Přejít na obsah

Zajímavé levnější jednoručky

Doporučené příspěvky

Trošku jsem přepracoval svůj původní dotaz. To původní vlákno prosím klidně smažte. Někdy časem bych rád pořídil jednoručky. Musím se cenově držet při zemi. Dejme tomu třeba 8 tis. Takže kultovní MS jsou mimo a to i bazarové. Žádné extra parametry nejsou. Možná jen to, že by mohly být spíš menší, tak do 40 mm, ideálně bez data a značka by mohla mít v sobě nějakou tu hodinařinu. Zkusím napsat co jsem zatím tak nějak vypátral.

1. nejlevnější Luch - ovšem je to Bělorusko a vzhledem k okolnostem odmítám takovou zemi podporovat.

2. Slow - údajně švýcarská značka, ale spíš mi to přijde jako módní značka. Zaujal mě model Slow Jo 06. Jsou to sice 24 h, což je škoda, ale jsou zajímavé - ne úplně tradiční. Pouzdro 38 mm, ale z fotek se zdá, že působí spíš větší. Jiank nic moc zvlášního nemají, akorát by tam měl být vnitřní AR na minerálu. Jak jsem pochopil, tak se dají koupit na tom jejich webu a údajně by cena měla být konečná včetně dopravy a výpalného a to aktuálně 270,- euro. https://cz.slow-watches.com/product/slow-jo-06-single-hand-wrist-watch/

Slow.JPG.3dcb663425dc2b061344694300d2dcbe.JPG

3. Pak jsem narazil na Zeppelin. Mají různé modely cenově do těch cca 8 tis. Zaujal mě třeba defakto dámský model Captain’s Line 8643-5. Velikost 36 mm, ale jinak by na nich nic dámského být nemělo. Škoda je toho data, ale jinak hezky čitelné. Ale vlastně nevím jak moc si značka samotná stojí.

Zeppelin.JPG.4ebd82d337f0be647335966f5bc826c4.JPG

4. Poslední co mě zaujalo Botta-Design UNO Quartz 40 mm White. Mají více verzí, ale preferuji, aby tam byly čísla a z toho mi nejlépe vychází ta bílá verze. Fajn by byla verze (stříbrné pouzdro, černý ciferník, bílé indexy a bílá ručička), ale bohužel není - aspoň zatím. Vzhledem k úzkému rámečku kolem skla budou působit asi větší než jsou a zajímavé je taky zapuštění řemínku pod pouzdro. Údajně snad přišli na trh jako první s jednoručkama, ale jestli to je pravdo, to nevím. Případně díky za upřesnění. Bohužel cena je poněkud vyšší.

UNO.JPG.83aa4610842b83d152e0825e5b5ad9bd.JPG

Budu rád za vaše další podněty a nápady. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hledal jsem něco víc informací o těch Slow a ten model JO, když se dívám na nějaké reálné fotky na ruce, tak to vypadá o dost hůř než bych čekal. Viděl jsme i nějaké video a celkem mě to nechalo chlqdným. Takže asi vyřazuju.

Ještě jsem narazil na Iron Annie, ale ta tu moc příznivců myslím nemá a taky mi to přijde skoro kopírka Zeppelin. Jediné plus těch dvou značek je, že tam amjí nějaké ETA kalibry. Jo a u té 41 mm verze tam je průhed na baterku - proč? Pouštím asiz hlavy..... a máme tu zase UNO.

Odkaz ke komentáři

@papunZdravím a přeji hezké dopoledne. Také jsem hrozně potřeboval do sbírky jednoručky. 😉😀Od jednoho místního člena jsem je nadávno koupil. Jedná se o microbrand Svalbard. Dělají jen limitované edice a jsou za velmi slušné peníze. 

https://svalbard.watch/index.html

Pro představu přidávám fotku těch svých na  ruce. Mají strojek Seiko NH35A, safír, WR 10 ATM...

