Wachn Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 350/640 rok 1998 BlueStyle, taktéž koupena jako nová, úpravy jako ty - přesahy ve válcích, kanály, sání (clonka), s pístama jsem zatím nic nedělal. Jawa 50/555 typ 05 rok 1956 - bez úprav Jawa 50/23 Mustang rok 1978 - můj první stroj = miláček - bez úprav Babeta typ 207 rok 1980 - bez úprav Měl jsem ještě jednu 05, ale tu jsem prodal, stejně tak skládanou 350.
X-Bob Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Tak to se nám "velké" jawičky narodily ve stejný rok. Já 11/1998 Red Style. Zapalování Ducati? PS jestli jedeš na Ohníček s Prim, tak na moto??? sorry ostatním ostatním chronomatikům za offtopic diskusi
31682 Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Všimli jste si těch motorek, nějak divně "poskládané"? PRIMe, tedy takhle si naběhnout Omlouvám se, ale opravdu mi nedalo si nerejpnout. 3) Myslím, že montáž a prodej hodinek, byť smontovaných z původních součástí porušuje práva jejich výrobce (renovace je něco jiného) a je dle mého soudu minimálně eticky problematická. Nikdo z těch, kdo takto hodinky montuje a prodává, neřeší, jaký negativní dopad bude mít jeho činnost na ostatní lidi. To mi přijde minimálně nezodpovědné. Samozřejmě tomu nijak nezabráním a nebudu se jednotlivými případy zaobírat, věřím však, že Vás moje argumentace alespoň trochu nahlodá.
Wachn Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Přiznám se 31682, že teď nevím na co narážíš. Sice novou 650 neznám tak dokonale, ale co Ti na nich vadí? X-Bob: Původně jsem chtěl, ale na Ohníček nejedu. Ale pokud bych jel, tak samo na moto
cigi Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
X-Bob Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 nedělají se jawy (650) v číně! Jen motor do 125 je China, avšak licence Honda CB 125...
Lukáš Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Já třeba nechápu Jawu 650 po stránce designu. Proboha vždyť je to hrozný patvar. Koukněte se na Jawu 500 OHC a jsme úplně někde jinde.....
cigi Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Lukáš Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Já nevím cigi, ale myslím, že je dělají skutečně u nás. Snad?! Ale ty Jawa autíčka jsou 100% čína a spolupráce tam někde bude. BTW: Ivan Dlabač - designér, obržel za Jawu ocenění výrobek roku 2005. Proč? Nevíte někdo náhodou?
X-Bob Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 ech, to je tak. Motor je Rotax, největší položka ceny. Ovládače na řídítkách a tak - no, tam těžko říct, něco možná CZ, něco IT, taky Tchaj-wan. Rám, řidítka, výfuk, sedlo CZ. Nádrž už myslím zase CZ, na 125 Chopper to bylo tuším z Chiny a pak z Indie. Řetěz CZ (konkrétně ČZ), kola CZ, pneu Mitas - obvykle. Budíky - tuším některé modely made in Dutschl., bovdeny CZ, tlumiče CZ, světlo - předním myslím CZ, zadní bůhví. Blinkry jsou tuším Tchajwan. najdete je ale na 50% produkce z Japonska, It.... Zrcátka nevím odkud jsou. Já na 350 mám poctivé z Velorex HK No a snad už jen benzín v nádrži bude jiný než CZ. Víc už moto nepotřebuje, ne? Hmm, vzduchový fitr bude Jipap-MAN. Jo, brzdy budou CZ, obložení asi taky... Čína je v Jawě motor pro 125 ccm. Tedy, Tchaj wan.A ten motor není špatný, lety prověřený držák. A zbytek obdobně jako u 650. Něco jiného je Betka 50 - ala pionýr, ta je 100% china made, jen název je CZ
Wachn Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Tak tak. Ten ROTAX je v poho, používalo ho i BMW a dával se snad i do nějakých letadýlek, ale to už nevím přesně - co Georgi?
X-Bob Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Tenhle Rotax byl v MuZ 650, ne? A někde na netu bylo foto - jeho zastavba do jawa, typ 638. PS kdybych neměl svoje Quartz Prim Sport, líbilo by se mi i na "sport" mít třeba Prim Yacht s červenou verzí ciferníku, s logem Jawa. Nebo Jawa místo nápisu "čekíno" na červených čechínech...
31682 Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Přiznám se 31682, že teď nevím na co narážíš. Sice novou 650 neznám tak dokonale, ale co Ti na nich vadí? Aha, tak tady jsem si naběhl já a ne PRIM Nevadí mi na nich nic, naopak se mi líbí. Motorky nejsou můj obor a tak jsem je považoval za domácí práci nějakého nadšence této značky. Pochopil jsem tedy nyní správně, že se jedná o sériově vyráběné kusy?
georg Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Tak tak. Ten ROTAX je v poho, používalo ho i BMW a dával se snad i do nějakých letadýlek, ale to už nevím přesně - co Georgi? ROTAX je rakouská firma, která se spojila s kanadskou BOMBARDIER. Společně vyrábějí nejen motory pro motocykly, motokáry, vodní a sněžné skůtry, ultralehká letadla a já nevím co ještě, ale i celá tato zařízení. Jako v každé produkci i zde jsou velmi povedené modely a pak i ty méně povedené ... Stejný motor, který je např. použitý ve sněžném skůtru, můžete koupit samostatně i jako tzv. letecký a pak je o 50-100% dražší.
Prokop Odesláno 8. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Jo díky moc za fotky, jsou opravdu hezké. Proč je nemám taky? Jsou všechny s kalibrem 73? 66 jsme do toho tedy nervali.
Prokop Odesláno 8. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Líbí, ale na ciferníku bych tak nešetřil počtem indexů. Vypadá moc prázdný. Přání zákazníků je nám rozkazem.
Prokop Odesláno 8. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Ta motorka samotná také není úplně šálek mého čaje. Měl jsem možnost ji testovat. Kromě jiného má jeden závažný nedostatek. Na palubní desce nalezly místo palubní hodiny Made in Germany. Už to dostala Jawa za úkol předělat a dát tam primky. Jinak hodinky se líbili tak moc, že se podle kůže jejich řemínků budou předělávat i sedla všech 21 motorek.
steel Odesláno 21. června 2006 Nahlásit Odesláno 21. června 2006 minuly tyden v priloze HN (poc ne? - to je nazev te prilohy:-) je o tech 21 jawach pekny clanek, kde samozrejme zminuji Prim :-) ne vsak tyto hodinky, ale koncept
X-Bob Odesláno 21. června 2006 Nahlásit Odesláno 21. června 2006 dík steele za upozornění! Jako fanda obou značek si jdu HNed článek přečíst
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se