Bukoowsky Odesláno 17. června 2016 Nahlásit Odesláno 17. června 2016 Padly na to bezmála tři hodně dlouhé večery porovnávání a přemýšlení, co že vlastně reálně potřebuju a co tam musí být jen proto, "co kdyby náhodou..."Až druhý večer vypadl ze hry Fenix, nakonec jsem dnes domů dotáhl Suunta Traverse Graphite Právě revitalizují na nabíječce, už se těším, až jim dám kouř...
Bukoowsky Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Odesláno 19. června 2016 Mám dotaz - nevíte někdo, jak v Suuntech nastavit ranní buzení pouze vibracemi? Ani v ext. aplikacích se mi nedaří tuto funkcionalitu do zařízení dostat. Děkuji za případnou pomoc
Radek.VV Odesláno 17. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2016 Otázka: Umí SUUNTO Ambit3 VERTICAL zobrazit na displeji hodnotu tlaku a jeho graf, stejně jako třeba CORE ? Nebo to umí jen TRAVESE? Díky.
budo Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 Rad bych mistni znalce pozadal o radu. Jsem turista, mam rad kopecky. Rad bych si udelal radost a koupil hodinky s ABC. Koukal jsem na Suunto a Protreky. Dulezita je i nizka cena, klidne vezmu pouzite v dobrem stavu. Vysvetlite mi, jak to je s cernym displejem? Jak je v praxi citelny a jestli ma oproti bilemu vyhody/nevyhody? Pripadne doporucite mi nejaky model Suntoo ci Protrek? Rad bych kulaty design a velky displej. Diky. Odesláno z mého E2003 pomocí Tapatalk
Radek124 Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 (upraveno) Pozitivní reflexní LCD je dobře čitelný v libovolném podsvícení, kromě případů kdy máš nevhodně orientované polarizační brýle.Negativní je obecně čitelný hůř - a tuplem když je málo světla, viz prakticky nečitelné interiérové fotky v inzerátu kam posílals SZ. Pokud máš peníze na to aby sis mohl vybrat a na negativním displeji netrváš kvůli "taktickému militär vzhledu", ber pozitivní PS: Kulatý design a velký displej - nejlevnější z moderních ABC je libovolné Core/Essential (bez ohledu na cenu a "prémiovost" lunety jde u všech o TENTÝŽ čínský modul v černém plastiku), v inzerci se tu dá se štěstím narazit i na decentnější Elementum Terra a nebo Tissot T-Touch (~Expert). Kupovat tyhle veterány za plnou ceníkovku v obchodě je samozřejmě totální nesmysl. Upraveno 9. září 2016 uživatelem Radek124
budo Odesláno 9. září 2016 Nahlásit Odesláno 9. září 2016 (upraveno) Radku díky za názor. Tmavý displej se mi stran designu líbí, ale čitelnosti se právě obávám. Nejlíp když vyrazím do obchodu to omrknout. "decentnější Elementum Terra a nebo Tissot T-Touch (~Expert). Kupovat tyhle veterány za plnou ceníkovku v obchodě je samozřejmě totální nesmysl." Elementum Terra mi pripadaji spis jak opak decentního - ty silene cudliky to hyzdi.T-Touch nechci. Ma to kamarad, je to imo zbytecne drahy a nabizi to mensi vyuzitelnost, nez plnne digitalni modely. Graf to proste nenakresli... Ty veterany a plnou cenikovku - to myslis prave tyhle dva modely? Nekde jsem tady zaregistroval prispevek, ktery tvrdi, ze Casio maji lepsi cidla, nez Suunto.... Ale celkovy design mi i z praktickeho hlediska hraje spis pro Suunto. Upraveno 9. září 2016 uživatelem budo
Radek124 Odesláno 10. září 2016 Nahlásit Odesláno 10. září 2016 Ohledně senzorů těžko špekulovat co je "lepší", když všechny rozliší změnu výšky o metr - u ABC bez GPS je to totiž hlavně o softwaru hlídajícím přepínání mezi režimy Altimeter-Barometer, protože jedno souvisí s druhým, plus s lokální teplotou v senzoru. Ono je totiž super mít stáhnutelný graf tlaku v milibarech, když je referenční výška mimo mísu a bouřkový alarm se Ti rozeřve i při jízdě výtahem ve výškové budově (Tissot ho nemá a Core to naštěstí pozná). V digitálním světě jde skutečně o veterány - vždyť je to všechno technologicky 10 let