20220702_194635.jpg

Odkaz ke komentáři

@dragys27no nevybral bych si. Celkově mě ten styl nezaujal. Velké jsou. Jo a k čemu jsou ty 10 h? Ale uznávám, že to je něco jiného a najde si to své kupce.

No a průzkumem se utvrzuji v tom, že qartz bude nejlepší volba. Určitě je nebudu nosit často a tak prostě bez udrzbovky. Stejně to na té jedné rucicce nikdo nepozná. 

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, papun napsal:

@dragys27no nevybral bych si. Celkově mě ten styl nezaujal. Velké jsou. Jo a k čemu jsou ty 10 h? Ale uznávám, že to je něco jiného a najde si to své kupce.

No a průzkumem se utvrzuji v tom, že qartz bude nejlepší volba. Určitě je nebudu nosit často a tak prostě bez udrzbovky. Stejně to na té jedné rucicce nikdo nepozná. 

Že to nikdo nepozná je přece úplně jedno, hlavní je, jestli Vám bude vadit vědomí, že to není mechanika, ne?? 

Odkaz ke komentáři

Nebude mi to vadit. Úplně na začátku jsem měl jedny Quartz a myslel si co nemám. Defakto jsem si myslel, že mechanika je přežitek. Pak jsem do toho trošku zabředl a začal kupovat mechaniky měl pocit, že Quartz už nikdy nebudu nosit. No a nakonec jsem přišel na to, že obojí má svoje a aktuálně když vezmu kousky co fakt nosím, tak jsem půl na půl.

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, papun napsal:

V pořádku, byl to návrh k zamyšlení. Každý máme jiný vkus a tak je to správné. Značka Svalbard má v nabídce i kvartzky, se strojky Ronda. Nad těmi desetihodinovými jsem se také pozastavoval a dočetl jsem se, že je to nějaký francouzský revolucionářský čas.

Jo a jen takový vtípek... Baterkáče nejsou úplně bezúdžbové. Je potřeba v nich měnit baterii. 😉

@Kamil.K Já to mám v současné době tak, že prahnu jen po tikání. Nicméně, nikdy člověk neví jakým směrem se jeho chronobundus bude ubírat... 😊

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, dragys27 napsal:

V pořádku, byl to návrh k zamyšlení. Každý máme jiný vkus a tak je to správné. Značka Svalbard má v nabídce i kvartzky, se strojky Ronda. Nad těmi desetihodinovými jsem se také pozastavoval a dočetl jsem se, že je to nějaký francouzský revolucionářský čas.

Jo a jen takový vtípek... Baterkáče nejsou úplně bezúdžbové. Je potřeba v nich měnit baterii. 😉

@Kamil.K Já to mám v současné době tak, že prahnu jen po tikání. Nicméně, nikdy člověk neví jakým směrem se jeho chronobundus bude ubírat... 😊

Za mě Svalbard super..trochu mě mrzí že jsem propásl tady ty v inzerci :). Pak jsem se koukal na jejich stránku a teď zase přemýšlím, jestli mě to bere až tak že je pořídím nové. @dragys27budu rád když by ses pak podělil s hodnocením, třeba kvalita zpracování, přesnost, atd.

Jinak výše uvedené nic moc, ale na zkoušku bych bral asi Luch. Nemůžou za to co se děje, takže bych to tak neřešil.

Odkaz ke komentáři

Luch jsem měl i před válkou. Nějak nezvládli potisk ciferníku. V patřičném vlákně jsem se rozepsal. Ve zkratce, napřed úplně chyběl jeden index, reklamoval jsem, poslali druhé a tam byl index zase křivě. Nedal jsem to a prodal je. Pak jsem je sehnal v ok stavu, ale zase začala válka. Hodinky za to nemůžou, ale mě to vadí.

Přiznám se, že jsem znovu hodil oko na ten Salvbar. Předtím jsem nějak divně hledal, protože některé kusy jsem neviděl.

