Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  New Milis napsal:
Díkes, i když takhle na druhej pohled se mi zdaj indexy a ručičky trochu subtilní, vůči futrálu. Ale ty ceny jsou reasonable.

Svetlejsi cifernik je zajimavejsi ...

1000Mnew1.jpg

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno

pokud hledáte něco skutečně do vody s dobrým ohlasem,tradicí,odolností,dlouhou rezervou a nerozbitností tak se vraťte k příspěvku číslo 13 .... všechno ostatní je náhražka, možná kromě sinn "U"

Odesláno
  YPO napsal:
pokud hledáte něco skutečně do vody s dobrým ohlasem,tradicí,odolností,dlouhou rezervou a nerozbitností tak se vraťte k příspěvku číslo 13 .... všechno ostatní je náhražka, možná kromě sinn "U"

Jsou to sice 100%-ní potápky, ale už je to přes limit.

Návštěvník YPO
Odesláno
  PhoeniX napsal:
......... ale už je to přes limit.

to je pravda,jsou ovšem levnější než doxy a hlavně lepší než doxy

Odesláno

Tak jsem to ještě jednou pročet a prozkoumal odkazy.

Tritony se mi líbí, jediný co mě vadí jsou ty čísla. Trochu kolotoč. Dle mýho je tím výrobce(designer) trochu srazil. A cena samozřejmě víc než příznivá.

Seika nechcu. Měl jsem monstra, dokonce jsem do nich byl jednu dobu hodně udělanej, ale nebylo to ono.

No pak ty koboldy. Věru, nevím, co na nich stojí až pět tisíc ďolíků, ale jsou pěkný.

Z posledně doporučených se mi zamlouvaj ocean7 verze LM3, ale finančně už je to jen tak tak.

Ještě budu dumat. Byl by někdo ochoten pomoci při nákupu?

Jinak DÍKY všem zůčastněným za rady a názory.

Odesláno
  žabák napsal:
Tak jsem to ještě jednou pročet a prozkoumal odkazy.

Tritony se mi líbí, jediný co mě vadí jsou ty čísla. Trochu kolotoč. Dle mýho je tím výrobce(designer) trochu srazil. A cena samozřejmě víc než příznivá.

Seika nechcu. Měl jsem monstra, dokonce jsem do nich byl jednu dobu hodně udělanej, ale nebylo to ono.

No pak ty koboldy. Věru, nevím, co na nich stojí až pět tisíc ďolíků, ale jsou pěkný.

Z posledně doporučených se mi zamlouvaj ocean7 verze LM3, ale finančně už je to jen tak tak.

Ještě budu dumat. Byl by někdo ochoten pomoci při nákupu?

Jinak DÍKY všem zůčastněným za rady a názory.

Když bude nejhůř a nevybereš nic jiného, tak já ty Ocean7 lm-3 mám. Napiš SZ a domluvíme se.

Odesláno

S tym prispevkom 13 by som to nevidel tak horuco, nie su urcene pre EU a s pripadnym servisom bude urcite trochu patalia (nezabudajme ze su na cely zivot :) ) Ci su lepsie nez Doxy to neviem ale v nasich vodach s Doxami nasekas rozhodne neporovnatelne viac parady seiko si u nas vacsina ludi spojuje s baterkacmi za tisicku a nema o rade Grand ani tusenie (naproti tomu Doxu nosil napriklad aj Cousteau)

Celkovo by som doporucil vyhnut sa maloseriovkam od firiem ktore maju sice fajny pomer cena vykon ale historiu dva roky a nik nevie ci tu za dalsie dva este budu

Navrhujem sustredit sa na nieco tuzemske s nadcasovym designom zavedenou tradiciou a servisom.

Osobne sa mi ale Doxa zase az tak moc designovo nepaci (uvedomme si ze s tym potapanim to nebude tak horuce a budu to myslim hodinky na bezne nosenie kdezto D. su naozaj ortodoxne potapky)

Dovolil by som si odporucit napriklad nieco taketo .... retro potapky ktore neurobia hanbu ani v obleku:

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=158053

Ma to smrnc, pribeh a je to Longines cize znacka s tradiciou u ktorej je aka taka istota ze bude existovat aj za 20 rokov ked budes potrebovat pretesnit korunky.

Dalej samozrejme nic nepokazis ani Sinn-om TAGom Omegou Orisom Fortisom Tutimou.....

BTW co napriklad taky Tudor?

(ja viem vacsina toho co som vymenoval bude asi mierne cez limit... ale na hodinky na cely zivot sa trochu prisetrit podla mna oplati)

Odesláno

Díky za názor Cali. Jde o to, že oblek mám na sobě tak třiktát čtyřikrát do roka, kdežto neopren nebo jachtařskou bundu

asi tak sto padesátkrát do roka. Souhlasím, že je lépe vybrat renomovanou firmu, která zaručí seriozní zázemí.

