tyfo Odesláno 18. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 Prosim o radu zkusenych borcu na tomto foru. Rad by jsem si koupil mechanicke hodinky, protoze jsem temer nedotceny mechanikou tak si nedovedu uplne predstavit co to obnasi. No kazdopadne mam nejake pozadavky (mozna najivni): 1. Vodotesne min 100M - to aby jsem se s nimy nemusel bat koupat, skakat do vody atd. 2. Automat - na natahovani by jsem na 100% zapominal a nosim hodinky imrvere tak by to melo byt i pohodlnejsi 3. velikost adekvatni me ruce - mam cca 19,5cm tak si predstavuji tak 42 - 44mm (jen odhad netusim jestli je to OK) 4. necim neobycejne - bezne hodinky na urceni casu mam na to mi staci quartzky, zkratka neco zvlastniho cim jsou vyjimecne, treba GTLS nebo Spring drive nebo mereni slunecni rovnice zkratka NECO 5. pruhled na stroj - chci tu krasu videt 6. musi se mi libit 7. cena aby mne zena nezabila teda pro ni je 10Kkc nerealne ja jsem ochoten jit max na 20Kkc (rika ze pri 20 se se mnou rozvede) 8. moc se mi libi komplikace Power reserve - edit prosim o usmerneni patricnym smerem, ty komplikace jsem jen tak dal jako priklad vim ze v teto cenove relaci neni mozne mit treba SpringDrive, nicmene treba to budou posledni automaty co koupim a za chvili prodam nebo si je necham jako MyFirst a zacnu kupovat dalsi jako nekteri zde "postizeni" Predem dekuji za trpelivost protoze si zatim pripadam jako ze neco chci nevim co a nedam pokoj dokud to nedostanu.
Návštěvník YPO Odesláno 18. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 řekl bych,že jsi šťastný člověk, protože jsi se hned dostal do stadia chronomagisty "chci něco a nevím co" a nestálo tě to žádné peníze - nejvíc mě pobavil bod číslo šest já Ti neporadím, ale možná někdo méně postižený ano
New Milis Odesláno 18. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 Prosim o radu zkusenych borcu na tomto foru. Rad by jsem si koupil mechanicke hodinky, protoze jsem temer nedotceny mechanikou tak si nedovedu uplne predstavit co to obnasi. No kazdopadne mam nejake pozadavky (mozna najivni): 1. Vodotesne min 100M - to aby jsem se s nimy nemusel bat koupat, skakat do vody atd. 2. Automat - na natahovani by jsem na 100% zapominal a nosim hodinky imrvere tak by to melo byt i pohodlnejsi 3. velikost adekvatni me ruce - mam cca 19,5cm tak si predstavuji tak 42 - 44mm (jen odhad netusim jestli je to OK) 4. necim neobycejne - bezne hodinky na urceni casu mam na to mi staci quartzky, zkratka neco zvlastniho cim jsou vyjimecne, treba GTLS nebo Spring drive nebo mereni slunecni rovnice zkratka NECO 5. pruhled na stroj - chci tu krasu videt 6. musi se mi libit 7. cena aby mne zena nezabila teda pro ni je 10Kkc nerealne ja jsem ochoten jit max na 20Kkc (rika ze pri 20 se se mnou rozvede) prosim o usmerneni patricnym smerem, ty komplikace jsem jen tak dal jako priklad vim ze v teto cenove relaci neni mozne mit treba SpringDrive, nicmene treba to budou posledni automaty co koupim a za chvili prodam nebo si je necham jako MyFirst a zacnu kupovat dalsi jako nekteri zde "postizeni" Predem dekuji za trpelivost protoze si zatim pripadam jako ze neco chci nevim co a nedam pokoj dokud to nedostanu. Čau, jedna z odpovědí je Hamilton X-Wind. Můžeš si vybrat z x variant číselníku, a nakonec i ta komplikace tam je - měření úhlu snosu... Cena na hranici rozvodu - v současnosti odhaduju 15 - 18 tis.
tyfo Odesláno 18. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 jo jo cislo sest je tam tak nejak ze je to jasne, ale mam osobne s timto dost problem protoze najdu krasu v nejakem detailu ktery je pro jine nezretelny na druhou stranu jsem tim chtel rici neco ve smyslu ze neobycejne neznamena blaznivy "design". jo a pridam jeste jeden bod viz edit.
