Návštěvník Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 Navíc toto podivné image má Breitling pouze (kdo ví proč) na těchto stránkách, ve svém okolí neznám nikoho kdo by si myslel že je to značka s nízkým image, spíš naopak... pozri.. ja vnimam tu znacku nejak, ty vnimas tu znacku nejak. a ak maju hodinky za 100k+ nieco spolocne z ETA, tak to umna zrovna z kategorie prestizne nieje.
Leclerc Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 to jurgen: Prosím tě, hlavně už si nějaký kup! Tohle vlákno je už nějakou dobu o ničem! Na tvou případnou odpověď, ať ho nečtu, když se mi nelíbí, odpovídám - už se stalo. Pa
Návštěvník Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 to jurgen: Prosím tě, hlavně už si nějaký kup! Tohle vlákno je už nějakou dobu o ničem! Na tvou případnou odpověď, ať ho nečtu, když se mi nelíbí, odpovídám - už se stalo. Pa no neviem sice jak si teraz budes moct precitat moju odpoved , ale aj tak.. ako suhlasim ze je toto vlakno onicem aj uplne odzaciatku, akorat nechapem co ti natom vadi? nemozem sem hodit zopar fotek type xx a trocha sa o nich povypravat? tym som ta urazil? alebo ti vadi ze som si nekupil hned te marine big date 10minut po zalozeni topicu a natahujem to tu jak gumu na trenkach? no chapem ze ta to serie, ale mna zas bude srat ked vyhodim za te hodinky x penazi a po 2tyzdnoch zistim ze to neni uplne ono, resp. ze chcem volaco ine.. to si asi tak skoro druhe moct kupit nebudem.. (prve som si kupil tak po 10minutach a potom to aj tak dopadlo) je pravda ze to tu rozoberat nemusim a ze sa tu nic neriesi.. a ze zaberam zbytocne miesto v databaze.. ale jak si napisal, sak to preboha necitaj.. ok, ja to teda obmedzim aby som ta neurazal a nekazil ti cely den mojimi prispevkami.
cigi Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 jurgen to nééé, hlavně pokračuj! Je to legrace, moci ovlivnit někoho, kdo si kupuje zbytnou blbost za čtvrt melounu! :) jen prosím vynech brajle, rolex, zenith - to je jiný hřiště.
frelichl Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 jurgen: take it easy, on to Leclerc určitě nemyslel zle. Asi chtěl jen říct, že na takové dávky nádherných (a bohužel nedostupných) hodinek se už nemůže dívat, tak ať ho dál netýráš. Já být v tvé situaci, určitě jdu do těch AP, které sis na 90% vybral.
Leclerc Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 Samozřejmě, že mi to nedalo - a to hlavně z toho důvodu, abych mohl reagovat na případnou reakci na mojí akci. Takže Jurgene, fakt nic ve zlým! Pravdou je, že tvojí "těžkou volbu" asi osobně jen tak nezažiju, nicméně rád se něco dozvím i o hodinkách této ceny. Co mě "sere"? - nač tak silná slova? Spíš mi vadí, že se toto téma, zprvu tak zajímavé, značně ubírá směrem, jen málo společným hodinkám (což samozřejmě není vždy tvá vina): jakože fotky nějakých plechovek (Mercedes?), věčné srovnávání hodinek a aut, až po debaty o tom, kdo, v jaké profesi a sociálním postavení, nosí za hodinky - anebo by měl nosit. Uf, připadám si jako ve zvláštní škole. Co se týče kvality, tak můj laický názor je, že u hodinek nad 50 tis Kč. jsou už rozdíly minimální - radši bych si za rozpočet, který máš k dispozici, koupil několikery, s nějakým časovým odstupem. Co se týče vzhledu, myslím, že ať budeš svůj nákup prodlužovat sebevíc, jistě k radosti většiny na tomto fóru, stejně za rok, za dva, za deset, budeš pomrkávat po jiných. Troufám si říct, že čím extravagantnější či "agresivněší" kousek si vybereš, tím kratší doba po hledání nových. Takže Jurgene, fakt ti přeju dobrou ruku při výběru! Až je budeš mít, založ nové vlákno: "Konečně je to tady! Jurgen má hodinky!", moc rád se na ně podívám a třeba připojím svůj laický komentář. Bonne chance!
