Stepino Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2009 (upraveno) na objektivu je napsano 58 takze to tak nejspis bude :-) EDIT: je to rozmer objektivu tam kam se prichycuji filtry, pokud je jiny rozmer na strane u tela tak ten nevim ,ale zjistim EDIT2: je to tenhle kousek: http://www.mojedomacnost.cz/fotoaparaty/p1014 Upraveno 25. listopadu 2009 uživatelem Stepino Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2009 na objektivu je napsano 58 takze to tak nejspis bude :-) EDIT: je to rozmer objektivu tam kam se prichycuji filtry, pokud je jiny rozmer na strane u tela tak ten nevim ,ale zjistim EDIT2: je to tenhle kousek: http://www.mojedomacnost.cz/fotoaparaty/p1014 Škoda - našel jsem tady jednu kvalitní makro předsádku od Zeise, ale je to na závit 52 . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2009 (upraveno) Škoda - našel jsem tady jednu kvalitní makro předsádku od Zeise, ale je to na závit 52 . ale nejaka redukce by to resila, nebo ne? Upraveno 25. listopadu 2009 uživatelem Stepino Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2009 (upraveno) Škoda - našel jsem tady jednu kvalitní makro předsádku od Zeise, ale je to na závit 52 . na tu predsadku sa redukcia pouzit neda? ak by Stepino nemal zaujem, tak mne by sa na moju 50/1.8 mkI vcelku sikla a odmena by ta neminula hmm, je vlastne mozne, ze by uz vinetovala, ale treba to vyskusat ... Upraveno 25. listopadu 2009 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan156 Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2009 Kibi: strašně moc díky za tip, který tu padl o pár příspěvků dříve. Mám na mysli "makro mezikroužky". Nechtělo se mi kvůli nafocení hodinek kupovat makro objektiv. Tak jsem šel do mezikroužků - nejlevnější verze bez automatiky asi za 300 a jsem opravdu nadšenej co z toho padá za obrázky (před chvilkou mi to přišlo a letmo jsem zkusil pár pokusů). Včera jsem koupil svoje první hodinky: Omega Speedmaster od zdejšího člena, tak v nejbližších dnech přilinkuju výsledek. Doufám. Btw. doufám, že nebudu muset - po vzoru dalšího tipu - mazat do IKEA pro "světelný stan" :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2009 (upraveno) Já zkusil bílou igelitku z obchoďáku a taky to celkem funguje. Normálně vestavěným bleskem zrcadlovky, blesk prostě kouká vrchem přes igelit, teda přes tu bílou fólii. Objektiv seťák, žádný speciál makro nemám. edit: nějak mi nejde vložit obrázek Upraveno 25. listopadu 2009 uživatelem PepaSFI Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan156 Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2009 to kibi: tak nakonec stan nebyl potřeba, trochu jsem zaimprovizoval a jsem docela spokojen > http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24307 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2009 Já už blbnu, furt se divím že mi to nebere vobrázek a já vůl furt klikal na neupravenej originál. Ono mi ho to vykopávalo kvůli velikosti. Takže info o pokusu s igelitkou viz výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2009 na tu predsadku sa redukcia pouzit neda? ak by Stepino nemal zaujem, tak mne by sa na moju 50/1.8 mkI vcelku sikla a odmena by ta neminula hmm, je vlastne mozne, ze by uz vinetovala, ale treba to vyskusat ... Tak jsem zkoušel udělat pár fotek s tou předsádkou a je to bída. Ani bych si to nedovolil někomu nabídnout abych nevypadal jak idiot . Je to na klasiku a jak se to nasadí na digi - běs .Dobrá tak do popelnice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galil Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2009 Tak jsem zkoušel udělat pár fotek s tou předsádkou a je to bída. Ani bych si to nedovolil někomu nabídnout abych nevypadal jak idiot . Je to na klasiku a jak se to nasadí na digi - běs .Dobrá tak do popelnice. Jestli film nebo digitál by nemělo hrát zas tak velkou roli, ale zkus ještě co nejvíc proclonit, mohlo by to pomoct. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM. Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2010 Jedna otázka neplánuje někdo worshop č. 2, či snad byl by vůbec zájem? Když to tu čtu, tak se hlásím jako první lama :-), rád bych si zvěčnil svoje první "tiktaky". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM. Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2010 jo jenže Ty jako trenér , když se dívám na Tvoje fotky :-), já to taky zkusil a výsledek jsem raději zatím smazal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2010 chybi mi tady mars 65................vcera sem se vozral jako krava a mam chut se hadat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan156 Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2010 Dám jeden "workshop tip" aneb jak improvizovaně sví*** na malé předměty v domácích podmínkách. Nemám žádná světla ani velkej blesk, a tak při focení malých předmětů používám NOTEBOOK A to hlavně z důvodu, že si můžu nastavit barvu a intenzitu svitu přesně jak potřebuju. Jde to využít pouze na malé předměty (což na foru o hodinkách je celkem aktuální). Geniální u této varianty je však to nastavení barvy - např když jsem fotil ocenění z výstavy, které bylo skleněné - tak jsem si v Corelu nastavil do fullscreenu plochu která byla celá černá a uprostřed byl tenkej zelenej proužek (plaketa byla broušená tak jsem potřeboval efekt kde se bude dobře lámat světlo - experimentem mi nejlépe vyšel právě jen tenký proužek osvětlení) v kombinaci s černým pozadím z toho, s ohledem na domácí podmínky a použitou techniku, vyšel zajímavý a hlavně použitelný výsledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2010 ja se vam divim. za 30 dolacu se da poridit novej svetelnej stan cca 80cm x 80cm... ze se vam chce drbat s kosem z Ikea. ja jsem koupil tohle a jsem spokojeny: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2010 zajimavy tip ja jsem narazil na hranice... potreboval bych neco vyssiho, tech 80x80x80 vypada dobre jdi do toho, tygre. koukam, ze to zlevnil na 25 usd, zebrak jeden! a jsem s tim fakt spokojenej. kdyz to rozbalis, tak ti ta kostka 80x80x80 pripada strasne velka, ale zase je tam fajn prostor. a se svetlem jsem spokojenej: (foceno v tom stanu, s hlavnim bleskem na radiovem odpalovaci a s druhym bleskem s automatickym odpalem na prisviceni.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se