Lu2cz Odesláno 20. února 2015 Nahlásit Odesláno 20. února 2015 Ale beze srandy, to jsou moc krasne stromy... Bych chtel videt nazivo - hotovy Avatar strom...
Vit Odesláno 20. února 2015 Nahlásit Odesláno 20. února 2015 V 20. 2. 2015 v 15:56, Lu2cz napsal: Ale beze srandy, to jsou moc krasne stromy... Bych chtel videt nazivo - hotovy Avatar strom... Caa za měsíc jedu jeden vyrývat u kámoše. Bude z něj bonsaj (pokud to přežije).
Lu2cz Odesláno 20. února 2015 Nahlásit Odesláno 20. února 2015 Drzim palce at to da... Jsou to fakt nadherne stromy!!!
Andrew Odesláno 28. února 2015 Nahlásit Odesláno 28. února 2015 Ahoj pánové,sice nejsem asi ve zcela správném vláknu, ale přesto tu máte spoustu zkušeností s modelováním stromků. Potřeboval bych zastřihnout/prořezat náš japonský javor, můžete mi prosím někdo udělit několik dobrých rad jak na to? Děkuju předem.
Vit Odesláno 28. února 2015 Nahlásit Odesláno 28. února 2015 (upraveno) V 28. 2. 2015 v 15:20, Andrew napsal: Ahoj pánové,sice nejsem asi ve zcela správném vláknu, ale přesto tu máte spoustu zkušeností s modelováním stromků. Potřeboval bych zastřihnout/prořezat náš japonský javor, můžete mi prosím někdo udělit několik dobrých rad jak na to? Děkuju předem. Předpokládám, že jde o Acer Palmatum. Bonsaje tohoto typu se tvarují tak, že se "zaštipují" čerstvé listové výhonky (to se provádí půběžně od začátku, na to už je pozdě).To by ale u velikosti tohoto kusu byla asi práce na dva dny.Jestli chceš, zjistím ti období, kdy je nejlepší provést řez "tvrdého dřeva". (předpokládal bych, že na jaře a na podzim)Rozhodně si nůžky před řezem pořádně vyčisti, Palmatum je údajně dost citlivé na infekce. Jinak já čekám, až opadá listí z dubu ... Upraveno 28. února 2015 uživatelem Vit
Vit Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Odesláno 18. března 2015 V 20. 2. 2015 v 16:22, Vit napsal: Caa za měsíc jedu jeden vyrývat u kámoše. Bude z něj bonsaj (pokud to přežije). Tak jsem byl včera pro něj, no nevím, jestli to přežije (málo kořenů).
Vit Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Odesláno 18. března 2015 Pustil jsem se do přesazení jenoho vzpomínkového dubu, který jsem si přivezl cca před 10 lety jako památku z pracovního pobytu z MB (tehdy to byl semenáček s průměrem kmenu menším než 1cm - Eldo, dosvěč to!).Doufám, ze přesazení přežije, protože jsem jej celou dobu stříhal a cca každý třetí rok přesazoval, abych vytvořil kompaktní kořenový systém. Navíc jsem pod něj dal vždy cihlu, aby kořeny rostly do stran a ne směrem dolů.
Lu2cz Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Pár stromečků u kamaráda... Ten modřín se mi líbí nejvíc!
Motka Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Jak jsem slíbil, tak jsem vyfotil můj buk s listy(o dvě strany zpět je focen v zimě bez listů). Hned přidávám i fotku tisu.
Lobber Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Zdravim kluci... Hezke to tu mate, pridam se taky do skupinky bonsajistu :0))).A pri te prilezitosti, bych se rad optal, zda-li by mi nekdo *poradil* rekl vice k napadu mit vice stromku v jedne misce ... S prihlednutim k tomu, ze maji stejnou narocnost pece a jine (zalevani, hnojeni atd) by nemel byt dle me problem. Ale opravdu nevim ...Jedna se o Fikus a k nemu bych rad pridruzil Pepr a mozna i Fuki ... Foto poctnu zitra Jinak dekuji za odp...
Vit Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 V 21. 5. 2015 v 19:07, Lobber napsal: Zdravim kluci... Hezke to tu mate, pridam se taky do skupinky bonsajistu :0))).A pri te prilezitosti, bych se rad optal, zda-li by mi nekdo *poradil* rekl vice k napadu mit vice stromku v jedne misce ... S prihlednutim k tomu, ze maji stejnou narocnost pece a jine (zalevani, hnojeni atd) by nemel byt dle me problem. Ale opravdu nevim ...Jedna se o Fikus a k nemu bych rad pridruzil Pepr a mozna i Fuki ... Foto poctnu zitra Jinak dekuji za odp... Je zvykem sadit lesíky ze stejného druhu, s lichým počtem kusů. Miska je vhodnější plochá.