bunny Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 no nechcel som reagovat do tejto temy, ale az teraz som si vsimol, ze jurgen pise po slovensky (nejako neviem prepnut a velmi tie dva jazyky nerozlisujem)... pocuj jurgen, neurobili by ti vacsiu radost 2 hodinky po 5k usd ako 1 za 10??? lebo podla mna za 5k usd sa daju kupit velmi dobre kvalitne hodinky a zalezi na co ich potrebujes... ci pre tvoj dobry pocit, alebo sa chces s nimi chvalit pred kamaratmi, kolegami, ludmi z biznisu??? ver mi, ze kopec tych znaciek, mnoho ludi nepozna.... (ludi z chronomagu beriem ako pacientov, co poznaju vsetko) teda ostatni vobec neocenia co mas na ruke, ked ti ide o to, aby ta obdivovali... kasli na to, kup si teraz nejake okolo 5k usd a po case si kupis ine a myslim si, ze hodinky za 5k ti urobia rovnaku radost ako tie za 10k, teda ked ti robi radost mat na ruke kvalitne hodinky a nie len drahe hodinky.... to je vsetko a mozte na mna nadavat, ale to je moj nazor....
midloch Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 Navíc toto podivné image má Breitling pouze (kdo ví proč) na těchto stránkách, ve svém okolí neznám nikoho kdo by si myslel že je to značka s nízkým image, spíš naopak... pozri.. ja vnimam tu znacku nejak, ty vnimas tu znacku nejak. a ak maju hodinky za 100k+ nieco spolocne z ETA, tak to umna zrovna z kategorie prestizne nieje. O.K. osobně nechápu co je na nejlepší ETĚ špatnýho, navíc to ve své podstatě je hodně hodně modifikovaná ETA, stejnou ETU používá IWC v Aquatimerech a asi ví proč (možná IWC není dostatečně prestižní :-). Breitling je první firma, která začala do náramkových hodinek dělat chronograf což je dostatečně velká a historická prestiž, bavil jsem se o hodinkách s několika (nehodináři) Švýcary a Brajt je vnímán jako špičková švýcarská značka hodinek má certifikaci nezávislýho institutu na přesnost stejně jako Rolejdy. Při čtení celé této diskuze je jasný že se dost odchyluje od svého smyslu, začínáš vyžadovat jakousi prestiž, ale značku jako AD zná jen pár lidí z nichž je většina na chronomagu, za 200K ,jsou pro 90% lidí co vůbec ví co je to Breitling nebo Rolex tyto dvě značky naprosto nejprestižnější, takže pokud je tvým majoritním parametrem prestiž, tak já osobně neznám ve svém širokém okolí nikoho koho by AD ohromil neberu to, že nikdo ani neví co to je. Takže prestiž je jen jakési zbožné přání, protože za svoje prachy chceš aby ti ten švajcarský výrobek vůbec někdo občas pochválil ne?
Návštěvník Odesláno 21. září 2006 Nahlásit Odesláno 21. září 2006 leclerc: ok, dik, sorry a skusim sa drzat teda viacej temy...ale este jeden zdanlivo obrazok mimo temu sem musim pridat, ap si ho zasluzi: bunny: nepotrebujem dvoje hodinky, potrebujem jedny sktorymi budem spavat, sktorymi sa totalne stotoznim, kere budu cast mna/mojej ruky a pri kazdom pohlade sa potesim, ktore mozem nosit k teplakom aj k saku a pri ktorych nebudem rozmyslat, ci mi to zate penaze stalo.. a tuto vypisovanim tych vseliakych sprostosti si budujem knim vztah.. necakam, ze pani predavacka v bile bude vedet co mam naruke, dokonca ani naky pan v ruzovej koseli co ma miesto hodiniek 2 mobily ktore vylozi nastol, ale pri vyjednavani zniekym aspon trocha na urovni, ci uz te moje hodinky poznat bude alebo ne.. no, neuskodi to, aj ked netvrdim ze sa to 100nasobne vrati. midloch: odkonca.. mojim "majoritním parametrem" je aby som nemohol povedat.. "mal som si racej kupit ine (lepsie)". na royal oak velmi tazko najdes naky protiargument: je to znacka top3, mato poriadnu historiu, royal oak je snad flagship od AP, samozrejme vlasny kaliber.. jedine co mozes povedat ze sa ti nepacia, ale inac tazko najdes arugment preco by som si mal miesto toho kupit napr. pateky. ktej