Kostra Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 Ahojte, jsem trošku myšlenkově v pasti, tak zkusím štěstí zde a poprosím o vaše názory. Pilotky mám rád, IWC jako značka mi bylo vždy sympatické, ačkoliv jsem je nikdy neměl ve své kolekci. Když jsem nedávno přemýšlel kam hodinkově dál a byly peníze, rozhodnul jsem se pro Big Piloty. Jako správný zelenáč jsem začal šmejdit po netu, nenastudoval si, co si hlídat atd. a s velkou radostí vzal model 5004 z Chrono24. Hodinky po týdnu dorazily, hodil jsem je na ruku a blaženě zachrochtal, že jsou prostě boží. Pak jsem je ale hodil pod světlo a začal pečlivě studovat detaily abych zjistil, že mají totálně dožužlané nožky od neodborného leštění, sekundovka má jiný odstín než zbytek ruček atd…. Rozhodnul jsem se hodinky vrátit, protože už bych to prostě při každém pohledu viděl a mít 180k hodinky ze kterých nemám bezmeznou radost je pitomost. A tady začíná mé dilema, se kterým mi možná pomůžete. Logický krok by byl vrátit současný kousek a hledat dál, ale byl jsem trošku vyveden ze své naivity a zjistil, že za kousky v hezkém stavu zaplatím 200+ bez ohledu na stáří a referenci. Retail nových je totálně ujetá raketa 340+ a na Chronu začínají někde kolem 280. Moje psychologická hranice je někde u těch 200, takže buď rok číhat mimo Chrono24 na hezký jetý kousek za rozumnou cenu nebo nevím. Jako alternativa mě napadly Mark XVIII (zde by bylo další dilema jestli černé nebo malý princ). Cenově za necelou půlku, větší univerzály díky velikosti, dokonalý tah s mikroregulací, atd… Selita přes kilo, já vím, ale vadila by mi na ní asi jen nízká rezerva nátahu. Nejsou to BP a nikdy nebudou, ale jsou to krásné pilotky se slušným rodokmenem a radosti a parády nadělají taky spoustu. No a teď babo raď, jak z toho ven. Big piloty jsou jasná legenda a nic je nenahradí, ale cena nových a potažmo stav vs cena jetých mě dostávají daleko za mou komfortní zónu, vždyť 210 je retail no date Subů. Jen vnitřně tak nějak nevím, jestli se budu cítit komfortně s BP za 220+ a na druhou stranu, jestli si pokaždé, když bych bral na ruku Mark XVIII nevzpomenu na BP a nebude to jen takové hezké placebo.Co myslíte?
Karussell Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 Prvni myslenka byla BP a toho bych se drzel Vse ostatni jsme uz probrali, pockej si na hezkej kousek, ony nejaky prijdou… P.S. srovnavat suby s big pilotama…
kdojinej Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 Vezmi nový 43 za 240. BP co nosí Karussell ti stejně byly velký...
deep12 Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 ako Karussell odpovedal, drz sa BP, ak si kupis Marky a este k tomu so Selitou, vzdy Ta bude mrziet, ze to nie su BP s in-housom a peniaze vyhodene za Marky ti do buducna budu chybat na BP
Kostra Odesláno 11. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 13:27, kdojinej napsal: Vezmi nový 43 za 240. BP co nosí Karussell ti stejně byly velký... Velké nejsou, sedí parádně, to je ten problém. A 43 jdou nějak uplně mimo mě, těch 240 v nich nevidím ani omylem. Pravda inhouse, ale jinak ani Marky za relativní lidovku ani charisma BP:-(Ale díky moc za každý pohled, cení se;-)
Kostra Odesláno 11. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 13:29, deep12 napsal: ako Karussell odpovedal, drz sa BP, ak si kupis Marky a este k tomu so Selitou, vzdy Ta bude mrziet, ze to nie su BP s in-housom a peniaze vyhodene za Marky ti do buducna budu chybat na BP Já zas na tom in-house ani tak netrvám, jen jsem si u PAM zvyknul na týdenní rezervu a je to prostě boží fíčura.
Kostra Odesláno 11. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 12:33, Karussell napsal: Prvni myslenka byla BP a toho bych se drzel Vse ostatni jsme uz probrali, pockej si na hezkej kousek, ony nejaky prijdou… P.S. srovnavat suby s big pilotama…Jojo, probrali probrali a velký dik za podporu a pomocnou ruku;-) No Suby beru jako krásný příklad přestřelené ceny založené na marketingu atd. (no hate, sám jsem na čekačce) a docela čučím, že se do těchto vod pustilo IWC, které hned po nákupu cenově solidně padá a při vší úctě i neúctě prostě není hipsterský mainstream. 350 za něco, co bylo před pár lety za 200 bez nějaké zásadní invence mi přijde prostě úlet. Vždyť za to už jsou hezké jemně jeté VC:-(
xcmaniax Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 Co jsem koukal na ch24, tak 43 BP se na kuzi daji sehnat asi od 190. Ale nemaji dneska i ty mensi pilotky inhouse? Ten cenovy odstup 43 BP bez komplikaci moc nechapu, nezda se mi ze by mely neco navic.
