Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

350/640 rok 1998 BlueStyle, taktéž koupena jako nová, úpravy jako ty - přesahy ve válcích, kanály, sání (clonka), s pístama jsem zatím nic nedělal.

Jawa 50/555 typ 05 rok 1956 - bez úprav

Jawa 50/23 Mustang rok 1978 - můj první stroj = miláček :) - bez úprav

Babeta typ 207 rok 1980 - bez úprav

Měl jsem ještě jednu 05, ale tu jsem prodal, stejně tak skládanou 350.

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak to se nám "velké" jawičky narodily ve stejný rok. Já 11/1998 Red Style. Zapalování Ducati?

PS jestli jedeš na Ohníček s Prim, tak na moto???

sorry ostatním ostatním chronomatikům za offtopic diskusi ;)

Odesláno

Všimli jste si těch motorek, nějak divně "poskládané"? ;) PRIMe, tedy takhle si naběhnout :D Omlouvám se, ale opravdu mi nedalo si nerejpnout.

3) Myslím, že montáž a prodej hodinek, byť smontovaných z původních součástí porušuje práva jejich výrobce (renovace je něco jiného) a je dle mého soudu minimálně eticky problematická. Nikdo z těch, kdo takto hodinky montuje a prodává, neřeší, jaký negativní dopad bude mít jeho činnost na ostatní lidi. To mi přijde minimálně nezodpovědné. Samozřejmě tomu nijak nezabráním a nebudu se jednotlivými případy zaobírat, věřím však, že Vás moje argumentace alespoň trochu nahlodá.
Odesláno

Přiznám se 31682, že teď nevím na co narážíš. Sice novou 650 neznám tak dokonale, ale co Ti na nich vadí?

X-Bob: Původně jsem chtěl, ale na Ohníček nejedu. Ale pokud bych jel, tak samo na moto :)

Odesláno

nedělají se jawy (650) v číně!

Jen motor do 125 je China, avšak licence Honda CB 125...

Odesláno

Já nevím cigi, ale myslím, že je dělají skutečně u nás. Snad?! Ale ty Jawa autíčka jsou 100% čína a spolupráce tam někde bude. BTW: Ivan Dlabač - designér, obržel za Jawu ocenění výrobek roku 2005. Proč? Nevíte někdo náhodou?

Odesláno

ech, to je tak. Motor je Rotax, největší položka ceny. Ovládače na řídítkách a tak - no, tam těžko říct, něco možná CZ, něco IT, taky Tchaj-wan. Rám, řidítka, výfuk, sedlo CZ. Nádrž už myslím zase CZ, na 125 Chopper to bylo tuším z Chiny a pak z Indie. Řetěz CZ (konkrétně ČZ), kola CZ, pneu Mitas - obvykle. Budíky - tuším některé modely made in Dutschl., bovdeny CZ, tlumiče CZ, světlo - předním myslím CZ, zadní bůhví. Blinkry jsou tuším Tchajwan. najdete je ale na 50% produkce z Japonska, It.... Zrcátka nevím odkud jsou. Já na 350 mám poctivé z Velorex HK :) No a snad už jen benzín v nádrži bude jiný než CZ. Víc už moto nepotřebuje, ne? Hmm, vzduchový fitr bude Jipap-MAN. Jo, brzdy budou CZ, obložení asi taky...

Čína je v Jawě motor pro 125 ccm. Tedy, Tchaj wan.A ten motor není špatný, lety prověřený držák. A zbytek obdobně jako u 650.

Něco jiného je Betka 50 - ala pionýr, ta je 100% china made, jen název je CZ :D

Odesláno

Tenhle Rotax byl v MuZ 650, ne? A někde na netu bylo foto - jeho zastavba do jawa, typ 638.

PS kdybych neměl svoje Quartz Prim Sport, líbilo by se mi i na "sport" mít třeba Prim Yacht s červenou verzí ciferníku, s logem Jawa. Nebo Jawa místo nápisu "čekíno" :) na červených čechínech...

Odesláno
Přiznám se 31682, že teď nevím na co narážíš. Sice novou 650 neznám tak dokonale, ale co Ti na nich vadí?

Aha, tak tady jsem si naběhl já a ne PRIM :)

Nevadí mi na nich nic, naopak se mi líbí. Motorky nejsou můj obor a tak jsem je považoval za domácí práci nějakého nadšence této značky.

Pochopil jsem tedy nyní správně, že se jedná o sériově vyráběné kusy?

Odesláno
Tak tak. Ten ROTAX je v poho, používalo ho i BMW a dával se snad i do nějakých letadýlek, ale to už nevím přesně - co Georgi?

ROTAX je rakouská firma, která se spojila s kanadskou BOMBARDIER. Společně vyrábějí nejen motory pro motocykly, motokáry, vodní a sněžné skůtry, ultralehká letadla a já nevím co ještě, ale i celá tato zařízení. Jako v každé produkci i zde jsou velmi povedené modely a pak i ty méně povedené ...

Stejný motor, který je např. použitý ve sněžném skůtru, můžete koupit samostatně i jako tzv. letecký a pak je o 50-100% dražší. :(

Odesláno

Ta motorka samotná také není úplně šálek mého čaje. Měl jsem možnost ji testovat. Kromě jiného má jeden závažný nedostatek. Na palubní desce nalezly místo palubní hodiny Made in Germany.:) Už to dostala Jawa za úkol předělat a dát tam primky.:)

Jinak hodinky se líbili tak moc, že se podle kůže jejich řemínků budou předělávat i sedla všech 21 motorek.:)

• po 2 týdnech...
Odesláno

dík steele za upozornění! Jako fanda obou značek si jdu HNed článek přečíst ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...