Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vážení znalci primek, mohu vás požádat o identifikaci těchto hodinek? Co je to za model, v jakých letech se vyráběly, jestli se jim nějak říká... Číslo kalibru už z fotek nepřečtu, musel bych je doma znovu otevřít. Přestože jsou zjevně pánské, nosila je babička mojí přítelkyně. Nikdo si nepamatuje odkdy.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení znalci primek, mohu vás požádat o identifikaci těchto hodinek? Co je to za model, v jakých letech se vyráběly, jestli se jim nějak říká... Číslo kalibru už z fotek nepřečtu, musel bych je doma znovu otevřít. Přestože jsou zjevně pánské, nosila je babička mojí přítelkyně. Nikdo si nepamatuje odkdy.

Díky

Typ 66 445 8

Odkaz ke komentáři

Nejsem si zcela jistý a tak se zeptám.

1)

Je to co je na foto tvz. bastl..... Celé by to dle knihy mělo být ve zlaceném pouzdru...  model 52 111 3.... pak bude vše v pořádku....

2)

Toto co je na foto se tváří jako model 52 074 1 .... číselník by také seděl, ale v knize je tento model nafocen tak, že tam ta zlacená šipka u indexu 3 není, nebo je špatně vidět..... je tedy číselník v pořádku ....???

A teď to červené datum, zde není v knize ano... takže stačí pouze vyměnit datový věnec ?

Děkuji

post-402-0-66609000-1422958071_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

A ještě něco.... sehnal jsem si 2 nové číselníky, jsou stejné, jen se liší v odstínu.... jeden je zcela bílý, druhý taková nažloutlá metalíza....

Může to být tak, že ten bílý patří k modelu  52 074 1 a ten metalický k modelu ve zlaceném pouzdře 52 111 3 ....???

post-402-0-56109500-1422960620_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jako úplný nováček prosím místní znalce o pomoc.

Koupil jsem Prim sport 1 ve špatném stavu.

Jako laik jsem poznal, že není původní luneta a vteřinovka. Na první pohled bastl.

Ciferník ale vypadal dobře a protože se mi z fotek zdálo, že je lesklý (měl by být méně obvyklý než matný), tak jsem hodinky vzal.

Dnes mi hodinky přišly ale když jsem je otevřel, tak přišel šok. Kolem strojku je nějaká tvrdá hmota!

Vymontoval jsem korunku a přišla další prasárna. Hřídelka korunky je nějak nastavovaná a asi pájená.

A to ještě špatně, protože se při otáčení doleva povoluje.

Strojek se mi vyndat nepodařilo. Nechtěl jsem použít násilí. Asi je přilepený tím sajrajtem.

Hodinky nejspíš zkusím vrátit prodejci, ale zajímá mě ten ciferník.

Dá se podle fotek poznat jestli je ciferník origo? Je lesklý.

Sklíčko vypadá nové. Taky nevím jestli je origo. Asi ne.

Fotky níže.

Mám jich víc, ale dám sem jen čtyři pro ilustraci.

post-36957-0-15922000-1422970236_thumb.jpg

post-36957-0-60780000-1422970239_thumb.jpg

post-36957-0-27043800-1422970244_thumb.jpg

post-36957-0-65550400-1422970370_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nejsem si zcela jistý a tak se zeptám.

1)

Je to co je na foto tvz. bastl..... Celé by to dle knihy mělo být ve zlaceném pouzdru...  model 52 111 3.... pak bude vše v pořádku....

2)

Toto co je na foto se tváří jako model 52 074 1 .... číselník by také seděl, ale v knize je tento model nafocen tak, že tam ta zlacená šipka u indexu 3 není, nebo je špatně vidět..... je tedy číselník v pořádku ....???

A teď to červené datum, zde není v knize ano... takže stačí pouze vyměnit datový věnec ?

Děkuji

Datové věnce se vyskytovaly oba - černý i červený - alespoň co já vím.

A ještě něco.... sehnal jsem si 2 nové číselníky, jsou stejné, jen se liší v odstínu.... jeden je zcela bílý, druhý taková nažloutlá metalíza....

Může to být tak, že ten bílý patří k modelu  52 074 1 a ten metalický k modelu ve zlaceném pouzdře 52 111 3 ....???

Ano, ten krémový by měl jít do zlaceného pouzdra a bílý do chromovaného.

Odkaz ke komentáři

Jsou hezký, kde a za kolik ? vzal bych též po kousku.... 

Odkaz ke komentáři

Jako úplný nováček prosím místní znalce o pomoc.

Koupil jsem Prim sport 1 ve špatném stavu.

Jako laik jsem poznal, že není původní luneta a vteřinovka. Na první pohled bastl.

Ciferník ale vypadal dobře a protože se mi z fotek zdálo, že je lesklý (měl by být méně obvyklý než matný), tak jsem hodinky vzal.

Dnes mi hodinky přišly ale když jsem je otevřel, tak přišel šok. Kolem strojku je nějaká tvrdá hmota!

Vymontoval jsem korunku a přišla další prasárna. Hřídelka korunky je nějak nastavovaná a asi pájená.

A to ještě špatně, protože se při otáčení doleva povoluje.

Strojek se mi vyndat nepodařilo. Nechtěl jsem použít násilí. Asi je přilepený tím sajrajtem.

Hodinky nejspíš zkusím vrátit prodejci, ale zajímá mě ten ciferník.

Dá se podle fotek poznat jestli je ciferník origo? Je lesklý.

Sklíčko vypadá nové. Taky nevím jestli je origo. Asi ne.

Fotky níže.

Mám jich víc, ale dám sem jen čtyři pro ilustraci.

Cifr je parexo. Strojek je přechodový typ 68.4. Nic zajímavého, jen první verze, ale do PS1 nepatří. Vteřinovka taky špatná. Hřídelku seženeš za hubičku a stroj půjde zachránit. Ten černý patlák jde umýt benzinem.

Ale pokusil bych se to vrátit - má to cenu strojku.

Odkaz ke komentáři

Joskas: Všechno špatně, vrátit prodejci.

Cifr je parexo. Strojek je přechodový typ 68.4. Nic zajímavého, jen první verze, ale do PS1 nepatří. Vteřinovka taky špatná. Hřídelku seženeš za hubičku a stroj půjde zachránit. Ten černý patlák jde umýt benzinem.

Ale pokusil bych se to vrátit - má to cenu strojku.

Moc děkuju za bleskové odpovědi.

Jdu se pokusit o vrácení. :-(

Odkaz ke komentáři

Prodejce si hodinky vezme zpět. Právě mi odepsal.

Trvrdí, že o tom nevěděl. Nebudu ho nikde špinit, protože nemůžu s jistotou tvrdit jestli o stavu vnitřku věděl nebo ne.

Je dost pravděpodobné, že ano, ale jistě to říct nemůžu.

Ještě se chci zeptat jak poznat Parexo ciferník od originálu? Na čem přesně to je vidět?

Upraveno uživatelem Joskas
Odkaz ke komentáři

Byla to tato aukce v neděli večer:  http://aukro.cz/prim-sport-i-i5028693327.html

Stejný prodejce tam měl i tuto vzácnost: http://aukro.cz/prim-ala-diplomat-top-vyrocni-model-skoda-i5028665719.html , na kterou jsem se jako přihazující v této aukci zde přeptávala, jestli nejde o dotisk, nebo podvrh jako nepřiznaný číselník Parexo. Bylo řečeno, že tento prodejce hodinky nevyrábí, ale pouze překupuje.

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...