Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@peter_s hodinky na fotkách vyzerajú pekne, ceny priam podozrivé 😄, no zatiaľ mi tu kolegovia dali dvoch náročných chrobákov do hlavy, tak som menej rozhodnutý, ako keď som túto otázku dával. Ale ak otvoria aspoň obchody tu, tak mám sa na čo ísť pozrieť, nakoľko sa obávam, že do AT sa tak skoro nedostaneme 😞

• Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 15. 2. 2021 v 19:35, Pán času napsal:

@tombas Ulyssky mám rád, ich spracovanie je myslím tiež parádne. Keď som si minulý rok skúšal ich Diver Chronometer, tak to boli presne hodinky, že láska na prvé vyskúšanie a "nedalo sa ich nekúpiť". Pri toľkých parádnych hodinkách, čo ste mi tu poradili začínam uvažovať, či neupustím z požiadavky ručného náťahu a aj za cenu hrubších hodiniek sa predsa nerozhodnem pre automaty. No zatiaľ sa mi dizajnom najviac páčia VC Patrimony a keby mali sekundovku, tak by som k nim nemal jedinú výhradu. Páči sa mi na nich absolútne všetko. No každé so spomínaných hodiniek majú niečo do seba, Patek majú super vtváranie vzadu, H.Moser sú zase takou "netradičnou" klasikou. Škoda, že keď sa dalo chodiť po obchodoch, tak som si vždy skúšal len hodinky na ktoré som mal a hodinky vo vyšších cenových kategóriach som len ticho obdivoval a netušil som, že môže prísť takáto doba bezobchodová 😞 No idem ešte prebehnúť vaše nápady ale nakoľko to nie je pre mňa málo peňazí, asi si budem musieť počkať, kým sa otvoria obchody a proste dať na pocit ako sadnú. Ale s Ulysskami si mi nasadil chrobáka do hlavy ...

Rozšířit  

Všetky tu spomínané hodinky sú krásne, premysli si maximálne náťah ale čo sa týka vzhľadu určite v tejto cene nerob kompromisy, musia byť bez výhrad. Čo sa týka značky ,že väčšina PP, Ti nepasujú, nie si jediný ani mne :D to že celý baselworld čaká jak na klincoch, čo si dovolí spraviť PP - to budeme môcť robiť aj my, mi príde odveci. Ešte možno jedna vec mi napadla, aspoň u mňa fungovala...neponáhľaj sa s tým, nehovorím, že to robíš ale všeobecne a nemyslím to ani tak, že čakaj dva roky :D ...keby kúpiš niečo za 3000€ a o 2 roky sa Ti to až tak nepáči ok čert to vem ale pri drahších hodinkách je to už celkom průser. Vždy sa to dá streliť atď, ale to už nie je ono. 

Odesláno (upraveno)

@Marek91 ako PP sú skvelé hodinky, napríklad aj to ich otváracie dno je pecka, no neviem prečo ich štýl mi proste nesedí. Keď ich porovnám s konkurenciou, či už Vacheron, Audemars, Lange, tak v porovnaní s nimi mi prídu PP ... ako to slušne nazvať ... geriatrické? 😄 (samozrejme môj pohľad na ne, poprosím fanúšikov PP, aby ma neukameňovali) Inak stále zvažujem či neustúpim z požiadavky manuálneho náťahu (aj za cenu nejakého toho pridaného mm na hrúbke), nakoľko pri automatoch je predsa väčší výber a neviem, či pri spomínaných Patrimonoch by mi časom nechýbala sekundovka a pohyb na ciferníku. V automate by do úvahy prichádzala aj ekonomickejšia verzia Girard-Perregaux 1966, ktorá dosť pripomína práve spomínané Patrimony, prípadne Patrimony automat (kde zase niektoré modely nemajú farebne zladenú dátumovku s cifrom) - no tam je zase už cena asi mimo moje aktuálne možnosti. Takže momentálne mi v hlave najviac vŕtajú Patrimony manuál, Lange Saxonia s mimostredovou sekundovkou, ktoré sú o nejaký ten mm menšie a ekonomická verzia GP 1966.

No nakoľko do Viedne sa minimálne asi mesiac nedostanem. tak mám dosť času nad tým premýšľať a keďže všetky vyššie spomínané majú v jednej predajni, asi to dopadne, že prídem, vyskúšam a rozhodnem sa na mieste.

Saxonia.JPG.b43353e6ead17ff3638f2e11989a71b9.JPG

Upraveno uživatelem Pán času
Odesláno

@Pán času Žiadnymi neurobíš chybu a ako píšeš, čas máš a keď sú všetky tri na jednom mieste nie je o čom :) nuž tak šťastnú ruku prajem a potom sa pochvál ako si dopadol :D

Odesláno

@Potkan ďakujem za príspevok, vyzerajú pekne a skutočne majú dátomovku, ktorá nekazí dojem z hodiniek, práve naopak. Ale tieto Omegy som zavrhol z dôvodu, že ich sklíčko mi príde príliš vystúpené (ak sa nemýlim). No je pravda, že tieto Omegy majú z môjho pohľadu určite krajšie ručičky, ako GP a dátumovka aspoň na fotkách vyzerá najlepšie. Ja som asi fakt magor, ktorý by chcel hodinky zložené z 5 iných hodiniek. Na každých sa mi niečo páči a zároveň na každých niečo nie 😄