Trošku mě zaujal tento model.

https://svalbard.watch/pages/Svalbard_Einzeiger_AG11.html

Škoda, že tam je ten 24 h kotouč. Na druhou stranu nové za 2 tis. By mohl být zajímavý experiment.

Jak je to případně s clem? Platí se nebo je to už v ceně jak někdy bývá?

Odkaz ke komentáři

Ty nevypadají špatně. Dokonce by mi u nich ani nevadilo to okénko s 24h kotoučem. Samozřejmě je to zase otázka osobních preferencí. Každopádně, za ty peníze paráda. Díval jsem se do smluvních podmínek a píší tam, že je zasílají nizozemskou poštou. Takže, čistě teoreticky... Pokud by je odesílali z Holandska, jednalo by se o dopravu po EU, tudíž bez cla.

@Boris313tady z inzerce jsem je vyfoukl já, omlouvám se. 😊

Co se týká kvality a zpracování, já těm hodinkám nemám co vytknout. Přesnost se u jednoruček podle mě moc nemusí řešit. Nicméně, měřil jsem je aplikací Watch Accuracy Meter v mobilu a ta ukazuje +4sec. za den v poloze ciferníkem vzhůru. Bude to asi tak nějak souhlasit. Když jsem je cca před týdnem začal nosit, nařídil jsem ručku v celou hodinu úplně přesně na index a žádnou pozorovatelnou odchylku jsem dosud nezaznamenal. Ocelové pouzdro je celé leštěné, dýnko šroubované, s průhledem na strojovnu. Kožený řemínek má signovanou sponu. Ciferník je super, je takový něco mezi bílou a stříbrnou, lehce perleťový. Ve skutečnosti jsou hodinky fakt krásné.

20220708_100817.jpg

Odkaz ke komentáři

Kdyby byly za tu dvojku, tak asi dobré. Já jsem to četl přes překladač a míč moudrý jsem z toho nebyl právě. Psali tam, že vaše země může účtovat clo atd. Mají je i na tom německém shopu a tam to vychází na cca 2.700,-, ale jistota že nemusím řešit clo. 

Ale rozhodně zatím z toho nemám ten pocit, že by mě to ohromilo. a nevím jestli bych pokousal ten věnec.

Odkaz ke komentáři

@papun Také bych je raději koupil z toho Německa s jistotou, že to bude bez komplikací. Přeji hodně trpělivosti a ať vyberete něco podle svých představ. V této cenové relaci je jednoruček málo.

@Boris313 Není za co. Kdyby byly potřeba ještě nějaké informace, rád poskytnu. Jsem zvědav, jestli ten kandidát nakonec projde. 🙂

Odkaz ke komentáři

Tak jsem pár dní přemýšlel a rozhodl jsem se přeskočit kompromisy. Stálo by to peníze navíc a o tom co bych zažíval já ani nemluvím. Takže volba padla na Botta-Design UNO Quartz 40 mm White. Líbí se mi ta dokonalá čistota a jednoduchost. Je tam přesně jen to co chci. žádné datumy, a GMT kotouče tam fakt nechci. Je pravda, že jsem předtím psal, že bych byl ještě raději za černý cifr a bilý potisk a ručičky, ale nakonec jsem rád, že jsem se nasměřoval k té bílé. Bude to takové slunce v záplavě tmavých hodinek.

Teď ještě nějak tak sebrat střelivo. Něco bude muset i do prodeje, ještě to musím vyhodnotit. Přímo BOTTA má teď nějaký kupón na slevu a dopravu gratis, ale nějak to nechci řešit úplně hned. Chce se to hodit do klidu, stejně jak klidné mají být ty hodinky:)

Odkaz ke komentáři

Jj poresim to tam. Mají tam ve slevě tu starší verzi s naklapavacim dýnkem a WR 30, ale já mám na naklapavacky averzi. Nová dražší verze je WR 50 a šroubovací.

Jinak aspoň zatím tak😁

IMG_20220713_142601.jpg

Upraveno uživatelem papun
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...