safi Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 Ahoj, uvažuju o přechodu z Tudor Black Bay 41 mm (modré s Etou ze začátku výroby) na menší verzi Black bay 58 (39mm). Hlavní motivací je - menší hodinky budou časem méně omlácené. Plus manufakturní kalibr. Je to blbost, nebo ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
here Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 Já nad tím taky trošku přemýšlím, ale říkám si, že ty s Etou nejsou o nic moc větší. S Etou jsou do budoucna zajímavější, neboť se jedná o model Black Bay, který tak nějak Tudor znovu postavil na nohy a je v nich strojek, který byl v minulosti Tudorem používán. Také mi na těch 39mm vadí náramek s falešnými nýty a barevné provedení. Modrá barva s černým číselníkem je pro mě prostě nejhezčí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 30. června 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 před 30 minutami, here napsal: Já nad tím taky trošku přemýšlím, ale říkám si, že ty s Etou nejsou o nic moc větší. S Etou jsou do budoucna zajímavější, neboť se jedná o model Black Bay, který tak nějak Tudor znovu postavil na nohy a je v nich strojek, který byl v minulosti Tudorem používán. Také mi na těch 39mm vadí náramek s falešnými nýty a barevné provedení. Modrá barva s černým číselníkem je pro mě prostě nejhezčí. Ty falešné nýty zkousnu. I když si je Tudor mohl ušetřit. Black Bay 58 mají jinou modrou, než mají klasické Black Bay? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
here Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 Neměl jsem je v ruce, ale podle fotek by měla být luneta světlejší. U 41mm mě zajímá hlavně ten černý číselník se stříbrnými indexy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 30. června 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 Do konce týdne chci dát svoje 41 na ozdravnou kuru do hodinarstvi Bechyne. Tak porovnam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
here Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 Právě výhoda toho strojku je, že ho naservisuje každý hodinář. Tak nebylo by lepší vybrat pečlivého hodináře než značkový servis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palom Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 módnu vlnu nevie nikto predikovat. staci pozriet na spravanie rolexu..39mm sub nepochopitelne narastli v case, ked kazdy zmensuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 (upraveno) před 2 hodinami, safi napsal: Ahoj, uvažuju o přechodu z Tudor Black Bay 41 mm (modré s Etou ze začátku výroby) na menší verzi Black bay 58 (39mm). Hlavní motivací je - menší hodinky budou časem méně omlácené. Plus manufakturní kalibr. Je to blbost, nebo ne? No, logika věci napovídá. že větší hodinky se omlacováním víc zmenšují. Omlátit milimetr z každé strany už je ovšem výkon, nebylo by to hned, že. Ale tobě jde určitě o ten strojek, a ten rozměr je zástupný důvod ;o) Upraveno 30. června 2021 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 před 2 hodinami, palom napsal: módnu vlnu nevie nikto predikovat. staci pozriet na spravanie rolexu..39mm sub nepochopitelne narastli v case, ked kazdy zmensuje Ale zasa explorer sa zmensil. A Bondovky sa zvacsiili. V tom chaose ziadne pravidla neplatia Ale aby som pridal nazor k teme - nema. A ak si myslis, ze mensie hodinky budu casom menej omlatene. ukazem Ti moje s priemerom 38 mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 před 14 minutami, miguel napsal: Ale zasa explorer sa zmensil. A Bondovky sa zvacsiili. V tom chaose ziadne pravidla neplatia Ale aby som pridal nazor k teme - nema. A ak si myslis, ze mensie hodinky budu casom menej omlatene. ukazem Ti moje s priemerom 38 mm a začínal jsi s jakým průměrem, než jsi to omlátil na 38mm ? ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 41 mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 30. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2021 před 22 minutami, miguel napsal: 41 mm to určitě. A místo korunky máš padesátník... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 1. července 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2021 před 14 hodinami, here napsal: Právě výhoda toho strojku je, že ho naservisuje každý hodinář. Tak nebylo by lepší vybrat pečlivého hodináře než značkový servis. Tudory jsem si koupil mimo jiné i proto, aby měly v ČR autorizovaný servis. Po všech těch pokusech s vintážními Grand Seiky i Rolex je fajn mít hodinky, u kterých neřešíš shánění dílů a opraváře. Ale v případě nouze je ETA asi lepší. před 14 hodinami, Datel napsal: No, logika věci napovídá. že větší hodinky se omlacováním víc zmenšují. Omlátit milimetr z každé strany už je ovšem výkon, nebylo by to hned, že. Ale tobě jde určitě o ten strojek, a ten rozměr je zástupný důvod ;o) Něco na tom možná bude :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 1. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2021 Safi, já bych to kvůli velikosti neměnil. Ta tvoje berlička o tom, že budou časem mín omlácený, tomu asi nevěříš ani ty sám. Rozdíl není takovej. Najdi si prosím jinej důvod pro nákup nových hodinek :-))). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 1. července 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2021 Před hodinou, kuncák7 napsal: Safi, já bych to kvůli velikosti neměnil. Ta tvoje berlička o tom, že budou časem mín omlácený, tomu asi nevěříš ani ty sám. Rozdíl není takovej. Najdi si prosím jinej důvod pro nákup nových hodinek :-))). Ok, tak to asi bude fakt o tom kalibru.....:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 1. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2021 Před hodinou, safi napsal: Ok, tak to asi bude fakt o tom kalibru.....:-) No vidíš. Takže bych stejně raději zůstal u ETY. Toť můj názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semi001 Odesláno 1. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2021 Měl jsem v minulosti 41 a před nedávnem i 39 a ty nové mají podle mě světlejší modrou, vidno hlavně na světle.. Za mě jednoznačně seděly lépe 39mm, mít datum, ostatní hodinky prodám a nechám je ty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 20. července 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2021 Nakonec to asi vyřeším následovně: BB41 si nechám a časem si k nim dokoupím lehce použitá quartzová Grand Seika na tahu (ideálně s původním japonským designem - řada Heritage) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 21. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2021 to vypadá jako dramatická zápletka s velkou nadějí na happy end ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pjpjpetr Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Zůstal bych u 41 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se