Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už tady nějaký ten pátek jsem, ale toto vlákno jsem si pořádně prošel až teď a je fakt výborný :thumbsup_anim:

Navíc jsou v něm super fotky hodinek, které bych jednou chtěl vlastnit. Díky, Kalifx :)

Odesláno (upraveno)

Už tady nějaký ten pátek jsem, ale toto vlákno jsem si pořádně prošel až teď a je fakt výborný :thumbsup_anim:

Navíc jsou v něm super fotky hodinek, které bych jednou chtěl vlastnit. Díky, Kalifx :)

Tož díky, Chorche. :) A musím říct, že ty poslední a popravdě jediný, co momentálně mám (Fortisky), mě mile překvapily. Po počátečních rozpacích s jejich přesností (první dny dělaly třeba 15 s za noc a někdy totéž přes den) se pravděpodobně ukazuje, že to bylo způsobeno výhradně tím, že je jejich předchozí majitel velmi málo nosil. Protože dnes jsem se po 10 dnech kouknul pro zajímavost na přesný čas a zjistil, že za celou tu dobu činí jejich odchylka rovných nula nula nic. Nevím, jestli se v noci položením na dýnko nějak srovnávaj, ale fakt je, že jdou na vteřinu přesně. A taky jsem rád, že mně (zatím), neuvěřitelně vyhovuje jejich decentnost. A to i přesto, že v pátek u piva kamarádi, kteří si už zvykli na moje machrindexem přetékající modely, suše konstatovali, že moje současná nezamněstnanost se už projevuje i na nenápadnejch a hlavně menších hodinkách.

Že by už opravdu nastal čas třeba na Rolex? :D

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

Tož díky, Chorche. :) A musím říct, že ty poslední a popravdě jediný, co momentálně mám (Fortisky), mě mile překvapily. Po počátečních rozpacích s jejich přesností (první dny dělaly třeba 15 s za noc a někdy totéž přes den) se pravděpodobně ukazuje, že to bylo způsobeno výhradně tím, že je jejich předchozí majitel velmi málo nosil. Protože dnes jsem se po 10 dnech kouknul pro zajímavost na přesný čas a zjistil, že za celou tu dobu činí jejich odchylka rovných nula nula nic. Nevím, jestli se v noci položením na dýnko nějak srovnávaj, ale fakt je, že jdou na vteřinu přesně. A taky jsem rád, že mně (zatím), neuvěřitelně vyhovuje jejich decentnost. A to i přesto, že v pátek u piva kamarádi, kteří si už zvykli na moje machrindexem přetékající modely, suše konstatovali, že moje současná nezamněstnanost se už projevuje i na nenápadnejch a hlavně menších hodinkách.

Že by už opravdu nastal čas třeba na Rolex? :D

Jen mě tak napadlo: Rolex v nezaměstnanosti... hezký spojení :D

Fortisy jsou s odchylkou trochu divné. Mám něco přes měsíc Professional Pilot, odchylka po - prvním týdnu: - 3s, dalších asi třech týdnech: + 30s, nyní: 0s .

Sám to nechápu. Každopádně ta nenápadnost a decentnost Fortisů mi na nich hrozně sedí, přitom jsou to pro mě pořád hodinky s koulema.

Mě to tvoje vlákno baví, protože až na pár vyjímek, bych chtěl mít stejný hodinkový vývoj. A ty fotky jsou super.

Odesláno (upraveno)

Uf, to jsem si oddychl. Víš proč... Já bych měl špatný spaní.

Bandi, zatím nechci dělat účet bez hostinskýho, ale fakt je momentálně ten, že se hodinky uklidnily a podávaj nadstandardní výsledky v přesnosti. Tak uvidíme.

Jen mě tak napadlo: Rolex v nezaměstnanosti... hezký spojení :D

Fortisy jsou s odchylkou trochu divné. Mám něco přes měsíc Professional Pilot, odchylka po - prvním týdnu: - 3s, dalších asi třech týdnech: + 30s, nyní: 0s .

Sám to nechápu. Každopádně ta nenápadnost a decentnost Fortisů mi na nich hrozně sedí, přitom jsou to pro mě pořád hodinky s koulema.

Mě to tvoje vlákno baví, protože až na pár vyjímek, bych chtěl mít stejný hodinkový vývoj. A ty fotky jsou super.

