Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, na mobile na mňa vyskočili tieto hodinky, ktoré ma na prvý pohľad zaujali. Cifer na fotkách vyzerá zaujímavo, 70 hodinová rezerva chodu je tiež nadštandard. Limitácia 4000 ks pri takejto značke je asi tiež OK, rovnako ako odporúčaná cena za automaty (aj keď presnosť je udávaná +25 až -15 s denne - no to som nikdy pri hodinkách neriešil), ktoré majú v balení ťah aj kožený remienok. No nemám predstavu o ich spracovaní, nakoľko som podobné hodinky nikdy nemal. Pri lacnejších hodinkách čierna čoskoro nebola na hranách čierna a obávam sa, že tu by to mohlo byť podobné.

Myslíte si, že povrchová úprava môže niečo vydržať pri hodinkách v (nielen) tejto cenovej kategórií? Verím, že pri hodinkách GS alebo Credor sa s tým japončíkovia vyhrajú a spracovanie je dokonalé, no tu sa obávam, že tá ich Stainless steel (hard coating) nebude až tak hard 🙂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
před 3 hodinami, sodekcz napsal:

Když pořídíš černěné, nesmíš na to hledět. Musíš se z nich radovat, dokud to jde😇 (několik vlastních zkušeností)

Veď to, že túto "chybu" som kedysi spravil, no to bolo asi 10 rokov dozadu a boli to hodinky od firmy, ktorá je tu skôr za nadávku, ako za výrobcu :-D. Tak som bol zvedavý, či sa niečo zásadné zmenilo po technologickej stránke a to čiernenie môže byť teraz nejaké zázračne nezničiteľné. Samozrejme, dnes sú už čierne hodinky z karbónu, či keramiky, kde toto asi nehrozí, no zase asi by som sa obával, či budú dostatočne odolné pri nejakom nešťastnom náraze.

Odesláno

No, limitka 4k kusů není úplně limitka :)) A jak píšeš, je to pořád PVD. Keramika je keramika, na druhou stranu, asi bych o něco drbnul radši s PVD hodinkami než třeba keramickými DSOTM...

Odesláno
před 44 minutami, VojtaB napsal:

No, limitka 4k kusů není úplně limitka :)) A jak píšeš, je to pořád PVD. Keramika je keramika, na druhou stranu, asi bych o něco drbnul radši s PVD hodinkami než třeba keramickými DSOTM...

Pri produkcií Seika je to istá limitácia 😄 Ja sa vždy pobavím, aj keď Omega spraví nejakú limitku, že toto nie je limitka a zapráši sa po nich ani neviem ako ... Samozrejme v porovnaní s firmami, ktoré robia limitky napr. 150ks, alebo 50, 10, 5, prípadne 2-3 je to niečo úplne iné.

Ja som v tomto úplný začiatočník a je veeeľa hodiniek, ktoré by som ešte chcel, no nechcem, aby boli všetky na jedno kopyto a určite chcem aj niečo farebné, len do tej keramiky sa nejako bojím ísť. Neviem prečo sa bojím, že ich niekde "ťuknem" a urazím z nich kúsok. No asi to nie je tak dramatické, ako si myslím, len nakoľko hodinky nie sú zrovna lacná zábavka, tie obavy tam sú 🙂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...