stará (byť dodnes skvěle funkční) elektronika, za kterou se v obchodech nestydí účtovat větší ranec než za spoustu novějších a lépe vybavených smartwatch... jediné v čem tyhle ABC stařenky bez GPS mají dodnes navrch je výdrž baterky a (v případě že mají osazený pozitivní LCD) nepřetržitá čitelnost v šeru i na sluníčku bez potřeby máchání rukou a nebo nahmatávání čudlíku aktivujícího podsvícení. Co se cen týče, second-hand titanové T-touch Expert bývají levnější než většina dnešních Core - a v kontextu výše uvedeného už by mě pultové ceny "nových" vlastně ani nezajímaly. A protože zrovna před týdnem jsme tu se zdejším spolupacientem prodávajícím Terra špekulovali co komu na těch jeho vadí (a proč bychom si každý měli nechat to svoje?), dal jsem svým expertkám "šanci" a už pár dní je kupodivu bez většího odporu nosím. Výhoda je že kromě ABC jsou to díky rafikám i celkem normální "letní sportovní hodinky" (byť kvůli zbytečně masivní lunetě a nožkám vypadajícím zbytečně hypertrofovaně) - zatímco Core Positive Black (které se taky nosí dobře a jsou super hlavně k vodě), jsou a vždycky budou "nevkusné plastové čínské digitálky s víc čudlama než má námořní mina".Pozitivní Elementum Terra jsou naopak asi nejpraktičtější digitálky co znám - ne kvůli funkcím (se kterými je hravě strčí do kapsy i Core), ale proto že na skvěle čitelném displeji je BEZ PŘEPÍNÁNÍ neustále vidět vše důležité. A ten enkodérový čudlík (který prohnaní ovocnáři nedávno "znovuvynalezli" pro Apple Watch) je "šílený" leda na fotkách - všimni si že spousta korunek a tlačítek na nacackaných švýcarských pilotkách (nemluvě o ušatých PAM) je větších. U Suunta mi na ruce při zkoušení nikdy nepřekážel, asi proto že nevypadal lacině a k modernímu designu hodinek se hodil
budo Odesláno 11. září 2016 Nahlásit Odesláno 11. září 2016 Je to otazka vkusu. Mne z obrazku Core pripadaji jako designem ciste a dobre zpracovane hodinky a ne jako cinske digitalky. Naopak monstrozni cudly na Elementum Terra jsou dle meho nevkusne. (psáno z mobilu)
Radek124 Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Odesláno 12. září 2016 Jenže ony CORE prostě JSOU čínské digitálky. Mimochodem - co Suunto Traverse v inzerci? Když vypneš GPS, máš z nich ABC co pár dní vydrží...
budo Odesláno 13. září 2016 Nahlásit Odesláno 13. září 2016 - Deklaroval jsem, že maj být levný. Za 2-3 tis. Koupit si hodinky za 6tis., jejichž cena je vyšší hlavně kvůli té gps a pak ji nezapínat, to není filozofie slučitelná s mým stylem.- Nelíbí se mi design těch Vectorů.- Za cca 30 minut mi kamarád přiveze Suunto Core All Black. I když mám obavu z čitelnosti, cena byla přijatelná, z fotek vypadaly zachovale a kdybych chtěl čekat v inzerci na Regullary za 3k, tak bych se asi načekal. Takže takhle kupuju jen ty funkce, které potřebuju a jen za ty peníze, které jsem ochoten v rámci momentálního rozmaru utratit.- Pojem Čínské digitálky, který tak rád opakovaně používáš, vyznívá kapku hanlivě a domnívám se, že zbytečně. V Číně se dělá kde co a soudný člověk si je vědom faktu, že to je vždy otázka kvality vstupních materiálů, kvality konstrukce výrobku, kvality výroby a kvality výstupní kontroly. Čínské digitálky koupíš za 100 Korun u Vietnamce na tržnici a dovolil bych si domnívat se, že se bude jednat o poněkud jinou kvalitu, než v případě Suunto. Nejsou cínské digitálky a čínské digitálky, IMHO. To jsou moje důvody. Každopádně podle toho, jak se v Suunto orientuješ, to vypadá, že s nima máš taky nějakou tu praktickou zkušenost a jistě jsi pro jejich používání své důvody měl. Jinak z toho, co se líbí Tobě a co se nelíbí mně, je patrné, že máme asi každý jiný vkus. Jaký je ten můj, to je vidět v mém podpisu. Při té příležitosti, možná, že něco prodám...
