Přejít na obsah

Workshop digifoto

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

na objektivu je napsano 58 takze to tak nejspis bude :-)

EDIT:

je to rozmer objektivu tam kam se prichycuji filtry, pokud je jiny rozmer na strane u tela tak ten nevim ,ale zjistim

EDIT2:

je to tenhle kousek:

http://www.mojedomacnost.cz/fotoaparaty/p1014

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 155
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

na objektivu je napsano 58 takze to tak nejspis bude :-)

EDIT:

je to rozmer objektivu tam kam se prichycuji filtry, pokud je jiny rozmer na strane u tela tak ten nevim ,ale zjistim

EDIT2:

je to tenhle kousek:

http://www.mojedomacnost.cz/fotoaparaty/p1014

Škoda - našel jsem tady jednu kvalitní makro předsádku od Zeise, ale je to na závit 52 :( .

Odkaz ke komentáři

Škoda - našel jsem tady jednu kvalitní makro předsádku od Zeise, ale je to na závit 52 :( .

na tu predsadku sa redukcia pouzit neda? ak by Stepino nemal zaujem, tak mne by sa na moju 50/1.8 mkI vcelku sikla :smile_anim: a odmena by ta neminula

hmm, je vlastne mozne, ze by uz vinetovala, ale treba to vyskusat ...

Upraveno uživatelem TomasP
Odkaz ke komentáři

Kibi: strašně moc díky za tip, který tu padl o pár příspěvků dříve. Mám na mysli "makro mezikroužky". Nechtělo se mi kvůli nafocení hodinek kupovat makro objektiv. Tak jsem šel do mezikroužků - nejlevnější verze bez automatiky asi za 300 a jsem opravdu nadšenej co z toho padá za obrázky (před chvilkou mi to přišlo a letmo jsem zkusil pár pokusů). Včera jsem koupil svoje první hodinky: Omega Speedmaster od zdejšího člena, tak v nejbližších dnech přilinkuju výsledek. Doufám. Btw. doufám, že nebudu muset - po vzoru dalšího tipu - mazat do IKEA pro "světelný stan" :):):)

Odkaz ke komentáři

Já zkusil bílou igelitku z obchoďáku a taky to celkem funguje. Normálně vestavěným bleskem zrcadlovky, blesk prostě kouká vrchem přes igelit, teda přes tu bílou fólii. Objektiv seťák, žádný speciál makro nemám.

edit: nějak mi nejde vložit obrázek

Upraveno uživatelem PepaSFI
Odkaz ke komentáři

na tu predsadku sa redukcia pouzit neda? ak by Stepino nemal zaujem, tak mne by sa na moju 50/1.8 mkI vcelku sikla :smile_anim: a odmena by ta neminula

hmm, je vlastne mozne, ze by uz vinetovala, ale treba to vyskusat ...

Tak jsem zkoušel udělat pár fotek s tou předsádkou a je to bída. Ani bych si to nedovolil někomu nabídnout abych nevypadal jak idiot :D . Je to na klasiku a jak se to nasadí na digi - běs :D .Dobrá tak do popelnice.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zkoušel udělat pár fotek s tou předsádkou a je to bída. Ani bych si to nedovolil někomu nabídnout abych nevypadal jak idiot :D . Je to na klasiku a jak se to nasadí na digi - běs :D .Dobrá tak do popelnice.

Jestli film nebo digitál by nemělo hrát zas tak velkou roli, ale zkus ještě co nejvíc proclonit, mohlo by to pomoct.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Dám jeden "workshop tip" aneb jak improvizovaně sví*** na malé předměty v domácích podmínkách. Nemám žádná světla ani velkej blesk, a tak při focení malých předmětů používám NOTEBOOK :)

A to hlavně z důvodu, že si můžu nastavit barvu a intenzitu svitu přesně jak potřebuju. Jde to využít pouze na malé předměty (což na foru o hodinkách je celkem aktuální). Geniální u této varianty je však to nastavení barvy - např když jsem fotil ocenění z výstavy, které bylo skleněné - tak jsem si v Corelu nastavil do fullscreenu plochu která byla celá černá a uprostřed byl tenkej zelenej proužek (plaketa byla broušená tak jsem potřeboval efekt kde se bude dobře lámat světlo - experimentem mi nejlépe vyšel právě jen tenký proužek osvětlení) v kombinaci s černým pozadím z toho, s ohledem na domácí podmínky a použitou techniku, vyšel zajímavý a hlavně použitelný výsledek.

Odkaz ke komentáři

zajimavy tip :)

ja jsem narazil na hranice... potreboval bych neco vyssiho, tech 80x80x80 vypada dobre :)

jdi do toho, tygre. koukam, ze to zlevnil na 25 usd, zebrak jeden!

a jsem s tim fakt spokojenej. kdyz to rozbalis, tak ti ta kostka 80x80x80 pripada strasne velka, ale zase je tam fajn prostor. a se svetlem jsem spokojenej:

(foceno v tom stanu, s hlavnim bleskem na radiovem odpalovaci a s druhym bleskem s automatickym odpalem na prisviceni.)

post-4836-1263308444.jpg

post-4836-1263308511.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...