Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení kolegové, smutně jsem zamáčk slzu, konstatujíc že na DOXY asi finančně nedošáhnu nikdy, rozhodl jsem se pořídit diversky jiné, přiměřeně solidní, značky. Houževnaté, odolné, celoživotní, automaty.

Mým velkým favoritem jsou marathony SAR, nicméně uvítám rady a návrhy na obdobné hodinky - designově a hlavně cenově.

Dále také uvítám rady, v dnešní tristní kurzové situaci, kde nejlevněji tyto zakoupit.

Eventuelně má li SARka někdo zde na fóru a cítí-li potřebu se jich zbavit, jsem jedno ucho.

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Inu dobrá, tak já to trochu víc upřesním.

Tedy:

materiál pouzdro - ocel

materiál tah - ocel, silon/nato,zulu/, kaučuk, guma

stroj - automat, asi eta - nechci se na to dívat

ciferník - tmavý, jen indexy bez čísel

ručky - výrazná plounger minutovka

osvětlení - nátěrem, ne trubky s tritiem, ale musí svítit

vodotěsnost - cca 200 a níž - poleze se s nima hluboko do slaný vody

průměr - bez korunky tak 42 +\-

komplikace - jen datum

sklo - nemusí být safír, kyklop nevadí

luneta - jenosměrná, jemná aretace

cena - 15 až 20 000, ale raději samozřejmě níž

Odesláno

Jen bych tě chtěl "umírnit" s tou "celoživotností". Jsi ochoten do nich pravidelně investovat? Tedy cca 1 x za tři roky přetěsňovat (nová korunka, krček, těsnění skla, těsnění víčka) a každý rok si nechat udělat zkoušku vodotěsnosti? Pokud se s nima budeš podápět ve slané vodě možná i častěji, slaná voda je prevít a hlavně na gumu je dost agresivní.

Raději bych doporučil bez tlačítek, jednak ušetříš při přetěsňování (nebudou třeba těsnění tlačítek nebo nová tlačítka) a je to "o díru míň" do pouzdra.

Pokud to s nima opravdu myslíš vážně, doporučuji před nákupem ověřit cenu a dostupnost servisu v ČR (konkrétně to přetěsnění), ideální je vybrat značku, která umožňuje výměnu těsnění v korunce, aby se při přetěsňování nemusela vyměňovat celá korunka.

Odesláno
  Patrik napsal:
Jen bych tě chtěl "umírnit" s tou "celoživotností".

Třeba se potopí jen jednou a pořádně :rip:

Na Precistu zapomeň, průměr lunety má cca 40 mm, má čísla (3-6-9) a na 300 m modelu nemá datumku.

post-2946-1227445283.jpg

Možná by tvoje touhy ukojily tyhle Citizen: http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=1

Splňují velikost, datumku, mají pouze indexy, jsou velmi výrazné a přežijí 300 m. Jsou to ekodrive...

post-2946-1227445401.jpg

Nebo automaty do 200m: http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=1

Návštěvník YPO
Odesláno

...... já už jedny diversky na celý život mám, ale pokud bych vybíral i nějaké do vody :D tak by to bylo TOHLE a nic jiného......

Odesláno

Díky za návrhy, líbí se mě ty kazim kenzo nautilus, stowa prodiver jsou pěkný- trochu mě tam vadí ta luneta se sklonem dovnitř(aspoň to na mě tak působí) a ještě kremke subzilla - ty jsou jak kus lodního motoru.

Bohužel ceny narhovaných jsou až dvojnásobek toho co do nich hodlám dát.

Patrikovi děkuji za informace o údržbě, nedělám si iluze o nutnosti vzdorovat druhému zákonu termodynamiky.

Pokud by ještě někdo měl návrh na nějakého pracovního mořského koníka budu jen rád.

Odesláno (upraveno)
  New Milis napsal:
Teda ty šedý na tahu, ty bych si dokázal představit. Nevíte někdo, jak si stojí cenově?

Na WUS nekdo cca pred pul rokem prodaval PVD verzi tusim za 700,- USD. +/- ceny najdes tady.

Jsou rozhodne zajimave.

SNB10053.jpg

Upraveno uživatelem Baker
Odesláno
  Baker napsal:
Na WUS nekdo cca pred pul rokem prodaval PVD verzi tusim za 700,- USD. +/- ceny najdes tady.

Jsou rozhodne zajimave.

SNB10053.jpg

Díkes, i když takhle na druhej pohled se mi zdaj indexy a ručičky trochu subtilní, vůči futrálu. Ale ty ceny jsou reasonable.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...