Karussell Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 U IWC taky neni inhouse jako inhouse, ty 43BP s cal 82100 uz maj keramicky dily, pellaton, atd., podobne jako 46BP. Pak ve Spitfire(a novych modrych Mark Laureus s keramickym pouzdrem, tam je 32111 s PR 120h) je inhouse 32100, kremikovy vlasek. Ten, co je v pilotkach Mark XVIII(35111), je furt “jen” poladena Sellita.
Kostra Odesláno 11. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 16:31, Karussell napsal: U IWC taky neni inhouse jako inhouse, ty 43BP s cal 82100 uz maj keramicky dily, pellaton, atd., podobne jako 46BP. Pak ve Spitfire(a novych modrych Mark Laureus s keramickym pouzdrem, tam je 32111 s PR 120h) je inhouse 32100, kremikovy vlasek. Ten, co je v pilotkach Mark XVIII(35111), je furt “jen” poladena Sellita.A to jsem se dnes ještě doslechl někde na YouTube, že i ten inhouse v 43BP je skopčená 7750 s nadstavbou, tak aby se v tom pak člověk vyznal:-)
Karussell Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 Tomu se mi nechce verit, uz jen kvuli tomu pellatonu, atd., ta architektura musi byt podle me uplne jina…
Kostra Odesláno 11. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 18:18, Karussell napsal: Tomu se mi nechce verit, uz jen kvuli tomu pellatonu, atd., ta architektura musi byt podle me uplne jina… V žádném případě nejsem expert na strojky, takže jen hážu do placu co jsem kde pochytil a moc rád se budu mýlit;-)
Karussell Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 Ja taky ne, ale cekal bych na 7750 zaklad toho chrono inhouse, kterej je v Chrono Pilot 41mm a Chrono Portugieser…
xcmaniax Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 16:31, Karussell napsal: U IWC taky neni inhouse jako inhouse, ty 43BP s cal 82100 uz maj keramicky dily, pellaton, atd., podobne jako 46BP. Pak ve Spitfire(a novych modrych Mark Laureus s keramickym pouzdrem, tam je 32111 s PR 120h) je inhouse 32100, kremikovy vlasek. Ten, co je v pilotkach Mark XVIII(35111), je furt “jen” poladena Sellita. Rozšířit Ok, diky, to uz dava smysl. Co jsem koukal tak ta cena Spitfire s inhousem je plus minus stejna jako Marky, tak snad to tam taky casem soupnou. Ale i tak, 2 kila za pilotky bez komplikace je sileny. Na druhou stranu to pouzdro proste mate a na cenu hodinek ma stejne malej vliv.
Kostra Odesláno 11. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 A to ještě týpek na tubu tvrdil, že má info, že Mark XVIIII nebudou a zůstanou jen BP, Spitfire a šlus.
Karussell Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 Kazišuk Tak kdo máte Marky, držte si klobouky Jeste Ti do toho vlozim jeden rozmer a to prave ty 41mm chrono pilotky…co?
Kostra Odesláno 11. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 19:52, Karussell napsal: Kazišuk Tak kdo máte Marky, držte si klobouky Jeste Ti do toho vlozim jeden rozmer a to prave ty 41mm chrono pilotky…co? Tak jako líbí se i v 43, ale je to přeplácaný a chrono nepotřebuju:-) Nesá se nic dělat, příští týden nach Prag a zkoušečka u Dušáka:-)
xcmaniax Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 Ale jinak je to pohoda ne? Proste jit do kramu a treba to koupit Ne jako jinde.
ragu Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 19:25, xcmaniax napsal: Ok, diky, to uz dava smysl. Co jsem koukal tak ta cena Spitfire s inhousem je plus minus stejna jako Marky, tak snad to tam taky casem soupnou. Ale i tak, 2 kila za pilotky bez komplikace je sileny. Na druhou stranu to pouzdro proste mate a na cenu hodinek ma stejne malej vliv. Mluvíš mi z duše. Já teď ve Vídni zkoušel BP43, modré cifr, na tahu a asi je potřebuju. Jenomže přes dvě kila se mi za tyhle hodinky dávat nechce.
Karussell Odesláno 11. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2021 V 11. 12. 2021 v 19:54, Kostra napsal: Tak jako líbí se i v 43, ale je to přeplácaný a chrono nepotřebuju:-) Nesá se nic dělat, příští týden nach Prag a zkoušečka u Dušáka:-) Rozšířit Jo, to je spravnej postup. Vse v klidu vyzkouset, promyslet, uzit si to Jsem zvedavej na report… @ragu tak to je asi zas tak moc nepotřebuješ
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se