Přejít na obsah

Modré potápky do cca. 250€ - ideálne quartz


Doporučené příspěvky

Pozerám sa po nejakých modrých potápkach na každodenné nosenie do približne 250€. Quartz mi v tejto cene príde ako lepšia voľba, ale kľudné môžu byť aj mechaniky.

Čo presnejšie hľadám: rozumná veľkosť (lug-to-lug < 48mm, šírka < 44mm), bez lupy na dátume, bez číslic na ciferníku. Na ťahu moc nezáleží.

Zatiaľ sa rozhdujem medzi Citizen BN0151, Orient Ray II/Kamas a Scurfa Diver One. Máte niekto ešte nejaký tip?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar, a co Citizen Promaster BN0190 nebo BN0191, ty jsou do Tvého limitu i se solidním tahem, to Kamasu má ty plechové koncovky to je jak porovnávat na autě litá kola se sebe krásnějšími plastovými poklicemi... ;o)

Mám pocit, že plné koncovky tahu firmy vyhrazují na kousky 400€ a výš, Citizen v tom ještě pokulhává a má to i na pár dostupnějších modelech, já bych se ani moc nerozmýšel. A navíc EcoDrive je bezúdržbový držák, podle řeči místních zkušenějších. Automaty mne baví, ale v práci mám taky EcoDrive.
I když teď se to trochu stírá, když su v práci i doma v jednou koutku..

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám plné koncovky aj na lacných quartz chronách od Casia (EF-547D) a na Kamasu mi viac ako ťah prekáža korunka (príliš malá), červená špička sekundovky a deň v týždni (chcel by som iba dátum).

V každom prípade BN0191 vyzerajú fajn.

Ešte k tomu rozpočtu: je to flexibilné, ale muselo by ma niečo naozaj zaujať.

Upraveno uživatelem dizi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Liqid, z tých vecí mi reálne vadí jedine absencia lumi na lunete. Ale chápem, že sú akoby menej autentické (no na druhej strane ani Orienty nemajú ISO certifikáciu).

Kamil, áno, zadania sa zjavne až tak prísne nedržím:) Hľadám proste niečo v tom štýle. Momentálne však nemám žiadne mechaniky (napriek tomu, že tu mám účet od roku 2009) a nejak ma zaujala predstava mať automaty s priehľadným dnom.

Upraveno uživatelem dizi
doplnenie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Harwey napsal:

Tieto ta prestanu zachvilu bavit, a pod tym vieckom teda nieje na co pozerat.

Proč by měly? Designově to žádný výstřelek není. Já mám modré SNZH53 a baví mě už roky. A když vyměníš strap, máš na chvíli zas "nové" hodinky. Do moře s nimi chodím, hloubkově se nepotápím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je hodně individuální, ale je pravda, že výrazné barvy doplněné o nějaký efekt, např. sunburst, se časem mohou okoukat. U mě jsou nejoblíbenější ty nejjednodušší ciferníky, jednobarevné, matné, případně jen s nenápadnou strukturou nebo vzorkem. Na léto a k vodě je ovšem trochu divočina žádoucí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...