ETE.. to by sme mozno mohli zalozit aj novu temu, ale teda jeden pseudoargument: Breitling (5) Generelt: Alle mekaniske ikke-kronografer: ETA 2892-A2 (4-5) Alle kronografer med sub-dials ved kl. 3-6-9: ETA 2892 (4-5) med kronografmodul Alle kronografer med sub-dials kl. 6-9-12: ETA/Valjoux 7750 (4-5) Ældre kronografer (før 1975) benyttede det manuelle kolonnehjulskronograf Venus 178 (7) B10 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic/time/date) B12 (5): Lemania 1873/1877 (manual/24-hour/chronograph) B13 (4-5): ETA/Valjoux 7750 (automatic/chronograph) B17 (3-4): ETA 2824 (automatic/time/date) B18 (6-7): ETA 2892-A2 (automatic/perpetual/chronograph) B18 (9): Mulliner by Renaud et Papi manuelt tourbillon B19 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic/calendar/moon phases/chrono) B20 (4-5): Valjoux 7750 (automatic/GMT/chronograph) B26 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic) B30 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic) B33 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic/pointer-date/chronograph) B34 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic/date/chronograph) B34 (8): FP 11.86 (automatic/date/split-sec-chronograph) B35 (4-5): ETA 2892 (automatic/date/flyback chronograph) B36 (4-5): ETA 2892 (automatic/digital + analog chronograph) B38 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic/date/day/month/chronograph) B39 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic) B40 (4-5): ETA 2892-A2 (automatic) B41 (4-5): ETA 2892 (automatic/date/chronograph) B42 (4-5): ETA 2892 (automatic/date/chronograph) B43 (4-5): ETA/Valjoux 7758 (automatic) B44 (4-5): ETA 2892 (automatic/big date/chronograph) B45 (4-5): ETA 2834-2 (automatic/day/date) A. Lange & Söhne (9) L 901.x (9): In-house manuelt model Lange 1 L 902.x (10): In-house manuelt tourbillon model Pour Le Merite L 911.x (8): In-house manuelt model Arkade L 921.x (9): In-house automatic model Langematik L 922.x (9): In-house automatic model Sax-o-mat, Langematic L 931.x (8): In-house manuelt model Cabaret L 941.x (9): In-house manuelt model 1815, Saxonia L 942.x (9): In-house manuelt model 1815 L 943.x (9): In-house manuelt model 1815 L 951.x (9): In-house manuelt chrono model Datograph. Vari: L 001.1 (10) double-split-chrono L 961.x (10): In-house manuelt tourbillon model Lange 1 preteba to mozno nic neznamena a racionalne ani nemusi, premna to ale znamena. a je mi jedno ci te ETY prerabaju tak, ze ich najprv rolozia na atomy a potom naspet poskladaju do niecoho uplne ineho, ja chcem mat cisto vlasny kaliber, co nema nic spolocne z racionalnymi vecami, ale podobne ani image, je to cisto pocitova vec. seaman napisal vteme "Žebříček kvality": ale aj tak si myslim, ze je to pocitova zalezitost, pre mna je na samom vrchu Omega a aj keby som mal nejake Pateky, stale by som pokukoval po vykladoch, kde by boli nejake Seamastery, aj ked vacsina z vas si teraz asi klepe na celo a o tom to podla mna je. pretoze ak by sme zacali te veci rozoberat cisto racionalne, tak nosime digitalky za 200korun.. mozem este povedat ze sa mi breitling dizajnovo nepaci.. to su moje pseudoargumenty. ak sa ti breitlingy pacia, kup ich, nos ich, maj znich radost. ale nechci pomne aby som povedal ze su super, ked podla mna nesu. (te keci o taxikaroch a cisticoch kanalov snad nebere nikdo vazne.. nech si nosi kdo chce, co chce)
mechano Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 Ty kecy o čističích kanálů chtěly možná naznačit že časem se vždycky ukáže , kterou část zákaznictva ten který model nejvíce zaujme. Třeba Yachtmaster zvítězil na celé čáře u pasáků (nikoliv ovcí). Takže se může stát že se nevědomky zařadíš někam , kam jsi původně třeba nechtěl.
