Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, hodinková komunito. 
mám dotaz na nějaké automaty s chronographem. Nemám v plánu je pořizovat ihned a tak se tu může naschromáždit dost návrhu. Spíš než bych měl o něčem představu tak by mě zajímalo jestli by se dali takové hodinky sehnat co nejlevněji třeba do 20ti tisíc nebo ještě možná míň možná nějaký mikrobrandy kde se vůbec neorijentuju prostě by mě zajímalo co bych mohl sehnat. Chtěl by tuhle hodinářskou komplikaci vyzkoušet a možná zjistit kolik takových levných kousků bych mohl sehnat. Co se týče na čem by měli hodinky být nebo jaký mají mít ciferník- je to úplně jedno jde čistě jen o tu komplikaci děkuji 

Odesláno

Vidíš to sám, do dvaceti jedině bazar, nové něco nad dvacet tissot, možná nějaké zeppelin, od 25 nahoru certina a když ještě přihodíš, tak už se ani nemá cenu ptát, stovky různých modelů, kde už si můžeš vybrat sám podle vkusu.

Odesláno

Určitě nemusejí nový ... budu hlídat zdejší prodej a uvidím. Myslel jsem jestli třeba neexistuje i nějaký microbrand který tuhle komplikaci dělá 

Odesláno
před 54 minutami, Kalisport napsal:

Určitě nemusejí nový ... budu hlídat zdejší prodej a uvidím. Myslel jsem jestli třeba neexistuje i nějaký microbrand který tuhle komplikaci dělá 

Radši počkej pár týdnů / měsíců a našetři si na normální značku jako jsou Tissot nebo Certina, případně řada dalších značek. Hodinky ti dříve nebo později spadnou, třískneš s nima o zed, nebo je utopíš a dostupnost servisu a hlavně náhradních dílů je fajn. Nákup třeba rok-dva starých hodinek není špatný nápad, budou zachovalé, stále v záruce, atd..

Odesláno

Chlapi máte pravdu počkám každopádně téma nechám otevřený pro kohokoliv. Až budu vědět víc a s jistotou nakupovat mužem tu něco porovnat a blíže se bavit díky 

Odesláno

Pokud ti jde jen o to vyzkoušet si hodnky s chronografem a nedávat za to vysoké sumy, existuje taková varinta "na půl cesty". Není to žádná vysoká hodinařina, říká se tomu mecha-quartz, kdy základní strojek je quartzový a má chrono mechanickou nadstavbu. U Seika je to např. kalibr VK64, který se často objevuje v microbrandech, podobně to má i Bulova např. v modelu Lunar Pilot se zvýšenou frekvencí quartzového modulu na 262 kHz. Výhodou u chronografu Bulovy je přesnost měření na desetiny sekundy a plynulý chod jako u mechanických hodinek.

Asi bych se úplně vyhnul quartzovým chrnografům, kde vteřinovka skáče po indexech, to není žádná hodinářská komplikace.

Ale pokud ti jde jen o mechaniku, platí to co psali kluci výše.

Odesláno

Zrovna jsem chtěl napsat něco podobného, když nebudeš trvat na automatickém chronografu, tak máš na výběr z x modelů za přijatelné ceny, a ostudu určitě neudělají.

Fotor_155431062027761.jpg

Odesláno

Možná by bylo dobré uvést i další kritéria. Třeba velikost,wr
Za mě jedny z nej v této cenové kategorii Hamilton X-Wind

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno
před 2 hodinami, tombas napsal:

Ještě bych doplnil, že čistě mechanický chronograf za "pár kaček" najdeš i v Geckota W-02 Vintage Military Chronograf, kde tepe strojek Seagull ST19 s ručním nátahem. Hodinky mají vintážní velikost 37mm a akrylové sklíčko.

https://www.nejpanskehodinky.cz/pilot/geckota-w-02-vintage-military/

Není k dispozici žádný popis fotky.

My Week With the Geckota W-02 Vintage Military Chronograph

Teda to je paráda a ta cena  na něco takovýho jsem se ptal jestli neexistuje a ono existuje na zkoušku by mi to úplně bohatě stačilo 

@dykmore co je to za model na fotce ? 
@Juraj11 kritéria asi  žádná nejsou hledám něco co možná nejlevnějšího takže si nemůžu moc vyslakovat samozřejmě kdybych chtěl hned investovat a vybrat nějaký “bomby” tak bych určitě bral 42mm a na wr už vůbec nezáleží od toho mám potápky 

Odesláno

Tak jsem se v tom hlouběji pošťoural a co říkáte na tyto? https://www.helveti.cz/tissot-couturier-automatic-t0356271605100?gclid=Cj0KCQiAx9mABhD0ARIsAEfpavRk3ONgJq64zE6iwwTcge2Wk3IQf8j5Xl_tScnGb6L_cdcQWLBbgKcaAgSLEALw_wcB

Nesedí mi na nich akorát ten řemen dotáhlý až k pouzdru ale budiž a potom absence minutových čárek ale to by se asi taky dalo.... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...