O těch longinách samozřejmě vím, ale jsou příliš uhlazený, a ač jsem je nikdy neměl na ruce ani na živo neviděl, myslím, že s tou korunkou No.2 na otáčení vnitřní lunety se bude blbě manipulovat v rukavicích nebo mokrých zmrzlých prstech. Co se týče ceny, má to dvě roviny. Napsal jsem doživotní, protože já prostě k věcem přilnu, ale zas nejsem hlupák, abych si neuvědomil, že je můžu utopit, nebo rozbít. No a vzhledem k tomu, že nejsem žádný boháč, nýbrž muž s nižším středním příjmem musím k ceně přistupovat tak jak k ní přistupuju. Dále je také nutné uvážit, že délka strávená v práci se zhruba rovná počtu peněz (alespoň u mě). No a stará pravda říká, že i nejlepší den strávený v rachotě je horší než nejhorší den strávený na palubě.

S doxou se to má následovně: Ano pan Cousteau je opravdu pro mě ikona, a po doxkách jsem začal koukat když stáli asi 1500 dolíků, když byl dolar za 13, už jsem měl skoro ruku v kapse. Kurz se hnul špatným směrem a pánové v doxe usoudili, že ještě tisícovku k ceně přidají. A je hotovo.

Odesláno
  YPO napsal:
...... já už jedny diversky na celý život mám, ale pokud bych vybíral i nějaké do vody :D tak by to bylo TOHLE a nic jiného......

Správně..případně Seiko Sumo. MarineMaster používá kalibr s frekvencí 28800 kmitů za vteřinu, Sumo používá kalibr s frekvencí 21600. Z pohledu servisních intervalů samotného kalibru je lepší low-beat..na Seiko and Citizen foru se na toto téma vedla vášnivá diskuze.

Odesláno

ok vo svetle novych informacii berem spat....

ak to s tym potapanim myslis naozaj vazne (ja teda tiez rad nosim diversky ale potapam sa najhlbsie na dno podolskeho bazena a aj tam mi zalahne v usiach :) ) tak zuzujem dopoiruceny vyber na:

Omega Oris Tag Fortis- ak chces swiss paradicku a nevadi ti tresnut sa po vrecku ...myslim ze napr TAG aquaracery by mohli byt to co hladas (s trochou snahy aj cenovo)

Stowa Sinn Limes Tutima - Nemecka paradicka ale tiez nie uplne za hubicku

Archimede, O&W ak chces swiss automat stroj a usetrit

Trasser - ak chces nekompromisne military diversy, na mechanike ti nezalezi, a radsej usetris bubaky (ak ich budes brabvat naozaj tak casto do vody tak by som siel do T.)

Seiko - cokolvek od seika do 15K ceskych bude urcite dobra kupa cize sumo samurai monster..... Nech sa YPO a safi nehnevaju ale 2K USD je za tie Grandy podla mna moc (v zmysle povedomia o seiku u nas servisu v EU atd....) inak hodinky su to samozrejme fajnove

Orient star- o servise u nas a povedomi verejnosti plati to iste ako u tych drahych seik ale o toto je poznanie lacnejsie takze za zvazenie stoja

No a na zaver blbustka : Citizen promaster divers ... daju sa obstarat okolo 100USD na ebay nove ... sam som ich dlho mal a zohnal som ich dalsim 4om ludom... zatial bez jedinej staznosti..... podla mna suverenne najlepsi pomer cena/vykon aky som kedy videl...... su cele v titane luneta je masivna dobre chrani sklo luminiscencia a citelnost cifernika je vzhladom k cene uzasna gumovy remen je paradny a vo vnutri je overeny automat miyota ...... vlastne nechapem ako mozu stat tak malo. (teda chapem v obchode v cechach stavali 9K ked sa tu este predavali)

post-1266-1227525450.jpg

Odesláno (upraveno)

^_^ přiznávám, že tutima pacific mi nasadily brouka do hlavy. Sice mají jen 40mm průměr, ale tenhle styl se mi moc líbí.

Leč pozdě jsem si našel cenu: 1200USD

Upraveno uživatelem žabák
Odesláno

len doplnim...

relativne hodne muziky za relativne malo penazi ponuka Hamilton..... niektore jejich diversy stoja rozhodne za hriech (mne vadi ze trepu priehlad aj tam kde nepatri) vsetko do 500USD

dalej hodne parady urobia aj Tissot Seastar (znova ten blby priehlad ale to je vec nazoru) na ebay aj hlboko pod 300USD

Odesláno (upraveno)

...a já bláhový jsem si myslel, že Longines umí geniálně vše kromě potápek... :tongue_ss:

...asi jsou obecně známé....ale přesto, jak se vám líbí?

post-2869-1227533816.jpg

Upraveno uživatelem Gorg
Odesláno (upraveno)
  Gorg napsal:
...a já bláhový jsem si myslel, že Longines umí geniálně vše kromě potápek... :tongue_ss:

Tyhle povazuju take za krasne, hlavne osobne ocenuju ze nemaji datum. Jako jedny z mala.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno
  Gorg napsal:

post-2869-1227533816.jpg

Mně se líbí MOC!!!

Odesláno
  japa napsal:
ešte sa skús pozrieť aj na Mido AD Diver - na jachting by WR 200m mohlo stačiť, dizajn je originálny a cena je tiež fajn

A ty jsou také moc pěkné....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...