odjinud Odesláno 3. června 2012 Nahlásit Odesláno 3. června 2012 Ne, zrovna tohle jsem žertem nemyslel. Vtip byl až později. :-) To, jak se oblíkáte nebo co nosíte (šperky, hodinky...) o vás přece vypovídá. Šaty dělaj člověka, se tomu říká. Pokud o tom neuvažujete, je to vaše věc, asi je to i lepší než bejt za nějakýho metrosexuála, rapera nebo módedámu; na druhou stranu jak píšete, nejste neznalí, abyste nevěděli cože taháte na ruce na hodinky. Takže ač už smíšlíte jakoliv, okolí neznalé vašich mírumilovných názorů hodinkofilů, leč znalé historie, vás lehce může zaškatulkovat jinam. Tolik na vysvětlenou k "vyjádření názoru nositelů hodinek". Mimochodem, kdysi měl Merceds v USA velkou kauzu, že když šoupli jednou jejich reklamu v jednom časopise shodou okolností za nějaký článek o nacismu, přestali tam na několik let inzerovat. Takže žádná německá firma na 2. sv. válku / nacismus sama dobrovolně nenavazuje, naopak, tohodle se bojí jako čert kříže. Otázka je, proč tedy Laco, Archimede atd do toho jdou... nechci bejt zlej, ale přijde mi to jako současný Prim, který taky nic jinýho než retro neumí... :-)
Návštěvník Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 (upraveno) Ne, zrovna tohle jsem žertem nemyslel. Vtip byl až později. :-) To, jak se oblíkáte nebo co nosíte (šperky, hodinky...) o vás přece vypovídá. Šaty dělaj člověka, se tomu říká. Pokud o tom neuvažujete, je to vaše věc, asi je to i lepší než bejt za nějakýho metrosexuála, rapera nebo módedámu; na druhou stranu jak píšete, nejste neznalí, abyste nevěděli cože taháte na ruce na hodinky. Takže ač už smíšlíte jakoliv, okolí neznalé vašich mírumilovných názorů hodinkofilů, leč znalé historie, vás lehce může zaškatulkovat jinam. Tolik na vysvětlenou k "vyjádření názoru nositelů hodinek". Mimochodem, kdysi měl Merceds v USA velkou kauzu, že když šoupli jednou jejich reklamu v jednom časopise shodou okolností za nějaký článek o nacismu, přestali tam na několik let inzerovat. Takže žádná německá firma na 2. sv. válku / nacismus sama dobrovolně nenavazuje, naopak, tohodle se bojí jako čert kříže. Otázka je, proč tedy Laco, Archimede atd do toho jdou... nechci bejt zlej, ale přijde mi to jako současný Prim, který taky nic jinýho než retro neumí... :-) Ty jsi ale mudrlant. Za prve - muzes byt naprosto v klidu, vetsina lidi vubec, ale vubec netusi, co to B-uhr jsou. Za druhe, mam nekolik nejasnosti, se kterymi bys mi jako historik, sociolog, PR a marketing analytik a arbitr elegance mohl pomoci? Pred valkou vyrobili Nemci letoun Messrschmitt Bf 108. 4 kusy se dostaly do Anglie a byly nasazeny v silach RAF na druhe strane. mezkove slouzily take u samotne luftwaffe, to je jasne. Po valce je do svych vzdusnych sil zaradila vitezna Francie a take osvobozene Ceskoslovensko. Mohl bys mi prosim vysvetlit kadrovou cistotu tohoto stroje? druha otazka vod hodinek. IWC dodavala B-uhr Luftwaffe. Becka daly vzniknout ikonickemu modelu Big pilot. Big pilot je mj . V limitce Antoine de Saint-Exupery, ktery bojoval proti nacismu. Tak tady su uplne v riti. Jsou dle tve logiky taky šmucig ? Upraveno 4. června 2012 uživatelem Roman I.
NIGHTinGALE Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 (upraveno) A největší fašounská klika je tady na Chronomagu, stále mám ještě v paměti, jak jste si nechali udělat limitku B-Uhren A jako by to nestačilo, teď se tu vyrábí limitka a pocta kapitánu Nemovi, což byl jen vobyčejnej pirát a zbabělec Upraveno 4. června 2012 uživatelem NIGHTinGALE
Dantechno Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Dobry den, kdyz mam rad japonske hodinky znacky Seiko jsem take fasista?
Návštěvník Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Dobry den, kdyz mam rad japonske hodinky znacky Seiko jsem take fasista? Na fasistu jses moc hubenej, takze nejses. Bud rad, ze ty Seikosha z osy zla vubec uneses.
odjinud Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Já už to nechci dál rozebírat, filozof nejsem... :-) ale stručně řečeno takhle - za války se kořistilo jak to šlo, jak reálně, tak know-how, resp. za války (válek) hodně, mimo ní méně. Rusové taky nebyli schopni po válce vyvinout proudový motor, tak si ho koupili u kapitalistického Rolls-Royce (a nikdy nezaplatili). Takže účel světi prostředky a nevzít si německej kabát jen kvůli hákovýmu kříži na něm, když ruskej voják mrznul (a naopak) je samozřejmě blbost. No, doba války je naštěstí snad na dlouho pryč a my máme luxus filozofovat i o morální stránce věci....