Conrad Odesláno 18. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 Čau, jedna z odpovědí je Hamilton X-Wind. Můžeš si vybrat z x variant číselníku, a nakonec i ta komplikace tam je - měření úhlu snosu... Cena na hranici rozvodu - v současnosti odhaduju 15 - 18 tis. Je to sice off topic ale nedá mi to Dělám trošku námořní jachting kde při navigaci úhel snosu je dost podstatný,ale nedovedu si představit,jak to na nich funguje nemohl by jsi mi pomoci vysvětlením díky Conrad
tyfo Odesláno 18. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 Čau, jedna z odpovědí je Hamilton X-Wind. Můžeš si vybrat z x variant číselníku, a nakonec i ta komplikace tam je - měření úhlu snosu... Cena na hranici rozvodu - v současnosti odhaduju 15 - 18 tis. jo X-Windy se mi celkem libi a svrbela mne ruka co tu byly v rublice prodam, ale nechci to uspechat
New Milis Odesláno 18. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 Je to sice off topic ale nedá mi to Dělám trošku námořní jachting kde při navigaci úhel snosu je dost podstatný,ale nedovedu si představit,jak to na nich funguje nemohl by jsi mi pomoci vysvětlením díky Conrad Úplně jednoduše - mrkneš na to, zakroutíš vnitřníma lunetama, něco tam nahoníš, přičteš, odečteš a je to. Detaily mě nezajímaj, třeba to je v nějakým návodu. Já mám hodinky na machrování a né na blbosti.
tyfo Odesláno 18. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 ....... Já mám hodinky na machrování a né na blbosti. SUPER
tyfo Odesláno 19. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 Nikoho nic jineho nenapada ? Vim mam dost parametru ale nejsou všechny tak striktni, X-Windy sice skoro všechny parametry splnuji ale ta komplikace neni zase tak "neobyčejna" je to jen počmaraná luneta radši by jsem treba misto chrono neco jine.
B.F.G. Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 http://cgi.ebay.com/New-Frank-Sinatra-Auto...%3A1|240%3A1318 http://cgi.ebay.com/NEW-ORIS-ARTELIER-COMP...%3A1|240%3A1318 Za tyhle peníze opravdu max. power reserve nebo moon phase.
Filipes Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 tyhle, dost ušetříš a navíc potěšíš moderátora Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 tyhle, dost ušetříš a navíc potěšíš moderátora ano jsou to neobyčejné hodinky pro neobyčejné lidi - číňan si mne ruce
Conrad Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 Úplně jednoduše - mrkneš na to, zakroutíš vnitřníma lunetama, něco tam nahoníš, přičteš, odečteš a je to. Detaily mě nezajímaj, třeba to je v nějakým návodu. Já mám hodinky na machrování a né na blbosti. Že jsem na něco tak triviálního nepřišel sám
tyfo Odesláno 19. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 tyhle, dost ušetříš a navíc potěšíš moderátora No nevim jak potesim moderatora, leda ze by prodal mi ty svoje a prepsal napis tyto asi ne ty moc pripominaji fake jine znacky 2 B.F.G. ty orisi se mi nelibi nemaji nic neobycejneho a moon phase se mi fakt nelibi ty Day / Date & GMT na sub ciferniccich to delaji neprehledne co treba neco s vecnym kalendarem (nemusi byt prestupny rok) to opravdu neni v teto cene zadna vec co by byla jina nez u jinych nebo alespon ne skoro u kazdych neco jako je GTLS (to neni drahy) nebo treba no nevim. komplikaci power reserve nebo moon phase to nedava punc neobycejnosti to je jen bezna komplikace akorat teda ten Power reserve se mi libi.
Ghill Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 Hmm, kamarat moj, cim viac pises, tym viac realne vidim ze sa s tebou zena rozvedie. Lebo toto nedas dokopy za tych 20k ani nahodou. No nevim jak potesim moderatora, leda ze by prodal mi ty svoje a prepsal napis tyto asi ne ty moc pripominaji fake jine znacky 2 B.F.G. ty orisi se mi nelibi nemaji nic neobycejneho a moon phase se mi fakt nelibi ty Day / Date & GMT na sub ciferniccich to delaji neprehledne co treba neco s vecnym kalendarem (nemusi byt prestupny rok) to opravdu neni v teto cene zadna vec co by byla jina nez u jinych nebo alespon ne skoro u kazdych neco jako je GTLS (to neni drahy) nebo treba no nevim. komplikaci power reserve nebo moon phase to nedava punc neobycejnosti to je jen bezna komplikace akorat teda ten Power reserve se mi libi.
