ceny bych si tipl na quartz.

jsou to quartzy, to vím bezpečně, ten hodinář o tom vědel prd, MPM považoval za normální primky, jen mě zaráží, že jsem to taky nikdy neviděl. Zvláštní, alespoň pro mě je, že vteřinovka jde "mimo", ukazuje mezi celé vteřiny (je to vidět na obrázku), jen když vytáhnu korunku a oni se zastaví kvůli nařízení, tak se "srovná" na celou vteřinu. Jak říkáš, jsou chromované, sklo je minerální, řemínek působí levně a má pojistku.

Odesláno
Ja uz ten cifernik nekde videl......ale kde?...........

Je pouzity u jednoho stareho modelu. Teda podobny bez tech silenych cislic, ke kterym tady vedou ty linky od petiminutovych indexu. Puvodne tam byly jen ty linky, ktere pusobi prijemne decentne (pokud objevim fotku, tak ji sem poslu). Tyhle vypadaji na neuspesnou lacinou produkci z porevolucniho obdobi... "Podobnou" grafiku (v mnohem hezcim provedeni) ma i jeden soliter PRIM Manufacture

zdroj:

http://www.prim.cz/en/soliters/

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...