Odesláno

Tie omegy sú pekné ale pri tých cenovkách už by to chcelo, aby boli niečím aspoň trošiiičku zvláštne. Keby tam nie je nápis Omega kľudne by som si ich poplietol s Frederique Constant...Samozrejme, čisto subjektívny názor :) 

Odesláno
  V 17. 2. 2021 v 15:28, Pán času napsal:

@Potkan ďakujem za príspevok, vyzerajú pekne a skutočne majú dátomovku, ktorá nekazí dojem z hodiniek, práve naopak. Ale tieto Omegy som zavrhol z dôvodu, že ich sklíčko mi príde príliš vystúpené (ak sa nemýlim). No je pravda, že tieto Omegy majú z môjho pohľadu určite krajšie ručičky, ako GP a dátumovka aspoň na fotkách vyzerá najlepšie. Ja som asi fakt magor, ktorý by chcel hodinky zložené z 5 iných hodiniek. Na každých sa mi niečo páči a zároveň na každých niečo nie 😄

Rozšířit  

Tak jestli to máš tak, že bys potřeboval složit hodinky na míru, obrať se s důvěrou na Beemana, už rok vyrábí jedny hodinky za druhými a má spoustu variant. Pravda, stylem to není ještě úplně to co hledáš, ale cenově to bude hodně podobné :D.

Odesláno

@tombas sledujem jeho dielo a ani by som si ho nedovolil osloviť, nakoľko sa obávam, že by som skôr zvládol zaplatiť už spomínaný Pražský orloj, ako jeho dlhodobé dielo 🙂 Počkám si, až začne robiť ešte viac kúskov, snáď s množstvom vyrobených hodiniek klesne cena 😄 Obávam sa, že teraz sa jeho kúsky pohybujú niekde na úrovni Richard Mille, to je mimo moje možnosti.

Odesláno

@peter_s mne sa Omegy páčia aj z vrchu. Ciferník je pekný a dokonca aj dátumovka to nekazí (okrem Lange nepoznám veľa hodiniek, kde by dátumovka bola dizajnovým prínosom), ručičky sú príjemne jednoduché, rovnako, ako indexy, no ja nemusím tento typ sklíčka. Keby splývalo s púzdrom, boli by z môjho pohľadu super. Dokonca aj korunka je pekná - nemám rád rôzne prečačkané guľoidné 😄

Omega-De-Ville-Tresor-435-53-40-21-06-001-side.jpg

Odesláno

@malasorte dík za príspevok, s Mosermi ste mi tu nasadili chrobáka do hlavy. No je pravda, že asi som ich na živo ešte nevidel (na ruke som ich určite nemal), tak uvidím, ako budú pôsobiť v reáli. Pôvodne som chcel hodinky s ručným náťahom, aby boli čo najtenšie, no z tejto požiadavky som ustúpil, rozdiel medzi ručným náťahom a automatoch je často zanedbateľný. Zatiaľ mám pár favoritov a uvidím, ako sadnú na ruku (ako sa poznám, tak určite tie, ktoré si "vysnívam" sadnú najhoršie 😄 ), keď sa otvoria obchody (a hranice) ... a aká bude v tom okamžiku finančná situácia. Podľa fotiek by som si nejaké Mosery z kolekcie Pioneer vedel predstaviť aj ako hodinky na každý deň 🙂 Ale to by asi musel mať deň aspoň 100 hodín a hlavne som musel mať 3 príjmy, aby som si mohol kúpiť všetko, čo si viem na svojej ruke predstaviť 😄

Odesláno

@Micey ďakujem za inšpiráciu v podobe GS. Ich spracovanie je super (ich ciferníky úplná pecka), no o hodinkách ku obleku mám inú predstavu. Ale kto vie, možno časom dorastiem aj na nejaké hodinky od Seika 😄

• po 2 týdnech...
Odesláno

@shewcza @palom @honza71 @watchboy @tombas @peter_s @Marek91 @Potkan @malasorte @Micey ... ďakujem všetkým zúčastneným za rady a názory, nakoľko je doba covidová a do zahraničia sa tak skoro nedostaneme (a trpezlivosť evidentne nie je mojou silnou stránkou), tak som si povedal, že to risknem bez skúšania a budem mať "prekvápko". Mám toto vlákno zamknúť, alebo ho nechať otvorené pre ďalších, čo budú mať podobný problém sa rozhodnúť?

Odesláno

Počkej alespoň, než se pochlubíš vybraným a vysněným kouskem, aby toto vlákno bylo kompletní, pak si vyslechni pochvalné komentáře a gratulace a teprve pak to tady můžeš zamknout. :)

Odesláno
  V 5. 3. 2021 v 15:32, tombas napsal:

Počkej alespoň, než se pochlubíš vybraným a vysněným kouskem, aby toto vlákno bylo kompletní, pak si vyslechni pochvalné komentáře a gratulace a teprve pak to tady můžeš zamknout. :)

Rozšířit  

Jasné, až dorazia (neviem kedy, no dúfam, že to nebude trvať tak dlho v tejto dobe) tak sem hodím foto a či komentáre budú pochvalné netrúfam si odhadnúť, ale teším sa na ich rozbaľovanie, ale to sa teším vždy a na všetko 😄 No pomaličky môžem uvažovať a šetriť na iný typ hodiniek 😄

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...