Přejít na obsah

DOXA California Automatic

jorix

Doporučené příspěvky

Uvažuji o koupi DOXA California Automatic (č. 203.10.113.01), ale zaráží mě, že je nelze téměř nikde na internetu najít, kromě e-shopů a aukcí v Polsku (prošel jsem všechny odkazy na DOXAy, které jsem tu na fóru našel, vč. ofiko stránek DOXA). Mě osobně se zalíbily v obchodě Planeo, ale ani tam je v katalogu DOXA nenašli (ostatně ani prodavačky sami moc nevěděli), což je dost zvláštní vzhledem k tomu, že je prodávají :eek:

Z polštiny jsem si přeložil tyto parametry:

- ETA 2824-2 - (celkem hezky zdobená, modřené šroubky, v reálu víc než na fotkách)

- safírové sklíčko (dle prodavačky obě, ale jak na to přišla netušim)

- průměr 40mm, výška 10,5 mm

- motýlová spona

Stojí 9.200Kč

Podle mě jde buď o starý model, model určený pro "východní" nebo rovnou Polský trh, tajný model nebo se za něj DOXA stydí :D . Co myslíte vy? Jak se vám líbí? Šli byste do nich? Ještě váhám mezi Archimede Arcadia, popř. Stowa Antea.

Díky za rady či komentář!

post-4097-1226869568.jpg

post-4097-1226869643.jpg

post-4097-1226869745.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S DOXA modely je to zajímavé. Na svých stránkách mají jen ty reedice potápek. Po internetu vídám různé modely včetně chronografů. K Tvému výběru - STOWA.

Můžu se zeptat, proč právě STOWA? Mají všechny tři stejné strojky, nejde jen o design? Problém taky je, že jsem v reálu viděl jenom ty DOXy, jelikož Archimede prodává snad jen Kubson v Havířově (jsem z Prahy), Stowy u nás asi vůbec nikdo... :(

Odkaz ke komentáři

kubson by stowy rád prodával, ale zatím to není možné - nedokážou zatím pokrýt stávající zájem a nepřibírají nové dealery, hned jak to možné bude jsem první v pořadníku :D

jinak ty podivnosti kolem doxy nedokázal uspokojivě vysvětlit ani panáček ¨přímo z doxy v basel, imho jenom mlžil

Odkaz ke komentáři

Uvažuji o koupi DOXA California Automatic (č. 203.10.113.01), ale zaráží mě, že je nelze téměř nikde na internetu najít, kromě e-shopů a aukcí v Polsku...

Díky za rady či komentář!

Komentář:

Nevím, zdali jde stáří + - soudit/orientovat se podle signace "REG. DESIGN" - 203.10, ale moje Doxy (automat), zakoupené před cca 4 roky, mají reg. design 251.10. Koupil jsem je ve Zlíně - našel jsem dva kamenné obchody, kde mechaniky od Doxa měli (u hlavního náměstí a na "Čepkově" - obchodňák, pokud se nepletu.)

Odkaz ke komentáři

kubson by stowy rád prodával, ale zatím to není možné - nedokážou zatím pokrýt stávající zájem a nepřibírají nové dealery, hned jak to možné bude jsem první v pořadníku :D

jinak ty podivnosti kolem doxy nedokázal uspokojivě vysvětlit ani panáček ¨přímo z doxy v basel, imho jenom mlžil

Tak to je škoda...že bych počkal? Mě z mailu help@doxawatches.com odpověděli toto:

Unfortunately this is a watch sold only through authorized retailers in specific countries - such as the Czech Republic, and as we (DOXA ONLINE) do not sell it, we do not have any information about it. Having said that, your local DOXA retailer offering the watch should have all of the information you are looking for, specs, prices, etc.

Což mě zaráží, jelikož jsem stránky www.doxa.ch považoval za stránky výrobce, nikoliv jen prodejce. Optal jsem se teda na kontakt na "výrobnu", tak jsem zvědav, co mi odpoví... Krom toho můj local DOXA retailer ví úplný prd :gun_bandana:

Takže už asi zbývá pouze dilema mezi Archimede a Stowou...

Odkaz ke komentáři

Právě proto, že mají všechny tři stejné strojky, dívám se na design. Jeví se mi jako čistý a nadčasový a navíc, líbí se mi taky ten rotor.

To určitě! Škoda těch LE, co se tu prodaly před nějakým časem, ty jsou ještě o kousek přitažlivější... pro mě, samozřejmě...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...