x591 Odesláno 27. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2021 Počítám, že tohle je můj poslední "sanity check". Po experimentu s Apple Watch se vracím k automatům a moje Altenburg 42 s Mioyotou už mi nestačí. Původně jsem chtěl jít do ORIS Pilot Big Crown, ale nadchnula mě speciálka Laco Frankfurt GMT - https://www.laco.de/en/the-frankfurt-gmt-set Je tam něco, co by mě mělo odradit? Počítám, že místo Elaboré pořídím Top grade. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 29. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2021 Mně tady na fóru v podstatě ještě hoří vajgl na nadráží, tak nemám moc co radit. Orisky jsou fajn, ale předpokládám, že porovnáváš "běžné" Big Crowny se Sellitou a tady míříš výš. Tak asi není o čem pochybovat, když to máš takto nastavené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 30. dubna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2021 Já právě teď ještě čekám na upřesnění od Laco, co je tam - jestli ETA nebo Sellita. Protože všechny recenze říkají ETA, jejích pre-sales materiály také, ale přímo produktová stránka říká modifikovaná Sellita 330-1. Ale jak jsem pochopil tak i jiné značky “potichu” přecházejí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 30. dubna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2021 Tak opravdu tam došlo ke změně Citovat We changed the movement of this model recently from ETA to Sellita. However we also added a magnetic field protection to the case of this model. Furthermore you have the possibility to upgrade the movement from the quality grade Elaboré to Top. You can spot the revised model by .2 at the end of the reference. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 2. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2021 Nechal jsem se nachytat (ETA/Sellita), nebo jsem to prohlížel ještě s Etou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 2. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2021 Šlak to trafil. Také pekné hodinky. Ani by mi nechýbala vnútorná 24h stupnica, aj inú farbu lumi na hlavných ručičkách by som prežil, ani z lietadielka na sekundovke by som nezdochol. Ale prečo ich dodrbali modrenými ručičkami, to nepochopím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 2. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2021 @sodekcz oni právě neměli žádné k dispozici asi 3 měsíce a po “návratu” už tam je SW Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 2. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2021 @McStinger píšou, že je to jejich typická barva (na ručkách). Tak ji tam plácli. Těžko říct, zda je dobré dodržovat tradice, nebo zda to vede spíš k cirkusovějšímu vzhledu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 2. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2021 (upraveno) @sodekczTo nech rozprávajú tomu, čo žerie seno :). Vybrali zo šuflíka, čo tam bolo a na web dali báchorku. Lebo samozrejme majú hodinky aj s inými, než modrenými ručičkami. Upraveno 2. května 2021 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 2. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2021 @sodekcz oni právě neměli žádné k dispozici asi 3 měsíce a po “návratu” už tam je SW. Jinak ve všech diskuzích jsou právě ty modré ručičky zmiňované jako to, co dává Laco o trochu víc autentičnosti než třeba Stowa. Ale osobně je mi to jedno, a za mě modré jsou OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geralt Odesláno 2. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2021 modrene ručičky vidím jako plus, šel bych do nich.. Laco mám rád, takže nejsem úplně objektivni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 8. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2021 Takže Frankfurt přistál a po dni používání tady jsou moje poznatky: Modrá je dobrá Černá je správná volba, ale každopádně až to bude možné, tak se chci jít podívat na šedou verzi Dobře se nosí. I když jsou “papírově” vyšší než moje druhé pilotky Laco, tak opticky jsou mnohem nižší. Zatím jsem vyzkoušel jen nylon strap, který je docela tuhý a na můj obvod zápěstí (19,5 - 20 cm) sedí délkou přesně. A hlavně působí hodně nenápadně. Takže za mě Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 8. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2021 Hmm, a teď přemýšlím, proč mezi telefonem, tabletem a nahráním se tak moc zkazila kvalita fotky… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 8. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2021 Jak rozumět tomu, že chceš jít omrknou šedou verzi - červíček hlodá? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 8. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2021 @sodekcz spíš mě zajímá ten rozdíl. On-line se to opravdu nedá porovnat. Měnit už nebudu. Další meta je někde jinde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 9. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2021 Páni kolegové, brali jste někdo "topgrade", nebo jste zůstali u základu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 9. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2021 @sodekcz původně jsem měl v plánu top-grade, ale pak jsem dostal nabídku na kus už v ČR tady z fóra. Takže tím jsem to přestal řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 14. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2021 Po týdenním používání jsem nadšený z přesnosti chodu - zatím mají -0.80 spd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 14. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2021 @x591 v každém případě díky za postřehy. Něco mám v inzerci, pokud se mi to podaří nějak rozumně zakončit, rád bych zkusil tenhle kousek. Zatím čekám a váhám černá/šedá varianta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 17. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2021 V 14. 5. 2021 v 19:56, x591 napsal: Po týdenním používání jsem nadšený z přesnosti chodu - zatím mají -0.80 spd Tak tady jsem ze sebe udělal pěkného vola. Mají 9 spd, ale ta odchylka osciuluje +/- 0.80 spd. Teprve dnes jsem si říkal, kde jsem po týdnu nabral skoro minutu a blbě jsem četl aplikaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se