Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajimalo by me jak jsou na tom quartz strojky s odolnosti proti otresum a vibracim. Mam Citizeny BL8004-52E a nosim je prakticky porad. Kdyz treba pracuju s nejakym vibrujicim se strojem napriklad se zahradni sekacku vidim, ze mi hodinky na ruce viditelne poskakuji/vibruji. Je mi jasne ze pro ten jemny mechanismus hodinek to nebude nic prijemneho, ale nejake vibrace by to vydrzet melo ne? Nerikam ze snema pracuji se zbijeckou nebo tlucu kladivem, to ne. Jake mate zkusenosti. Jak moc jste si ke quatrz strojku dovolili a co vydrzel a co uz nevydrzel?

Odesláno

Mne quartzovy strojcek v lacnych Casiach vydrzal zatial vsetko - kosacka, motorova pila, sekanie dreva, otrasy na biku, pady na lyziach... vsetky spominane veci robim pomerne pravidelne

Odesláno

Nic odolnejsie nez quartz neexistuje (samozrejme pokial tvas na tom aby to malo rucky,... ak nie tak digy budu este odolnejsie nakolko nemaju pohyblive casti vibec).... finta je v tom ze zdroj presnosti je elektricky a nie mechanicky a tudiz sa otrasmi poskodit neda... sukolia quartz hodiniek preto mozu byt kludne uplacane z blata a pokym to baterka utiahne tak tie hodinky pojdu stale presne.... to je vlastne caro quartzu vdaka ktoremu dava mechanike tak na frak

Pokial ide o prakticku odolnost tak su pripady ze po pade upadla rucka alebo prasklo sklo a tak podobne ale stroj samotny sa beznymi (zdravie nositela neposkodzujucimi) vibraciami ci narazom znicit skoro neda.... nozno zlozitejsie viacmotorove quartz stroje na tom budu s odolnostou o cosi horsie, ale stale budu neporovnatelne odolnejsie nez mechanika....

jednoducho dobre quartzky vydrzia v pohode vsetko co vydrzi tvoja ruka a este o kusok viac :)

Odesláno

Tak to rad slysim. Je mi jasne ze mechanicke hodinky budou citlivejsi na vibraci a otres, proto jsem to dal prave sem. Nevim sice jestli zrovna ty moje jsou vice motorove nebo ne, kdyz to ma toliko komplikaci, ale snad to vydrzi. Me tato otazka s odolnosti napadla, protoze jsem tady na foru od nekoho cetl, ze se mu nejake hodinky rozbyly pri sekani dreva sekerou. Tak me to trosku vydesilo.

Odesláno

Muze se stat (treba pri stipani dreva sekerou) ze se ti pohnou (nebudou ukazovat presne) nebo uplne upadnou rucky. Naposled si tu nekdo stezoval na tohleto pri hrani tenisu. Ale to riziko je tak male, ze pokud by hodinky nebyli prilis drahe (pro me) klidne bych ho podstoupil.

• po 2 týdnech...
Odesláno
  dadasfx napsal:
Zajimalo by me jak jsou na tom quartz strojky s odolnosti proti otresum a vibracim. Mam Citizeny BL8004-52E a nosim je prakticky porad. Kdyz treba pracuju s nejakym vibrujicim se strojem napriklad se zahradni sekacku vidim, ze mi hodinky na ruce viditelne poskakuji/vibruji. Je mi jasne ze pro ten jemny mechanismus hodinek to nebude nic prijemneho, ale nejake vibrace by to vydrzet melo ne? Nerikam ze snema pracuji se zbijeckou nebo tlucu kladivem, to ne. Jake mate zkusenosti. Jak moc jste si ke quatrz strojku dovolili a co vydrzel a co uz nevydrzel?

Je nějakým problém s vibracemi u automatů?

Odesláno

Quartzky musi vydrzet i kdyz snimi svihnes o zem(overeno vsi silou a bez zavad. Odnesla to jen spona kovoveho tahu) Myslim ze sekani travi,drivi nebo strelka by jim nemelo vadit.

• Po roku...
Odesláno

Bezva, takže když se začnou sem tam zastavovat tak to asi bude v elektronice a ne v mechanice. Začali se mě zastavovat Dugeny activ a jsou koupené před 2 měsíci.

Je možné že je to baterkou? Kdo ví jak dlouho ležely v obchodě než je nějaký blbec koupí.

Odesláno

Mam na to rovnaky nazor - Citizen BL5250-53L som velmi dlho pouzival vsade a pri kazdej cinnosti - turistika, kempovanie, rubanie dreva, jachta, potapanie (max. ~8m), skakanie do vody, lyzovanie (aj s padmi), ... uz padli na dlazku (keramicka dlazdica, asi z 1,2m) a par krat som nimi na ruke odtrhol poriadny kus omietky. Boli uz aj par hodin v poriadnom mraze (nie na ruke).

Okrem par skrabancov (skoda mineralneho sklicka :( ) su 100% funkcne.

S mechanikami by som toto neskusal, tie setrim a su to prakticky hodinky do prace.

Odesláno

s quartzkama delám všechno.. automaty si sundavám... bojim bojim.. ale je asi pravda, že mechanika dostavá zabrat u obojího.. viz. třeba sekačka na trávu..

přiznám se, že mě to nenapadlo, že bych mohl takto zničit i quartz... :crying_anim02:

• Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...