budo Odesláno 14. září 2016 Nahlásit Odesláno 14. září 2016 Tak Core all black jsou u mne. Splnily očekávání stran designu. Postupně plní očekávání stran funkčnosti, jak se s nima seznamuju. Postupně nacházím nedostatky oproti mým Géčkám. Např. nepřítomnost přednastavených časových pásem, přítomnost pouze jediného budíku, existenci pouze jediné hodnoty timeru a hlavně výrazně složitější postup při jeho přenastavování díky tomu. A timer používám často. Hlavně v zimě, když chodím při roztálění ke kotli, abych na to nezapomněl. Ale jinak jsou Core aspoň z prvních dojmů fajn. Teď mám jeden dotaz. Chod lunety je suchý, "šustivý". U dvou Seiko, co máme doma, jsem lunety luxusně promazal nějakým mazadlem ve spreji. Snad Concor 101 nebo silikonový olej ve spreji - už nevím, který z nich jsem použil. Chtěl bych promazat i lunetu na Corech. Akorát Seiko jsou celoocel, ale tady je plast a hliník. Máte někdo zkušenosti s mazáním lunety? Myslíte, že ten silikon sprej bude ok? Domnívám e, že by mohl být.
budo Odesláno 14. září 2016 Nahlásit Odesláno 14. září 2016 Ještě jedno dobrý momentální zjištění. Ukázalo se, že v místě, kde máme kancelář, je meteostanice. Momentální tlak dle ní je tady 16,8hPa. Hodinky ukazují celá čísla. Ukazijí 17hPa. Takže mám prima testimonyo, že to funguje jak má ;-)
budo Odesláno 15. září 2016 Nahlásit Odesláno 15. září 2016 Ahoj, u hodinek Suunto hodnota odpovídá reálné hodnotě, tedy reálných 30 metrů ponoru. Olie Tohle je pěkná blbost! http://ns.suunto.com/Manuals/Core/Userguides/Suunto_Core_Userguide_CS.pdf "Profil DEPTH METER používáte při šnorchlování. Ukazuje vám aktuální hloubku a maximální hloubku dosaženou při potápění se šnorchlem. Maximální hloubka povolená přístrojem je 10 metrů." - Z nějakýho důvodu tam těch 10 metrů napsaných mají!
budo Odesláno 9. října 2016 Nahlásit Odesláno 9. října 2016 Suunto Core: 1) jde nějak úplně vypnout displej?2) při nastavení alti/baro na automatický režim se mi při pohybu hodinky přepnuly na alti. Sedl jsem si do auta a rozjel se do kopce. Byly zrovna přepnuté na režim Time. Hned, jak to píplo a signalizovalo, že se změnil baro na alti, stiskl jsem prostřední tlačítko na pravé straně, abych se podíval, jak jsem vysoko. Ale najednou bylo na displeji zobrazeno "Reference ?" Taky mám matný dojem, že se mi to dokonce zobrazilo jednou úplně samo, aniž bych cokoli mačkal. Víte někdo přesně, jak se tenhle dotaz zobrazuje a kdy? Díky
budo Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Odesláno 12. října 2016 Můžete mi prosím někdo odpovědět? Díky.
Radek124 Odesláno 16. října 2016 Nahlásit Odesláno 16. října 2016 Videonávody na věci typu uspání Core jsou přímo na stránkách Suunto: Co se fungování volitelné automatiky přepínání Alti-Baro týče, detaily jsou popsané v manuálu na straně 35 - přičemž dotaz na manuální referenci logicky vyskočí pokud hodinky byly bez šťávy, nebo po zaregistrování nestandardní změny lokálního tlaku. Ale k čemu to bude troubovi, co nechápe ani rozdíl mezi pracovním rozsahem tlakového senzoru a konstrukční vodotěsností hodinek?
01axel01 Odesláno 26. února 2017 Nahlásit Odesláno 26. února 2017 Videonávody na věci typu uspání Core jsou přímo na stránkách Suunto: Co se fungování volitelné automatiky přepínání Alti-Baro týče, detaily jsou popsané v manuálu na straně 35 - přičemž dotaz na manuální referenci logicky vyskočí pokud hodinky byly bez šťávy, nebo po zaregistrování nestandardní změny lokálního tlaku. Ale k čemu to bude troubovi, co nechápe ani rozdíl mezi pracovním rozsahem tlakového senzoru a konstrukční vodotěsností hodinek?děkuju za tip. Vetšinu času mi leží jenom na polici takže jsem opět o něco chytřejší
Radek124 Odesláno 26. února 2017 Nahlásit Odesláno 26. února 2017 Rádo se stalo - taky je mám velkou část roku u monitoru degradované na "pokojový barometr". Teď v zimě mě několikrát mile překvapilo správně fungující (venku neslyšné a a pod střechou spíš otravné) "bouřkové varování", které třeba v "prémiovějších" Elementum Terra kupodivu úplně chybí. Ale do bazénu, sauny nebo divoké řeky jako "lehké otloukánky" (ony jsou vlastně dodnes jak nové) na rozdíl od Rolád a Panerájů nemají chybu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se