CzechJoker Odesláno 10. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2008 kibi napsal: jak jsem cetl puvodni formulace, tak se mi zdalo, ze obsahuji spis zbozna prani, nez realne udaje... vcetne (minimalne) matouciho vyuziti puvodni znacky PRIM... kdysi se v obchode cenila poctivost... u vyrobku i jinak, v tom ja vidim zatim nevyuzity potecial teto znacky - z obou stran... Jak to myslíš?
CzechJoker Odesláno 10. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2008 INA napsal: U kalibru chybi informace o K25 pro Spartaky.... Který to je rok? Prim uvádí, že od R25 byl odvozen kalibr 50. Mimo toho jsou tu ještě TYP 1xx, v podstatě identické... Začínám mít pocit, že v tom budování socíku nějak vytvářeli organizovaný zmatek...
INA Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 CzechJoker napsal: Který to je rok? Prim uvádí, že od R25 byl odvozen kalibr 50. Mimo toho jsou tu ještě TYP 1xx, v podstatě identické... Začínám mít pocit, že v tom budování socíku nějak vytvářeli organizovaný zmatek... Z Lip R25 byl odvozen K25, na kterem mely byt udajne jeste pouzity nejake originalni dily z Lip R25 a da se tedy predpokladat, ze to byl testovaci kalibr. Po celkovem zvladnuti vyroby se prejmenoval na kalibr 50. V kterych letech to bylo presne nevim. Vzhledem k tomu, ze v mem vyjadreni vyskytuji slovicka jako "udajne" ci "predpokladat", tak bych chtel pozadat nejakeho opravdu fundovaneho znalce o presne vyjadreni i pokud mozno s uvedenim tech let vyroby... Dik.
skalis Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 kibi napsal: ani MPM a ani Elton hodinarska mi nepripadaji jako nastupci cehokoliv, ale desne usilovne si na to hrajou... a kdyz uz - levne hodinky pro masy, tak je tomu bliz MPM nechci "valcit" muzeme tohle brat jako muj nazor, ktery nikomu nevnucuju, ale ani si ho nedam rozmluvit...? Kibi, to ze Elton vyrabi nektere prakticky stejne hodinky, jako jeho predchudce - mam na mysli Igen, Diplomat -- ktere se lisi pouze pouzitim modernich a/nebo drahych kovu pro vyrobu pouzdra, ale design i strojky jsou stejne (ac repasovane) a pak dalsi hodinky, ktere se u puvodni produkce designove inspiruji, Ti neprijde jako ukazka toho, ze jde o nastupce puvodniho Eltonu? Nechci Ti tento muj nazor vnucovat, ale zkus se na to podivat z tyhle stranky a ne jen svym kritickym okem. Vzdyt vlastni puvodni technickou dokumentaci a spoustu dalsic harchivnich materialu.
Jaem Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 skalis napsal: Ti neprijde jako ukazka toho, ze jde o nastupce puvodniho Eltonu? Nechci Ti tento muj nazor vnucovat, ale zkus se na to podivat z tyhle stranky a ne jen svym kritickym okem. Vzdyt vlastni puvodni technickou dokumentaci a spoustu dalsic harchivnich materialu. Koncom 70 rokov kupili Ollech&Wajs od krachujuceho Breitling-u vacsinu strojov, skladovych zasob a dokumentov pre letecke modely (napr. Navitimer). No nikto ich nepovazuje za nastupcov Breitlingu, aj ked vlastnia povodnu dokumentaciu.