cali Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 Skus sa mrknut na Precisty: timefactors.co.uk vyhody -mnoho modelov, povacsine inspirovanych nejakou strasou predlohou -vybere si kazdy maju pilotky divery chrono mechaniku quartz -pomer cena/vykon asi jeden z najlepsich ake sa daju vobec vidiet -je to EU takze colnici by nemali robit problemy -uzivaju standardne komponenty (ETA stroje) takze nebude problem so servisom a s hodinkami sa da trochu "blbnut" (vymeny ruciek, cifernikov....) -nie je to proflakla znacka nevyhody -design je vzdy kopiou niecoho co uz tu predtym bolo (vacsinou niecoho vojenskeho a proflakleho Omega300, Bernus, CWC....)... Vlastny design nemaju, niekomu by to mohlo vadit a najdu sa aj taki co Precisty povazuju za fejk.... Pravdou ale je ze Eddie ma pravne veci vzdy zasadne v poriadku a inspiruje sa vyhradne u modelov ktore sa u povodneho vyrobu uz nevyrabaju..... navyse vzdy pridava nejaku tu technicku vychytavku navyse. -nie je to proflakla znacka (ano toto patri jak do vyhod tak do nevyhod, proste na Rolexy/Omegy/TAGy...atd. poletia holky v bare asi viac ale co by sme nechceli za tu cenu)
Kalifx Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 ...protoze jsem temer nedotceny mechanikou tak si nedovedu uplne predstavit co to obnasi... Tohle je pro mě asi klíčová věta z tvého zadání. To nemyslím nijak hanlivě. Každej z nás na to byl nebo možná je podobně. Takže já ti doporučím, aby jsi se nejdřív pokusil sám sobě definovat pojem "neobyčejnosti". Co je pro tebe neobyčejné? Takhle to totiž svádí k tomu, že ti tu můžeme radit ať si přivážeš k ruce provázkem kukačky, nebo si přiděláš na Seika anténu s liščím ohonem. Přece musíš vědět, co tě obecně na věcech fascinuje. Co je v tvých očích dělá neobyčné... Je to tvar? Barva? Historie? Že je nosil Hitler?.... Ovšem taky si musíš uvědomit, že obvyklé firmy vyrábějící neobyčejné hodinky si za svou neobyčejnost řeknou také neobyčejné peníze. A 20 000,- Kč to nebude ani náhodou. Pokud je tohle tvůj finanční strop, tak si kup nějaký STORMy s "binárním" zobrazením času na požádání nebo s tak nečitelným číselníkem, že se za pár týdnů užívání budeš pohybovat na hranici šílenství.... Nebo nám zkus ještě trochu pomoct. Nastav jasnější mantinely.
Viktor Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 Tohle se občas objeví na eBay kolem EUR 500 - Berney Blondeau Big Gun, občas i pod jinými jmény (Marcello)
B.F.G. Odesláno 19. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 No nevim jak potesim moderatora, leda ze by prodal mi ty svoje a prepsal napis tyto asi ne ty moc pripominaji fake jine znacky 2 B.F.G. ty orisi se mi nelibi nemaji nic neobycejneho a moon phase se mi fakt nelibi ty Day / Date & GMT na sub ciferniccich to delaji neprehledne co treba neco s vecnym kalendarem (nemusi byt prestupny rok) to opravdu neni v teto cene zadna vec co by byla jina nez u jinych nebo alespon ne skoro u kazdych neco jako je GTLS (to neni drahy) nebo treba no nevim. komplikaci power reserve nebo moon phase to nedava punc neobycejnosti to je jen bezna komplikace akorat teda ten Power reserve se mi libi. Takhle jsi asi měl začít. Pokud dáš min 100 000,-Kč, tak si můžeš začít vymýšlet podobné vifikundace, ale 20k je v mechanice totálně mimo mísu.
tyfo Odesláno 19. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2008 2 B.F.G. je to jak rikas tech 20 je asi opravdu mimo misu a budu se muset spokojit s necim "obycejnym" 100K tak to opravdu za prvni mechaniky nedam to by jsem musel vydelavat uplne jine prachy nez mam ted. Viktore nejak se mi nezobrazuje obrazek prosim dopln, Marcello jsem nasel ruzne a vruznych cenach. 2 cali dik za zajimavej odkaz jsou tam zajimave kousky prosim co je to za kalibr Seagull ST-19 ? No zatim fakt nejlepe vychazeji ty Hemilton X-Wind jen je sehnat za dobrou cenu
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.