ad-k Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2021 Zdravím vás, chtěl bych se zeptat na opravu či výměnu quartz strojku "Ronda 515" z důvodu poškozené cívky. Vyplatí se vyměnit celý strojek, nebo jen jeho část? A máte tip na nějakého prodejce (český či zahraniční), kde se dají strojky Ronda sehnat za dobré peníze (vč. poštovného)? Díky moc za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arkham Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2021 Rondu ti vymění každý normální hodinář ale můžeš si tam udělat rezervaci na další kusy, tento stroj je vzorem nespolehlivosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2021 A. Ronda se neopravuje, pouze vyhazuje a mění B. pokud by se náhodou opravovala, náklady přesahují cenu nové C. https://www.ronda.ch/ronda-gruppe/kontakt/agenten Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cess Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2021 Rondu koupíš v Číně do 10 dolarů, už jsem ji také měnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2021 Jinak cena bude cca 10 - 25 USD, dle provedení https://www.esslinger.com/harley-ronda-watch-movement-hq515-6-quartz-movements-date-at-6-00-overall-height-4-4mm/ https://www.esslinger.com/harley-ronda-quartz-watch-movement-hq515-24h-2-24-hour-overall-height-5-1mm/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 18. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2021 (upraveno) Taková vzpomínka, KDO SE BOJÍŠ NEČTI DÁLE Je tomu již mnoho let (tak 35 odhaduju) kdy se mi kamarád svěřil, že mu při výměně baterie sklouzl šroubováček a potrhal na té cívce pár drátků. Co teď, zhoršit už to nešlo, že. Tak jsem uvažoval - je to elektromotor a musí mít výkonovou rezervu. Když zkratuju část vedení, tak tím poteče o cosi větší proud, ale ručkama by o pohnout mělo. Tak jsem natvrdo tu poškozenou část odmastil a (s krajné opatrností) propájel. Aby těmi nepoškozenými závty proud procházel. Vložil jsem tam primární článek (v obecné mluvě "baterku") a vida - hodinky se rozešly. Měl jsem ohromně dobrý pocit ;o) a taky ohromné štěstí Ale i výměna strojku je dobrá hra, jedněm hodinkám se mi podařilo zlomit ručku a na to sádra nepomáhá, i kdybv se vlezla pod sklíčko Upraveno 18. ledna 2021 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 18. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2021 Nedá mi nezeptat se, jak k tomu poškození cívky došlo? Je to mechanické poškození "odborným" zásahem, něco jak popisuje Datel, nebo se to pokazilo samo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 19. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2021 Já jsem kupoval Rondu 515 a následně 715 v Mavexu s poštovným. Jinak pokud je to atyp, např ručky s tritiem, tak tu běžně neseženeš, bo má delší hřídele kvůli výšce ruček. Odkud jsi? V Brně a okolí bych dokázal pomoct. Když tak SZ, ať to tady neplevelíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se