midloch Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 Ty kecy o čističích kanálů chtěly možná naznačit že časem se vždycky ukáže , kterou část zákaznictva ten který model nejvíce zaujme. Třeba Yachtmaster zvítězil na celé čáře u pasáků (nikoliv ovcí). Takže se může stát že se nevědomky zařadíš někam , kam jsi původně třeba nechtěl. Třeba stejně když si koupín Imprezu STI tak se zařadím mezi mexikánce? :-) Hele když si někdo koupí za prachy od Home Creditu kabelku Louis Vuiton tak ho to automaticky nezařadí mezi TOP hvězdy, tak jako já když jsem si předminulý týden koupil Brajtly se nechtěl zařadit mezi čističe kanálů. Koupil sem si je proto že se mi vždycky zpracováním líbili, mají svou historii a nemá je na ruce každej (stejně jako AD a ten ještě míň). Co mě jediný na tom štve že je tolik faků za pár korun, který na pravní pohled někdy těžko rozeznáš a ty pak má na ruce každej druhej majitel autobazaru v teplákovce a řetězem kolem krku...
Tazatel Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 jurgen: Výběr tak drahých hodinek je jistě příjemný problém . Já být v Tvé situaci, tak si vyberu několik kousků, které Tě nejvíce osloví za 10k(jako to děláš teď), ale koupil bych pro začátek nějaké o dost levnější hodinky. Třeba jen "obyčejné" Fortisky za 1k. Nosil bych je nějaký ten pátek a pak bych si uvědomil, co se mi na nich zamlouvá a co třeba mi vadí, co mi na nich chybí, jak na ně reagují ostatní a dopřál bych si ještě nějaký čas na rozmyšlenou nad těmi několika kousky, co jsem dříve vybral, případně bych se porozhlédl jestli zrovna nespatřila světlo světa nějaká zajímavá novinka. Nakonec bych zajel třeba do Švýcar a nechal si je všechny vyložit na stůl, vyzkoušel a osahal. Vzal bych si někoho(asi z rodiny) sebou, abych se ujistil o svých pocitech a podělil o radost. Navíc ty "obyčejné" Fortisky by si mohl nosit tam, kde by ses bál, že své drahé hodinky můžeš poranit. Mimochodem pro mě jsou Fortisky moc pěkné a kvalitní hodinky. Můžu jednu otázku k Tobě: Jaké hodinky vlastníš teď?
Tazatel Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 midloch: STIčko si kup, je to nejlepší vozítko na naše silnice a jede fakt nádherně, kvalita prvotřídní. Krom spotřeby není co vytknout. Přemýšlíš o dvoulitru nebo 2,5? Já teda v Plzni nikoho v Impreze se sombrérem na hlavě ještě nepotkal Asi s nima mexikání jezdí jenom v Mexiku . Když už se tu objevilo pár fotek s přibližovadly, taky jednu přidám
steel Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 to midloch : ....na tom štve že je tolik faků za pár korun, který na pravní pohled někdy těžko rozeznáš.... jo jo at ziji vintage kousky :-), cim vic se o hodinky zajimam, tim me zajima dnesni produkce - je ohavna, napr. dnesni omega seamaster - no fuj, o breitling ani nehovorim :-)
midloch Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 midloch: STIčko si kup, je to nejlepší vozítko na naše silnice a jede fakt nádherně, kvalita prvotřídní. Krom spotřeby není co vytknout. Přemýšlíš o dvoulitru nebo 2,5? Já teda v Plzni nikoho v Impreze se sombrérem na hlavě ještě nepotkal Asi s nima mexikání jezdí jenom v Mexiku . Když už se tu objevilo pár fotek s přibližovadly, taky jednu přidám Impreza je moje srdcofka!!! Už sem se v ní svezl a je to palba, mám rád tento typ aut (patří už sem ale jen EVO) které vůbec na to nevypadají (spíš si je člověk splete s nějakou Mazdou s křídlem jak žehlící prkno) ale po příslušných nastavení jsou schopny vypráskat 4krát dražší supersporty. Navíc asi těžko někdo pošle na okrsce do zatáčky Ferrari za 5 míčů bokem...
