Stepino Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Odesláno 8. října 2008 ahoj panove, co rikate na tyto krasne Bulovy, ktere jsou oproti Breitling nebo Heuer mnohem levnejsi, ale s naprosto stejnym kalibrem a dokonce mi prijdou originalnejsi. http://cgi.ebay.de/Bulova-bullhead-Chronog...id=p3286.c0.m14
cali Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Odesláno 8. října 2008 No rozhodne sa nevidia kazdy den a rozhodne ziadneho chronomagika neurazia aj ked musim povedat ze designovo to nie je uplne to moje.
PhoeniX Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Odesláno 8. října 2008 Rozvržení číselníku se mi líbí, ručičky jsou taky OK, ale s tvarem pouzdra se nemohu úplně smířit.
cigi Odesláno 9. října 2008 Nahlásit Odesláno 9. října 2008 (upraveno) nádherný bullheady !! parádní, ještě, kdyby bylo jasný, kdo je vyrobil. Že by hujer? Upraveno 9. října 2008 uživatelem cigi
afrikab Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 nádherný bullheady !! parádní, ještě, kdyby bylo jasný, kdo je vyrobil. Že by hujer? Proc Heuer? Bulova by to nezvladla?
Stepino Odesláno 10. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2008 (upraveno) Pokud jsem dobre informovan, tak tento typ strojku byl vyraben(hlavne vyvyjen v roce 1967-1969) 4mi spolecnostmi (Heuer, Breilting, Hamilton, Bulova) takze vsechny 4 spolecnosti pouzivaji jeden a ten samy kalibr jen s vlastnim oznacenim. Jen je to mene zname, a kazdy chce Breitlingy, ktere jsou ze vsech znacek nejdrazsi, pak Heuerky, a pak velice malo casto videne Hamiltony a Bulovy S. Upraveno 10. října 2008 uživatelem Stepino
Kalifx Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 Pokud jsem dobre informovan, tak tento typ strojku byl vyraben(hlavne vyvyjen v roce 1967-1969) 4mi spolecnostmi (Heuer, Breilting, Hamilton, Bulova) takze vsechny 4 spolecnosti pouzivaji jeden a ten samy kalibr jen s vlastnim oznacenim. Jen je to mene zname, a kazdy chce Breitlingy, ktere jsou ze vsech znacek nejdrazsi, pak Heuerky, a pak velice malo casto videne Hamiltony a Bulovy S. Prosimtě kde si narazil na to, že součástí konsorcia "první automatický chronograf" byla i Bulova? Já měl za to, že Bulově akorát Buren licencoval automatiku s mikrorotorem. Ale možná se pletu. Jinak pokud neznáte, tak opravdu vynikající pojednání o tomto projektu je na On the Dash Je to dlouhý, ale fakt zajímavý.
cali Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 Prosimtě kde si narazil na to, že součástí konsorcia "první automatický chronograf" byla i Bulova? Já měl za to, že Bulově akorát Buren licencoval automatiku s mikrorotorem. Ale možná se pletu. Jinak pokud neznáte, tak opravdu vynikající pojednání o tomto projektu je na On the Dash Je to dlouhý, ale fakt zajímavý. A nebolo prve auto chrono skor z dielne movado/zenith? (od tial potom slavny nazov el-primero) Myslim ze vtedy sutazili s omegou ktora to o chlp nestihla 1040...a nejaku rolu tam hral aj DD ktory uz bol vyvinuty mozno este pred primerom ale verejnosti nepredstaveny vsetko koncom 60tych rokov.... ale to len tak spominam co som kde kade po forach cital.... mozno je pravda ina.
Kalifx Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 A nebolo prve auto chrono skor z dielne movado/zenith? (od tial potom slavny nazov el-primero) Myslim ze vtedy sutazili s omegou ktora to o chlp nestihla 1040...a nejaku rolu tam hral aj DD ktory uz bol vyvinuty mozno este pred primerom ale verejnosti nepredstaveny vsetko koncom 60tych rokov.... ale to len tak spominam co som kde kade po forach cital.... mozno je pravda ina. "...Commencing in the mid-1960s, Heuer was part of a partnership (with Breitling and Hamilton) that sought to introduce the world's first automatic chronograph. Seiko (a Japanese watch manufacturer) and Zenith (a Swiss watch manufacturer) were also seeking to be the first to offer these chronographs. These projects were conducted in secret, as none of the competitors wanted the other companies to be aware of their efforts. Most agree that the Heuer-Breitling venture was first to introduce their new line of automatic chronographs, with Heuer-Breitling-Hamilton holding lavish press conferences in Geneva and New York, on March 3, 1969, to show their new lines of chronographs. ..." nebo "....Without any doubt, it was the Chronomatic automatic chronographs produced by Heuer, Breitling and Hamilton-Buren that were first to be delivered to these enthusiasts in markets around the world. Accordingly, as we look back at the end of the race, we see the members of the Chronomatic group atop the podium, celebrating their hard-fought victory. It was a grueling race, not decided until the last laps, but now the members of the Chronomatic team cheer and douse each other with champagne, as the two rival firms can only watch, a step down, on either side of the victors..." Myslím, že většinový názor je prostě, že to byl Breitling - Heuer - Hamilton Ostatně i v předchozím odkazu je to tak psáno... Prostě hodně důležitá byla i schopnost rychlého uvedení na trh.
farářskej Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 Nedá mi, abych si nepřihřál polívčičku: můj článek o vývoji chronografu. Samozřejmě každej z výrobců/vývojářů bude do skonání světa tvrdit, že právě on byl první...
Kalifx Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 Nedá mi, abych si nepřihřál polívčičku: můj článek o vývoji chronografu. Samozřejmě každej z výrobců/vývojářů bude do skonání světa tvrdit, že právě on byl první... Povedenej článek. No, já jsem prostě zastáncem teze, že první byl Chronomatic.
Stepino Odesláno 12. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2008 Prosimtě kde si narazil na to, že součástí konsorcia "první automatický chronograf" byla i Bulova? Já měl za to, že Bulově akorát Buren licencoval automatiku s mikrorotorem. Ale možná se pletu. Jinak pokud neznáte, tak opravdu vynikající pojednání o tomto projektu je na On the Dash Je to dlouhý, ale fakt zajímavý. Ano mas pravdu , nevim proc ale nejak jsem si zamenil v tu chvilku Bulova vs Buren.
Stepino Odesláno 22. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2008 dalsi do sbirky radoby heuer: http://cgi.ebay.ch/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...52BSI%26otn%3D4 stejny kalibr, dokonce na dynku napis heuer leonidas, jen cifernik a cast strojku nese jine oznaceni, jinak super "Autavie" za dobrou cenu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se