Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci...

Copak se to ke mě dostalo za bastlík? Pouzdro vypadá jako když bylo přechromovaný, ale před dávnými lety... dýnko je nějaký divný, sklo na to pouzdro podle mě nepatří a vevnitř je 68.3

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno jsem byl v muzeu v NMnM a viděl tam obr-Primky s mechanickým strojkem s nátahem elektromotorkem. Hlásím, že se mi něco podobného podařilo sehnat - jen to nejsou náramkové - jsou to hodiny stolní. Nemohl jsem si pomoct, je to HardCore. Pokud někdo znáte více o tomhle PRIM-o-mutovi, ocením info o modelu. Díky Honza. 

Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem byl v muzeu v NMnM a viděl tam obr-Primky s mechanickým strojkem s nátahem elektromotorkem. Hlásím, že se mi něco podobného podařilo sehnat - jen to nejsou náramkové - jsou to hodiny stolní. Nemohl jsem si pomoct, je to HardCore. Pokud někdo znáte více o tomhle PRIM-o-mutovi, ocením info o modelu. Díky Honza. 

Odkaz ke komentáři

No nevím, nevím, zda odkaz (který se mi objevil) na strojek kal. 10 je odkaz na stejný strojek jak má zde výše honza.hasic. Myslím, že strojek kal. 10 je poháněn od kmitající setrvačky elektromagnetickými cívkami - tedy zcela obráceně než u běžných mechanických hodin s pérovým pohonem (kde je pohon od péra k setrvačce) a tak mi tam ten elektromotorek "nehraje" a řekl bych, že to jsou dva zcela rozdílné systémy hodinových strojků.

Odkaz ke komentáři

Ja natýrlich. Je to úplně jinej systém. Ten, kam směřuje odkaz, je moderní strojek kde kmitá setrvačka tím že ho "nutí k pohybu" magnetické pole cívek. Ty jsou na malej buřt. Těchto strojků mám funkčních asi 20, nefunkčních tunu....:o) Jsou to mrchy neopravitelný. Nechtěl jsem ale sem do tohoto fóra zavádět debatu o velkých hodinách.....  Prosím administrátora o smazání ať se to tu nezapleveluje.  Díky. Honza 

Odkaz ke komentáři

Byla na nich teda luneta jako na sportech? 

Čau, přesně to říkáš, Honzo. Soudek. Prý to byly Primky s největším počtem variant, snad několik set. Kalibr 66 nebo 68. Plášť zlacený nebo niklovaný, hladký nebo kartáčovaný. Dýnko šroubovací nebo narážecí. Číselníky s kovovým efektem nebo barevné, také s proměnným odstínem. Samozřejmě i černé a bílé. Indexy tištěné nebo plastické, někdy vypadají jako aplikované jako např. u Seiko.

Nikdy dříve se mi extra nelíbily, ale nemají něco do sebe?.  

Odkaz ke komentáři

Čau, přesně to říkáš, Honzo. Soudek. Prý to byly Primky s největším počtem variant, snad několik set. Kalibr 66 nebo 68. Plášť zlacený nebo niklovaný, hladký nebo kartáčovaný. Dýnko šroubovací nebo narážecí. Číselníky s kovovým efektem nebo barevné, také s proměnným odstínem. Samozřejmě i černé a bílé. Indexy tištěné nebo plastické, někdy vypadají jako aplikované jako např. u Seiko.

Nikdy dříve se mi extra nelíbily, ale nemají něco do sebe?.  

No to moje pouzdro je ale jiný... Na první pohled vypadá jako ze sportů

Odkaz ke komentáři

Sorry, ahoj, nechal jsem se ovlivnit. Teď na to koukám, porovnávám s náležitě ošoupanými PS2  a fakt to vypadá jako PS2. Dokonce i to vypouklé sklíčko by mohlo být původní. Trochu mě mate, že nevidím kolem skla nákružek, na který se nacvakne luneta. Nemohl to někdo před chromováním odbrousit?

Odkaz ke komentáři

Jojo, sporty to nejsou, ale vydrží dost, myslím že přesně tyhle tu jeden člen (JR_2010) pohřbíval do země a daly to s přehledem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...