Tazatel Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 midloch: Asi tak za rok budu měnit auto a Sti (nebo možná pro běžné ježdění vhodnější WRX - příznivější spotřeba, o trochu pohodlnější podvozek i lepší cena) je na kandidátce . Taky sem si STI otestoval a to byla ta chyba. Teď mi připadá každe jiné auto takové líné a nudné. Mě docela dost zaskočil ten kopanec, když asi na trojku seplo turbo - prostě startující letadlo. Líbí se mi praktičnost (pohon čtyř kol, místo pro 5 lidí a velký kufr, slušná bezpečnost) a ktomu skvělý zrychlení (5,5s/100km) a v modrej metalíze je to velký lákadlo, že by tu spotřebu i člověk odpustil. Líbí se mi rok 2003 vejš. Jen se bojim, že jestli si jí pořídim, tak už jinou značku nevyzkoušim jako spousta mých známých(zatvrdili se a jiná značka už jim do domu nesmí), přitom na světě je tolik krásných aut. EVO je taky dobré auto, ale podle mě nemá to charisma. Připouštím, že v extrému je o trošku rychlejší, ale mě za srdce tak moc nebere. Boxer motor, modrá metla, zlatý kola, vymakané 4x4, pověstná spolehlivost a kvalita to dělá Imprezu v mojich očích lepší. Jinak moje srdcofka je Porsche, snad jednou
maxs Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 To Jurgen: AP vyzeraju dokonale,dobry vyber a splnuju vsetko co si pozadoval.Tak uz kup a odfot.To,ze naozaj nie je proti AP ziaden argument je pravda.Mna napada snad len jedna drobnost(ked si uz Breitling vydelil pre cisticov :-) citujem:.....chci si jeste koupit ap royal oak....(Darinka Rolincova) :-) :-) :-)
steel Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 maxs : treba udelaji edici AP zvonky stesti
midloch Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 midloch: Asi tak za rok budu měnit auto a Sti (nebo možná pro běžné ježdění vhodnější WRX - příznivější spotřeba, o trochu pohodlnější podvozek i lepší cena) je na kandidátce . Taky sem si STI otestoval a to byla ta chyba. Teď mi připadá každe jiné auto takové líné a nudné. Mě docela dost zaskočil ten kopanec, když asi na trojku seplo turbo - prostě startující letadlo. Líbí se mi praktičnost (pohon čtyř kol, místo pro 5 lidí a velký kufr, slušná bezpečnost) a ktomu skvělý zrychlení (5,5s/100km) a v modrej metalíze je to velký lákadlo, že by tu spotřebu i člověk odpustil. Líbí se mi rok 2003 vejš. Jen se bojim, že jestli si jí pořídim, tak už jinou značku nevyzkoušim jako spousta mých známých(zatvrdili se a jiná značka už jim do domu nesmí), přitom na světě je tolik krásných aut. EVO je taky dobré auto, ale podle mě nemá to charisma. Připouštím, že v extrému je o trošku rychlejší, ale mě za srdce tak moc nebere. Boxer motor, modrá metla, zlatý kola, vymakané 4x4, pověstná spolehlivost a kvalita to dělá Imprezu v mojich očích lepší. Jinak moje srdcofka je Porsche, snad jednou Přesně tak, modrá perla se čtyřmi zlatými slunci a andělským křídlem na zádi. To je moje motlitba od té doby co se mi ve třech tisících seplo turbo a mně se najednou zúžilo vidění přes čelní sklo, pak ostrá pravá, tam kde by 99% aut vylítlo ze silnice, tak STIhačka drží jak v kolejích. Dá se i velmi slušně a finančně přístupně vyladit (jen výměna výfuku přinese 70koníků navrch) a pak je s dobrým řidičem schopna vyprášit i 911. Nejvíc jich jezdí na Zlínsku a v Evropě asi ve Švajcu (asi dobře ví proč) to je jen taková paralerka s hodinkami.
Jeremy Odesláno 22. září 2006 Nahlásit Odesláno 22. září 2006 Ty kecy o čističích kanálů... Já myslím, že tyhle kecy pouštějí ti, kteří by ty hodinky sami chtěli, ale tak nějak si je nemůžou dovolit a ještě k tomu je jako muže příroda méně vybavila... To první je naprosto v pořádku, ne všichni chodí do práce jen kvůli penězům a i když třeba ano, tak jsou i rozumnější důvody, jak je pak utratit.. .. to druhé je smutnější, ale tak ty lidi prostě beru..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se