Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Švýcarská značka Formex představila novou kolekci řady Field Automatic.

Hodinky mají pouzdro o průměru 41mm, které je společne s korunkou vyrobenoz titatu zřídy 2. Speciálním kalením tohoto materiálu se konstruktérům hodinek povedlo zvýšit tvrdost z HV145 na HV900. Tedy měřeno metodou podle Vickerse.

Popis příkladu této metody měření tvrdosti:

Diamantové těleso ve tvaru pravidelného čtyřbokého jehlanu daného vrcholového úhlu mezi protilehlými stěnami vniká do povrchu měřeného tělesa při působení zkušebního zatížení. Měří se úhlopříčky vtisku, který zůstane po odlehčení.

Hodinky váží pouhých 65 gramů a dalsích 5 přidá řemínek. Jsou vodotěsné do 150metrů a pohání je Sellita SW200-1.

Odesláno

Case material: Titanium grade 2

41mm diameter, 10.6 mm height (perceived 8.8 mm), 20mm lug width, 46.6mm lug-to-lug

Glass: Scratch-resistant sapphire crystal with inside anti-reflective treatment Case back Titanium grade 2

Bezel: Titanium grade 2

Waterproof to 150 meters / 500 feet

Dial

Charcoal, Petrol Blue, Automatic Ash Grey, Mahogany Red, Ultra Violet and Sage Green

Numbers and markers filled with Old Radium Super-LumiNova®

Hands Brushed, filled with Old Radium Super-LumiNova®

Movement

Sellita SW200-1 Automatic movement (Standard)

26 jewels, frequency 28’800 A/h (4 Hz), 41h power reserve

Strap

Nylon velcro strap in black and blue

Bolgheri leather strap in black, leone, caraffa brown, blue or violet with carbon fiber composite clasp with patented gradual 7mm fine adjustment system

All straps can be changed using a Quick Release system and does not require the use of any tools

Price (USA)

$795.00 on nylon strap

$945.00 on leather strap and carbon clasp with patented fine-adjustment

• Po roku...
Odesláno

Charcoal. Černé.

Celou dobu, co jsem nad nima spekuloval, jsem si říkal, že si je vezmu s tím velcro strapem. Protože 3.900,- za koženej náramek se sponou je hrozná blbost. No a nakonec... 😏

Btw. teď je mají i ve 100 kusové limitce Earth Blue (https://formexwatch.com/watches/field-automatic-earth-blue-limited-series-41-mm/).

Ale to je na mě už moc velká divočina. 

• po měsících...
  • po měsíci...
Odesláno
  V 9. 1. 2024 v 14:08, Stuky napsal:

Jasná věc. Když to porovnám se Seiko Prospex SPB213J1, tak je to docela bída. Relativně rychle se vysvítí...

Udělám fotky a nahraju je.

Rozšířit  

diky

Odesláno
  V 9. 1. 2024 v 14:08, Stuky napsal:

Jasná věc. Když to porovnám se Seiko Prospex SPB213J1, tak je to docela bída. Relativně rychle se vysvítí...

Udělám fotky a nahraju je.

Rozšířit  

První fotka je ihned po nasvícení, stejně jako druhá, která je ale pořízená v nočním nastavení. Ta je barevně věrnější.

S pořízením třetí fotky (po cca 1,5 hodině) byl už docela problém.

20240109_201422.jpg

20240109_201451.jpg

20240109_213725.jpg

• po měsících...
  • po měsíci...
Odesláno
  V 13. 6. 2024 v 9:35, raduzn1 napsal:

Ahoj. Ano, má někdy tendenci se malinko povolit. 

Rozšířit  

Tak v tom nejsem sám... 😕

Mě se teda povoluje pravidelně a docela dost. Ale vlastně mi to až tak nevadí. Jsou to skvělý titáni.

Odesláno
  V 13. 6. 2024 v 20:02, Stuky napsal:

Tak v tom nejsem sám... 😕

Mě se teda povoluje pravidelně a docela dost. Ale vlastně mi to až tak nevadí. Jsou to skvělý titáni.

Rozšířit  

Opravuji původní sdělení. Povolují se častěji, nežli jsem si myslel 🤔. O cca. jeden až dva zoubky.

Odesláno
  V 10. 1. 2024 v 4:15, Stuky napsal:

První fotka je ihned po nasvícení, stejně jako druhá, která je ale pořízená v nočním nastavení. Ta je barevně věrnější.

S pořízením třetí fotky (po cca 1,5 hodině) byl už docela problém.

20240109_201422.jpg

20240109_201451.jpg

20240109_213725.jpg

Rozšířit  

V noci s čitelností problém nemám. Popravdě jsem byl mile překvapen a kdykoliv v noci lze i rozpoznat vteřinovku.

• po měsících...
Odesláno

Chlapi, co máte tyhle fieldky, jaký jsou postřehy po čase? Spokojenost? Uvažuji o nich, hlavně kvůli pohodlí nošení a absolutní univerzálnosti. Poslední dobou mně připadají všechny hodinky co mám těžký, proto je přehazuji na kaučuk. Tady mě láká ta udávaná hmotnost na tom nylonu 65g. Jak vypadá to pouzdro po čase? Ještě jsem neměl nic titanovýho, a co jsem viděl na fotkách, tak ten titan umí být pak pěkně ošlehaný, ale tady je to tvrzení...  Co to zapínání na sucháč? Drží to, nepovoluje to? Byl jste s tím někdo ve vodě (slaný), nerozepíná se to? Něco třeba negativního, kvůli čemu byste už do nich nešli?

Díky moc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...