verxes Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 (upraveno) Ahoj, vybírám nějaké společenské hodinky a začaly se mi hodně líbit hodinky od firmy Zeppelin, konkrétně tyto modely: Zeppelin Atlantic 8466: https://www.helveti.cz/zeppelin-8466-2 Zeppelin Atlantic Automatic 8470: https://www.helveti.cz/zeppelin-8470-2 Oboje mají krásný čistý design, černé ciferníky, černý pásek - nevím jak jsou na tom ty automatické strojky v této cenové kategorii? A jak celkově byste je zhodnotili, hlavně co se nějaké délky životnosti týká a porovnat kvalitu mezi sebou - u 8470 je u sklíčka například K1 - to znamená, že je to také minerální sklo, ale ještě se safírovou vrstvou? a co kvalita těch použitých strojků? Miyota 8205 vs 8217? Případně jaké alternativy v podobném duchu? Cenově 8-12K třeba? Dík předem za vaše rady. Upraveno 27. srpna 2021 uživatelem verxes
tombas Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 Vyjádřím se pouze ke strojkům, protože kvalitu hodinek Zeppelin neznám. Osazená Miyota 82xx je základní, ale spolehlivý japonský kalibr s nepřímým náhonem vteřinové ručičky, u provedení 8217 s mimostřednou vteřinovkou. Z tohoto pohledu neuděláš chybu. Alternativou mohou být hodinky Seiko, Orient, Citizen nebo nějaký microbrand.
Postal80 Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 sorry, budu ostrejsi. Vykašli se na Zeppelin, hledej u Seika. Nechci byt tak striktni, ale udelas lepe.. je to sunt
tombas Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 (upraveno) před 1 hodinou, Postal80 napsal: sorry, budu ostrejsi. Vykašli se na Zeppelin, hledej u Seika. Nechci byt tak striktni, ale udelas lepe.. je to sunt Ovšem Seiko je trochu loterie na kvalitu a základní kalibry 4R35 mají docela velký rozptyl přesností chodu. Když máš štěstí, můžeš narazit i na bezvadný kus, ale osobní prohlídka před nákupem je více než doporučení hodná. Koukni do vlákna nové modely Seiko. Mimochodem, v čem je Zeppelin šunt? Nevím, jen se ptám. Kalibry jsou dle mě OK v téhle cenové kategorii. Upraveno 27. srpna 2021 uživatelem tombas
sodekcz Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 U 8217 nevidím mimostřednou vteřinovku ale ukazatel 24 h času Cepelíny jsou nízkonákladovky, není to můj favorit tak nevím, jestli bych jim věřil. Na druhou stranu nějak se začít musí a není nad vlastní zkušenost. Minimálně bych si je šel někam osobně prohlédnout.
Postal80 Odesláno 28. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2021 před 3 hodinami, tombas napsal: Ovšem Seiko je trochu loterie na kvalitu a základní kalibry 4R35 mají docela velký rozptyl přesností chodu. Když máš štěstí, můžeš narazit i na bezvadný kus, ale osobní prohlídka před nákupem je více než doporučení hodná. Koukni do vlákna nové modely Seiko. Mimochodem, v čem je Zeppelin šunt? Nevím, jen se ptám. Kalibry jsou dle mě OK v téhle cenové kategorii. S temi Seiky mas samozrejme pravdu. A nejen u nejlevnejsich kalibru.. Ma vlastni zkusenost s relativne novym 6r35 a to hned pro jistotu 3x. Dvakrat OK, ale v jednom pripade nas ceka regulace. I hodka denne do minusu hovori za vse.. @Nevim, kolega to ma. Na zivo bych si to nikdy nekoupil. Pusobi to na me jako “sunt” ale treba se pletu, vlastni zkusenost nemam. Navic vzhledem k tomu, ze se da za ty penize vybrat u prave zmineneho Seika nabo Citizenu.. Ale me neposlouchejte, ja jsem hajzl rozmlsana..
tombas Odesláno 28. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2021 @Postal80 Však jsem taky psal, že hodnotím jen strojky, aktuálně nosím Dugeny s Miyotou 821A a žádný problém. U automatu je ovšem třeba počítat zhruba jednou za 5 let s generálkou, záleží na četnosti používání. Osobně bych ale do Zeppelinu taky nešel a koukal třeba u Orientu po Bambinech. Citizen používá stejné kalibry Miyota a má taky dobrý poměr cena/kvalita.
tombas Odesláno 28. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2021 před 8 hodinami, sodekcz napsal: U 8217 nevidím mimostřednou vteřinovku ale ukazatel 24 h času Cepelíny jsou nízkonákladovky, není to můj favorit tak nevím, jestli bych jim věřil. Na druhou stranu nějak se začít musí a není nad vlastní zkušenost. Minimálně bych si je šel někam osobně prohlédnout. Máš recht kámo, nevím, na co jsem koukal, ale příště už nebudu psát tak pozdě večer takové nesmysly.
sodekcz Odesláno 28. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2021 @tombas v klidu - nehoří Prostě tam je nějaká mimostředná komplikace, čehož si chronopacoš všimne a nějak zaregistruje.
Boris313 Odesláno 1. září 2021 Nahlásit Odesláno 1. září 2021 K1 by mělo být vytvrzené minerální sklo, navíc se safírovou vrstvou. Myslím si tedy že rozdíl je ve způsobu úpravy samotného skla (tvrdší než "běžné" minerální) a safírová vrstva je něco navíc, ale popravdě jsem se nikde nedočetl podrobnosti.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se