Návštěvník Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Já už to nechci dál rozebírat, filozof nejsem... :-) ale stručně řečeno takhle - za války se kořistilo jak to šlo, jak reálně, tak know-how, resp. za války (válek) hodně, mimo ní méně. Rusové taky nebyli schopni po válce vyvinout proudový motor, tak si ho koupili u kapitalistického Rolls-Royce (a nikdy nezaplatili). Takže účel světi prostředky a nevzít si německej kabát jen kvůli hákovýmu kříži na něm, když ruskej voják mrznul (a naopak) je samozřejmě blbost. No, doba války je naštěstí snad na dlouho pryč a my máme luxus filozofovat i o morální stránce věci.... Bingo , takze kabat je kus veci a pokud nema na sobe vylozky a symboliku, tak o majiteli nic nerekne, jen hreje.Pokud na hodinkach leteckeho designu vychazejiciho ze specifikace 1940 nebude gravirkou vyryta lidova tvorivost v podobe haknkrajcu nebo neceho takoveho, je velice odvazne jejich nositele pasovat do jakekoli skupiny. Proste ma jen hezky pilotky a ma z nich radost. Pletu se kolego?
misoo Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Dobry den, kdyz mam rad japonske hodinky znacky Seiko jsem take fasista? nie, to si potom kamikadze !
odjinud Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Bingo , takze kabat je kus veci a pokud nema na sobe vylozky a symboliku, tak o majiteli nic nerekne, jen hreje.Pokud na hodinkach leteckeho designu vychazejiciho ze specifikace 1940 nebude gravirkou vyryta lidova tvorivost v podobe haknkrajcu nebo neceho takoveho, je velice odvazne jejich nositele pasovat do jakekoli skupiny. Proste ma jen hezky pilotky a ma z nich radost. Pletu se kolego? Nejde o kabát nebo hodinky, ale o okolnosti. Proč by si Rus nevzal / neukrad od Němce hodinky, když žádný sám nemá a celou válku je používal? To jako ten kabát. Klidně i znakem Wermachtu. Ale pokud by nosil takovej kabát dneska, asi by se lidi dívali divně, ne? Jinak já jsem byl dost zapálenej do něm. letadel, chtěl jsem udělat komplet sbírku všech modelů, skončil jsem někde na 20 kitech a pak jsem to skoro všechno vyházel... takže slabost pro tohle plně chápu. Ale je to slabost.
odjinud Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 nie, to si potom kamikadze ! Tam záleží na modelu. Můžeš bejt samurai, když něco připlatíš, tak sumista... :-)
Dantechno Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Nejde o kabát nebo hodinky, ale o okolnosti. Proč by si Rus nevzal / neukrad od Němce hodinky, když žádný sám nemá a celou válku je používal? To jako ten kabát. Klidně i znakem Wermachtu. Ale pokud by nosil takovej kabát dneska, asi by se lidi dívali divně, ne? Jinak já jsem byl dost zapálenej do něm. letadel, chtěl jsem udělat komplet sbírku všech modelů, skončil jsem někde na 20 kitech a pak jsem to skoro všechno vyházel... takže slabost pro tohle plně chápu. Ale je to slabost. Vubec nerozumim co tim chces rict. Jinak znam jednoho co tydle veci nosi bezne....
Návštěvník Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Nejde o kabát nebo hodinky, ale o okolnosti. Proč by si Rus nevzal / neukrad od Němce hodinky, když žádný sám nemá a celou válku je používal? To jako ten kabát. Klidně i znakem Wermachtu. Ale pokud by nosil takovej kabát dneska, asi by se lidi dívali divně, ne? Jinak já jsem byl dost zapálenej do něm. letadel, chtěl jsem udělat komplet sbírku všech modelů, skončil jsem někde na 20 kitech a pak jsem to skoro všechno vyházel... takže slabost pro tohle plně chápu. Ale je to slabost. ručník končí. tohle nemá cenu
Petr_P Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 ... To jako ten kabát. Klidně i znakem Wermachtu. Ale pokud by nosil takovej kabát dneska, asi by se lidi dívali divně, ne? Promiň, nemůžu si pomoci. S tím kabátem to zrovna nebyl nejlepší příměr. O víkendu v Pardubicích bylo na veřejnosti vidět toto a lidi se divně nedívali:
odjinud Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Zakončím smířlivě vtipem, na podobné téma: První motorkářský sraz v Praze Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
VS Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 (upraveno) Prostě některé lidi zajímá technika a ideologie je jim ukradená, jiní hledají ideologii za každou cenu i tam, kde žádná není.Zrovna mám na monitoru jako pozadí Castle Bravo. Proč? Protože je to hezky barevné a na tmavém jsou dobře čitelné ikony. A jsem zvědavý, jestli mě nějaký primitiv zařadí do patřičné škatulky. Upraveno 4. června 2012 uživatelem VS
kuncák7 Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Prostě některé lidi zajímá technika a ideologie je jim ukradená, jiní hledají ideologii za každou cenu i tam, kde žádná není. Zrovna mám na monitoru jako pozadí Castle Bravo. Proč? Protože je to hezky barevné a na tmavém jsou dobře čitelné ikony. A jsem zvědavý, jestli mě nějaký primitiv zařadí do patřičné škatulky. Já si tě zařadil:smile_anim:. Mám totéž na šetřiči a nehledám v tom nic postraního.
B.F.G. Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Promiň, nemůžu si pomoci. S tím kabátem to zrovna nebyl nejlepší příměr. O víkendu v Pardubicích bylo na veřejnosti vidět toto a lidi se divně nedívali: Tak teď mě začíná pěkně s---t, že jsem tam nejel
VS Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Odesláno 5. června 2012 Já si tě zařadil:smile_anim:. Mám totéž na šetřiči a nehledám v tom nic postraního. Si tam přidej i B.F.G. Ten to má přímo v avataru
Lukas84 Odesláno 9. června 2012 Nahlásit Odesláno 9. června 2012 Já teď koukal na Timex Expedition. Mají pěkné kousky v designu leteckých výškoměrů. Sice jsou to levné quartzky, ale...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se