Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 5 hodinami, kat. g. napsal:

Já se dočkala 🥳 ... Jsou krásné.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Super ! Neobvyklé a to je móóóóc dobře ! 👍

Odesláno
před 4 hodinami, Radek124 napsal:

@Cynique Je to v reálu něco jako měňavka, připomínající kaleidoskop? :rolleyes:

Trochu. Podle toho, jak natočíš ruku, tak na tebe pokaždé "blikne" jiná šupina 🙂 

Odesláno

Skoro to vypadá, že sem přispívám hlavně já 😊 No nic, popojedem 🙂 

Jedny kickstarterový Boderry, který měly zářit pomalu i ve dne díky tritiovým trubicím. Moc nezáří, ale jinak jsou to celkem pracanti. V titanu, se strojkem z plechovky od tuňáka, ale jinak s překvapivě dobrým zpracováním a přesným chodem. Do lesa nebo na takové to pomalé letní žvýkání ujdou. 

aW1nOi8vMjAyNi8wNi8yNi8yckgwbVZIRE1pNFBnVzdzSXZBcS81NWQ0MGMzNi1iNmM5LTRhNmItYmY5NC1mYTMyZjE5NWJkZTAuanBn.jpg

• Like 2
Odesláno
před 4 hodinami, Cynique napsal:

Skoro to vypadá, že sem přispívám hlavně já 😊 No nic, popojedem 🙂 

Jedny kickstarterový Boderry, který měly zářit pomalu i ve dne díky tritiovým trubicím. Moc nezáří, ale jinak jsou to celkem pracanti. V titanu, se strojkem z plechovky od tuňáka, ale jinak s překvapivě dobrým zpracováním a přesným chodem. Do lesa nebo na takové to pomalé letní žvýkání ujdou. 

Pěkný, taky bych přispíval. Ale kde vzít nějaký zajímavý kukačky za pár kaček, za který bych se nemusel stydět? 

Odesláno

Dneska Xeric Retroscope, protože o letních víkendech stačí vědět čas jen přibližně 😎
aW1nOi8vMjAyNi8wNi8yNy9uZmxYTXBvbWpOcnZkQXBWWHNDYS8zNzg5ZjljYi0yMGQ4LTRmYmMtYTAxZC0yYWJjMWVhZGFmNzMuanBn.jpg 

• Like 7
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 19 hodinami, Cynique napsal:

Dneska Xeric Retroscope, protože o letních víkendech stačí vědět čas jen přibližně 😎

Je fakt , že máš asi největší stáj microbrandů …. Já mám dva a půl kusu ale teď nosim hlavně ty nemicrobrandy ….. ale dobře , někde něco vyštrachám …… měl jsem políčeno na Echo/Neutra se Soprod , ale když jsem poslal dotaz , byli prodané…. Inzerát byl stále aktivní , za Lorier chtěli příliš moc a najednou sem objevil Zodiac se Soprodem …. Za bezva cenu …. Neváhal jsem, takže microbrand sem přesunul na jindy ….  Jinak moje vize sbírky není ve značkách ale ve strojcích …. Viz vlákno s GMT …. Možná mám špatný nápad, ale mě se zamlouvá …. 

• Díky 1
Odesláno

@FantasticFabio Dokud mě s tím někdo nepošle tam, kde slunce nesvítí, tak to sem budu sázet 😄 Chtěl bych psát víc i postřehy k jednotlivým značkám do vlákna "Náhodné recenze", jen na to teď nebyl čas. Snad se polepším 🙂 

Každý si sbírku modeluje podle svého, a to je na tom super 🙂 Strojky jsou jedna z cestiček, na kterou možná časem taky odbočím. Mě musí hodinky hlavně bavit, a to se často pojí s originalitou, kterou nacházím hlavně mezi microbrandy. Mám i nějaké konkrétnější cíle, které, pravda, asi splní spíš "klasické" značky (in-house, nějaké specifické komplikace atd.), ale kdo ví. Baví mě ta cesta. Teda spíš králičí nora 😄 

• Haha 1
Odesláno

Možná to úplně není microbrand , ale potřeboval jsem nutně ETA 2893 …..takže GMT …. XEN rok výroby ca   2014 …. Ještě mají sourozence , je jich 5 nebo i 6 a bylo by sqělý je mít v jednom boxu …. Ale pouze ty od Hans Gabriel Schroll.někdo by v tom hledal podobnost s Montblancem, možná i XEMEX …..
 Taky zajímavá myšlenka na sbírku ….

Odesláno
V 30. 6. 2026 v 11:15, FantasticFabio napsal:

Možná to úplně není microbrand , ale potřeboval jsem nutně ETA 2893 …..takže GMT …. XEN rok výroby ca   2014 …. Ještě mají sourozence , je jich 5 nebo i 6 a bylo by sqělý je mít v jednom boxu …. Ale pouze ty od Hans Gabriel Schroll.někdo by v tom hledal podobnost s Montblancem, možná i XEMEX …..
 Taky zajímavá myšlenka na sbírku ….

Já si podle loga nejdřív myslel, že je to nějaká "stestra" nebo předchůdce amerického Xericu 😮
Xeric-WhiteCircle-Logo-BlackLetters.png?v=1613674757&width=200

Odesláno
před 54 minutami, Cynique napsal:

Já si podle loga nejdřív myslel, že je to nějaká "stestra" nebo předchůdce amerického Xericu 😮

Dépa…. Je to nesestra a taky nepředchůdce …. A asi ani to není mikrobrand …. Ale jsem rád , že jsem na ně kápnul , mám v oblibě starší modely s ETA 2893… kdy ETA ještě nedělala krky s prodejem ….

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...