Gulas Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Odesláno 22. května 2015 Úplně jsem zapomněl, že jsme doma měli tuto borovičku. Dneska jsem se do ní "pustil"....jsem ale srab a bojím se do ní pořádně šáhnout. Zítra se snad odhodlám k radikálnějšímu zásahu.
Lobber Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Odesláno 22. května 2015 V 21. 5. 2015 v 19:56, Vit napsal: Je zvykem sadit lesíky ze stejného druhu, s lichým počtem kusů. Miska je vhodnější plochá. tak to zkusim promyslet nejak jinak ... Jinak dekuji za opd Vite... Imho, postnu fott,o proti vam mam jen klasiku, zatim si na neco vetsiho netroufnu ...
Waya03 Odesláno 26. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2015 Dneska jsem se byl kouknout na výstavě v botanické zahradě UK v Praze. Sice se tam horko jak čert ale stromky moc pěkné. Je to až do neděle. Jinak mě návštěva přesvědčila o tom že si musím co nejdříve pořídit modřín, ten se mi líbil nejvíce.
Toams Odesláno 4. března 2016 Nahlásit Odesláno 4. března 2016 tak co na to odbornici? jak to prostrihat? nebo jeste pockat?
laskajefajn Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Nechce se mi zakládat nové téma tak se zeptám tady: Co by jste poradili se dvěma stromy na levé straně? Zkácet a nasadit něco menšího nebo je nějakým odborným způsobem zkrátit (ostřihat)? Díky za každou dobrou radu
Argon Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Ani jsem netušil, že tu tohle perfektní vlákno je a koukám, že největší bonsaista mezi námi je Vít, tak to už chápu ty nadupané bicáky ;-). Tohle je foto mého stromku, který mi dal můj kolega z práce. Jedná se o buxus stálezelený. Původně byl součástí živého plotu. Já ho měl na balkóně v paneláku několik let. Zálivku dostával párkrát do roka a vedra v létě, i zimy dával v pohodě. Po koupi domu jsem ho dal na terasu a rok pokračoval v zažité praxi. Po roce se manželka rozhodla, že se jí tam moc nelíbí. Byl v černém kýblu a koruna byla neudržovaná koule..... Takže jsem ho přesadil a trochu ostříhal a zde je výsledek :-)
Vit Odesláno 17. června 2016 Nahlásit Odesláno 17. června 2016 V 14. 6. 2016 v 16:29, laskajefajn napsal: Nechce se mi zakládat nové téma tak se zeptám tady: Co by jste poradili se dvěma stromy na levé straně? Zkácet a nasadit něco menšího nebo je nějakým odborným způsobem zkrátit (ostřihat)? Díky za každou dobrou radu Já bych ho zkusil postříhat a uvidíš, co se ti podaří.Jsou to silné stromy, budou hezky nahazovat nové výhonky, takže oprava bude možná.Pokus se ho prořezat a vytvořit patra, něco jako TADY (bude o nějakou dobu trvat)Když se ti to nepovede, tak je zlikviduješ. POZOR: na konci každé větve, kterou chceš zachovat musí zůstat nějaká zelená hmota, jinak ta větev uschne. V 15. 6. 2016 v 10:58, Delawer napsal: Ani jsem netušil, že tu tohle perfektní vlákno je a koukám, že největší bonsaista mezi námi je Vít, tak to už chápu ty nadupané bicáky ;-). Tohle je foto mého stromku, který mi dal můj kolega z práce. Jedná se o buxus stálezelený. Původně byl součástí živého plotu. Já ho měl na balkóně v paneláku několik let. Zálivku dostával párkrát do roka a vedra v létě, i zimy dával v pohodě. Po koupi domu jsem ho dal na terasu a rok pokračoval v zažité praxi. Po roce se manželka rozhodla, že se jí tam moc nelíbí. Byl v černém kýblu a koruna byla neudržovaná koule..... Takže jsem ho přesadil a trochu ostříhal a zde je výsledek :-) Přeháníš.Stromek nevypadá zle. ------------------------------------------------------------------------------------- Já trochu stíhal a přesazoval.Ta nevinně se tvářící chlupatá bestie už mi zlikvidovala asi pět stromků (mimo jiné třeba fikus, který jsem měl přes deset let).Od jisté smrti ji zachránily jen děti a manželka.
Toams Odesláno 17. června 2016 Nahlásit Odesláno 17. června 2016 Hezky jsi prostrihal ty slahouny, co je to za stromek? Jinak co myslis, ma cenu se trapit s tim smrckem par prispevku nahoru? Diky
Vit Odesláno 17. června 2016 Nahlásit Odesláno 17. června 2016 V 17. 6. 2016 v 8:23, Toams napsal: Hezky jsi prostrihal ty slahouny, co je to za stromek? Jinak co myslis, ma cenu se trapit s tim smrckem par prispevku nahoru? Diky Je to Čínský Jilm (Ulmus parvifolia). Smček je hezký, protrhal bych mu jehlice a nadrátoval bych ho, aby se větve ve finále blížily vodorovnému směru.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se