X-Bob Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Víte někdo, co to bylo za kalibry? Nějak jsem zaslechl info, že by to měly být kalibry od Velkého bratra ze Velkou zdí...
Ondraj Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 69 je vlastně nepatrně upravená 96 a 64 je jednodušeji postavená 68 s datem na 6.
watch Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Vyroba kolem roku 1993. Omezeny pocet a posledni pokus Eltonu s vlasni vyrobou kalibru.
X-Bob Odesláno 8. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Dík moc za info. Můj hodinář mi vyprávěl zajímavou historii. Byl prý pozván spolu s jinými někdy v polovině 90.tých let na setkání hodinářů a prodejců. Pořádal to Elton (nebo Prim s.r.o.?). Předvedli sérii tehdy vyráběných hodinek. S mechanickým strojkem. Jednalo se o kalibry dovezené z Číny, pouzdra pěkná, vše OK, jen ty strojky měly životnost v řádech měsíců. Prý toho "nasekali" moc a moc a většina se pak vracela jako záruční opravy, až to tehdy továrna řešila náhradou tak, že buď se vraceli peníze, nebo se dávali za původní hodinky nové s Quartz. Prodávám dál, jak jsem koupil. Tvrdil, že se jednalo o skutečně PRIM, ne nějakou už snad tehdy parazitující firmu na značce Prim (tedy MPM, zbytky Chronotechny a pod.), že to byla akce z N.M.n.M. a tak jsem nevěděl, zda se nejednalo o uvedené kalibry. Inu, i dnes třeba solidní firma si musela projít svým infernem... Můžete kolego Prime k tomu případně připojit info?
Ondraj Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 96 a 64 jsou ale ještě celkem plnohodnotné kalibry.
georg Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 69 je vlastně nepatrně upravená 96 a 64 je jednodušeji postavená 68 s datem na 6. Jen bych upřesnil - kalibr 64 je původně kalibr 96, ze kterého je odstraněna samonátahová nadstavba - je to tedy jen manuální natahování. Pravděpodobně bylo předvyrobeno mnoho dílů. A kalibr 64 má datumové okénko na pozici 6.
omni Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Dalsie upresnenie: cal.69 je v podstate 68 so samonatahom, 68 mala jednoduchsi a lepsi datovy system, rychlejsie preklapanie data... Zmena vsak prisla neskoro a vyrobeny bol uz len obmedzeny pocet kusov
watch Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 V tomto vlakne mas jedny Sporty s kal 69: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=1385
Prokop Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Bohužel musím potvrdit, že se v ELTONu odehrávaly okolo roku 1994 leckteré experimenty se strojky. Všechno to bylo špatně. Byla to určitá doba a já jí musím přiznat jako dobu hledání. Nicméně jsem u toho tehdy nebyl.
X-Bob Odesláno 12. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. června 2006 Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak dotaz na majitele hodinek s Prim kal. 73/nebo na Prima - jde dotahovat kal. 73 i korunkou? Nebo jen na ruce? Nějak jsem to v diskusích ani na prim.cz nenašel. už se těším, až mi přijdou a tak zabíjím čas....
typograf Odesláno 12. června 2006 Nahlásit Odesláno 12. června 2006 Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak dotaz na majitele hodinek s Prim kal. 73/nebo na Prima - jde dotahovat kal. 73 i korunkou? Nebo jen na ruce? Nějak jsem to v diskusích ani na prim.cz nenašel. už se těším, až mi přijdou a tak zabíjím čas.... 73 i 74 jdou normálně natahovat i korunkou. Jaké jsi si objednal, jestli se můžu zeptat?
X-Bob Odesláno 12. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. června 2006 Prim Linea 40, bílé, vč. vteřinovky, tm. hnědý řemínek.
bear Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 Mam sporty II s kalibrem 64 a datumové okénko mají na pozici trojky.... Vyskytují se často sporty II s 64?
watch Odesláno 14. června 2006 Nahlásit Odesláno 14. června 2006 S kalibbrem 69 se vyskytuji, ale s 64 jsem je nikdy nevidel.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se