Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Včera jsem si koupil své první Hodinky. Omega Speedmaster. Starší, od zdejšího člena. Nicméně perfektní stav zcela nových hodinek, nikde ani škrábeneček. Maximální spokojenost. Asi nemá smysl je nějak dále popisovat, zvláště když jsem si kvůli nim dokoupil mezikroužky k foťáku, abych mohl vyfotit následující fotky. Tak tady jsou ;)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Moc pěkné fotky, moc pěkné hodinky (dlouho jsem přemýšlel nad jejich koupí...).

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Pánové, díky. Na to, že jsem nikdy předtím makro nefotil, jsem moc spokojen. Ty dvě hodiny pokusů a zkoušení za to stály. Každopádně budu příležitostně experimentovat dále (nejen se svými hodinkami), třeba se poštěstí a povede se něco do "chrono - kalendáře" ;)

Odesláno

Kdybych je dokázal vyfotit takhle, řekl bych si minimálně o 5 tisíc víc :thumbsup_anim: . Jsou fakt nádherný a ty fotky jim ještě přidávají, tak ať dobře slouží! B)

Odesláno

Pěkný, rozepiš se trochu o tom co máš za sklo, tělo a hlavně ten mezikroužek.

Uvažuji o nějakém. Vůbec nevím, co se hodí k Canonu 450D a 17-55iS USM a nebo k L 70-200.

Dík.

Odesláno

Moc hezky se ty komentáře čtou :) díky

to RomanP: jak to fotit, jsem našel tady na webu, v jiném vlákně, když kibi napsal čím to fotí. To mě inspirovalo a dokoupil jsem co chybělo.

výše uvedené je foceno s Canon D400, objektivy Canon pevná 50 F1,8 a Sigma 18-250 IS ... ALE hlavní trik v tomto případě je mezikroužkcíh, které umožní zrá*** minimální zaostřovací vzdálenost, která je např. u té pevné padesátky tuším půl metru - s těmi mezikroužky dám objektiv pár mm od hodinek a vypadá to jak to vypadá. Ony mezikroužky prodlouží tubus mezi tělem foťáku a objektivem. Já šel do té nejlevnější varianty (300 + poštovné), že je to opravdu jen nastavení tubusu - žádná elektronika. Tedy nefunguje automatické zaostřování a clony. Hrál jsem si pouze s časem. Stativ nutností. Musí se používat samospoušť / tedy nemusí, ale bez ní se mi to vždy rozklepalo. Pak už jen dobře zaimprovizovat s osvětlením a to je všechno :)

Ad k tomu co za objektiv. Obecně záleží na tom co budeš nejvíc fotit. Já jsem lenoch línej, takže v "terénu" objektivy nechci měnit. Proto jsem si koupil ten UZ od Sigmy, který mi pokryje velký rozsah. Na mé požadavky, kdy fotím jen sobě pro radost to stačí. Jen mi vadí, že je trošku těžší (ale to je spíš jen pocit proti té padesátce a zákl. setáku, jež jsou muší váha. Doma na podobobné pokusy používám právě tu pevnou padesátku s nízkou světelností (objektiv asi za dvojku). Záleží jakou preferuješ kvalitu, jestli nekompromisní tak je jediná volba "L" řada. Ale zase když se takhle ptáš a nevíš co použít, tak jsou eLka zbytečná - nevyužil bys je. Mnozí, když neví, jdou cestou nižší kvality s tím, že koupí ultrazoom jako univerzál a pak po čase uvidí na jaké vzdálenosti fotí nejvíce a co jim na stávajícím objektivu vadí a až pak hledají "definitivní" řešení.

Odesláno

Musím taky pochválit úspěšnou ruku na spoušti! A každopádně taky krásný speedmastery škoda jen, že je dělají v tak malých velikostech... :(

Odesláno

Ještě jsem chtěl zkusit něco kde by byl více vidět tah, ale na to už ty kroužky / moje objektivy / moje zkušenost nestačí. Ale ač si "snížím průměr", tak přesto je sem dám kvůli tahu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...