Gilius Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 skalis napsal: Kibi, to ze Elton vyrabi nektere prakticky stejne hodinky, jako jeho predchudce - mam na mysli Igen, Diplomat -- ktere se lisi pouze pouzitim modernich a/nebo drahych kovu pro vyrobu pouzdra, ale design i strojky jsou stejne (ac repasovane) a pak dalsi hodinky, ktere se u puvodni produkce designove inspiruji, Ti neprijde jako ukazka toho, ze jde o nastupce puvodniho Eltonu? Nechci Ti tento muj nazor vnucovat, ale zkus se na to podivat z tyhle stranky a ne jen svym kritickym okem. Vzdyt vlastni puvodni technickou dokumentaci a spoustu dalsic harchivnich materialu. Mně taky ne....spíše mi přijde,že na jméně Primu trochu "parazituje"....stejně,jako ale i MPM.....
hanus Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 kibi napsal: jak to rikam ani MPM a ani Elton hodinarska mi nepripadaji jako nastupci cehokoliv, ale desne usilovne si na to hrajou... a kdyz uz - levne hodinky pro masy, tak je tomu bliz MPM nechci "valcit" muzeme tohle brat jako muj nazor, ktery nikomu nevnucuju, ale ani si ho nedam rozmluvit...? No já myslím, že se doba od 50/60 let dost změnila a že levné hodinky pro masy nejsou potřeba. Do takového programu by dnes šel leda tak sebevrah. To, že k nástupnictví má blíž Elton je zřejmé už desihgnu, který navazuje na původní modelové řady. Naproti MPM nemá společného s původní produkcí nic - kromě té značky, o kterou se vede spor. Ale to jsou věci, které všichni tady vědí.
Onisan Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 No, když se podívám na PRIM MPM tak jejich hodinky Sport jsou kolekci PRIM Sport blízko stejně jako ty Sporty od Prim Elton. To že se Prim Elton z, pro něj nutných, důvodů snaží navazovat na design dávných PRIM je jasné.... Těžko by prodali třeba Bakalovi hodinky za majlant když ty hodinky NIČÍM nemohou na Bakalu vykouknout z řady hodinek které si kupuje, JEN a JEN tím, že "takovýhle měl můj táta" Ale když se podíváš na jejich ryze novodobou produkci (jako Rider) tak tam najít původní designový odkaz by byl asi nadlidský úkol .)
Onisan Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Odesláno 10. října 2008 Gilius napsal: Mně taky ne....spíše mi přijde,že na jméně Primu trochu "parazituje"....stejně,jako ale i MPM..... Samozřejmě, jinak by svoje zboží v Česku jen těžko prodávali....
CzechJoker Odesláno 11. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2008 Vono je to s tím nástupnictvím stejný, jako třeba ve vztahu AZNP n.p. -> Škoda Auto a.s. A přitom jsou to furt stejný embéčka poplatý době. V tomto jsem vůči Eltonu tolerantní.
CzechJoker Odesláno 12. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2008 kibi napsal: ja souhlasim... ale embecko za mega, kdyz si prineses vlastni motor... Za půl mega, když si ho přineseš sám a za mega, když ti ho ze starý stopětky vymontujou oni. Je to trochu úchylné
cigi Odesláno 13. října 2008 Nahlásit Odesláno 13. října 2008 Joker - je to parádně zpracované heslo. Jenom bych pro jasnost přeformuloval hned první větu, která je jasná nám, co vínme, jak to je, ale rpo ostatní může být zavádějící. Jaśně bych napsal, že elton hodinářská je výrobcem hodinek zančky prim manufacture 1949, a jiných (elton, spartak, orlík) a MPM v.o.s je dovozcem čínských hodinek pod značkou PRIM.
hanus Odesláno 20. října 2008 Nahlásit Odesláno 20. října 2008 cigi napsal: Joker - je to parádně zpracované heslo. Jenom bych pro jasnost přeformuloval hned první větu, která je jasná nám, co vínme, jak to je, ale rpo ostatní může být zavádějící. Jaśně bych napsal, že elton hodinářská je výrobcem hodinek zančky prim manufacture 1949, a jiných (elton, spartak, orlík) a MPM v.o.s je dovozcem čínských hodinek pod značkou PRIM. Jenom drobnost, formuloval bych, že ELTON hodinářská, a.s. je výrobcem hodinek značky PRIM Manufacture 1949. (Modely Spartak, Orlík jsou vyráběny pod značkou PRIM Manufacture 1949 - viz www.prim.cz) Ke specifikaci NPM nemám připomínky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se