Tak já pevně doufám, že nebudu nezaměstnanej věčně a až ten den přijde, tak se opět začnu plně věnovat rozmařilému a nelogickému vyhazování peněz za čím dál tím dražší hodinky. :D Zatím musí stačit Fortis a jeho nenápadná elegance. :) Upraveno uživatelem Kalifx
  • po měsících...
Odesláno

Né jenom složitý taky moc pěkný :smile_anim: hlavně ať ti dělaj dlouho radost, u těchto krásek musím přiznat, že jsem kur.a závistivá :blush02:

Odesláno (upraveno)

Co to, co to?

Už ses začal věnovat rozmařilému a nelogickému vyhazování peněz? :D :lol2:

Parádní fotka!

Ale né Libore, akorát tohle byla prostě láska na první pohled. Poprvé jsem je naživo uviděl ve čtvrtek asi v sedm večer a kolem desátý už byly moje. :) Kouknul jsem na ně a viděl jsem v nich všechny svoje předchozí hodinky dohromady. Myslím jako všechny jejich přednosti. :) Takže jsou pro mě dokonalý. A koule maj takový, že si vedle nich připadám vyloženě jako kleštěnec. :D Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno (upraveno)

Dneska jsem dostal od Jirky kufřík s papírama, tak se mrsknu ještě jednu noční. Navíc jsem si vzpomenul, jak se Jirka při prodeji smál a říkal, že je v nich Eternou upravená ETA, ale že je to jedno, protože i kdyby nebyla, tak je to stejně inhouse. Tak jsem kouknul na Wiki a zjistil, že měl vlastně pravdu. :D

"...In 1856 at Grenchen, Urs Schild, a schoolmaster, and Dr. Girard set up a watch movement (ébauche) factory which eventually became Eterna. In 1926, ETA AS (the movement branch of Eterna, founded in 1896) and FHF (founded in 1793) took part in the creation of Ebauches Ltd. In 1978 AS and ETA merged and in 1985 ETA took in all the activities done before by Ebauches Ltd and FHF (both part of SMH/Swatch Group)..."

"...By 1932, Eterna had set up a subsidiary company, ETA, to make movements for itself and other Swiss watch companies. This same year Theodore retired and handed over the control of the company to his nephew Rudolf Schild. Although retired, Theodore remained on the board of directors until his death in 1950..."

post-1975-030855300 1306612481.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

... Navíc jsem si vzpomenul, jak se Jirka při prodeji smál a říkal, že je v nich Eternou upravená ETA, ale že je to jedno, protože i kdyby nebyla, tak je to stejně inhouse. Tak jsem kouknul na Wiki a zjistil, že měl vlastně pravdu. :D

Vždyť mě znáš, já jen tak zbytečně neplácám :P ale abych tedy ani teď jen tak neplácal, tak ti je musím pochválit, máš fakt super hodinky!
  • po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Parádní fotky. :speak_cool:

--

Tohle je případ, kdy mi chybí to "plusování" co zde bylo, takhle bych dal jenom plus a nepřidával vzdychací příspěvek ;)

Ty fotky maj spoustu nedostatků, ale víc doma na stole, se světlem z digestoře, s PowerShotem a přivopilej nevykouzlím... :) Nicméně chtěl jsem se podělit s pocitem, že tyhle hodinky jsou dokonale zpracovaný a každej den na nich můžeš obdivovat nějakej precizní technickej detail. Mé srdce bývalýho strojaře skáče nadšením. :)

Takže díky.

Odesláno (upraveno)

3 detaily mejch zatím nejlepších dajvrů...

Čoveče, to jsem se nikdy nevšim, že je na nich takový krásný sluníčko, myslím tim tu korunku :P moc pěkný, je z toho cejtit láska k nim, myslím, že je jim u tebe daleko líp, než u mě, kdy byly převážně na vrtiči... Upraveno uživatelem M916
Odesláno

koukam, ze te ty eterny stale drzej! jsou fakt paradni..malem mi vypadly oci z dulku, kdyz sem je mel tenkrat na ruce:) at delaj radost i nadale...

Odesláno

Čoveče, to jsem se nikdy nevšim, že je na nich takový krásný sluníčko, myslím tim tu korunku :P moc pěkný, je z toho cejtit láska k nim, myslím, že je jim u tebe daleko líp, než u mě, kdy byly převážně na vrtiči...

U mě jsou převážně na ruce, akorát přes noc na hodinkovnici. :)

koukam, ze te ty eterny stale drzej! jsou fakt paradni..malem mi vypadly oci z dulku, kdyz sem je mel tenkrat na ruce:) at delaj radost i nadale...

Držej kamaráde, držej. Zatím mě ani neopustilo stádium "koukám na ně každej den" :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...