Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Prodejce si hodinky vezme zpět. Právě mi odepsal.

Trvrdí, že o tom nevěděl. Nebudu ho nikde špinit, protože nemůžu s jistotou tvrdit jestli o stavu vnitřku věděl nebo ne.

Je dost pravděpodobné, že ano, ale jistě to říct nemůžu.

Ještě se chci zeptat jak poznat Parexo ciferník od originálu? Na čem přesně to je vidět?

Vždy sleduj písmeno M ve slově Sport.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ano, byla to ta aukce.

Nechci tvrdit, že to prodejce udělal vědomě. Neznám ho a vrácení se nebránil.

M ve slově PRIM, ne? :-D

Ano přesně, byla to taková malá hádanka.

Odkaz ke komentáři

Už jsem z toho nějaký zamotaný tak poprosím o objasnění .... jde o model 52 074 1 viz. obrázek dole.

1) hodinky mají někdy černé, někdy červené datum .... Honza již reagoval, že se dělali oba typy současně ???

2) dále spodní víčko... někdy je celé zakulacené, někdy má plochý tvar s číslem -viz. obrázek .... je v tom nějaké pravidlo kdy jaké víko ?

3) ručky.... někdy jsou ručky kratší.... je možné, že se dávaly do tohoto modelu 2 typy ruček ?.....a nebo je možné, že docházelo k amatérskéhu zkracování minutové ručky.... z důvodu jasnějšího odečítání času ?.... viz. obrázek

obrázky jsem si zapůjčil z Primlandu..

post-402-0-09541600-1423342837_thumb.jpeg

post-402-0-21335500-1423342881_thumb.jpeg

post-402-0-58397500-1423342900_thumb.jpeg

post-402-0-66684100-1423342917_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Takže myslíš že v fabriky to bylo... dlouhé ručky (minutová až k desítce) a ploché dno.... a všechno ostatní je skládačka ?

Na Primlandu jsou v prodeji oba typy... co zde uvádím... myslel jsem si že alespoň tam by měl někdo tu "originalitu" hlídat. ???

Odkaz ke komentáři

Dobrý večer pánové,

nedávno jsem na Aukru vydražil tyto Primky, bylo u nich uvedeno označení 66 225 1 a že jsou nenošené. Kupoval jsem je hlavně proto, že se mi líbí jejich jednoduchý design a bezvadný stav. Hodinky vypadají opravdu nenošeně, obsahují strojek 66.3, dýnko bez označení, fungují bez problému.

Přesto že se tím nic nezmění, zajímalo by mě, zda se jedná opravdu o nenošený originál, nebo nějaký repasovaný kus. Zdejší vlákno jsem prošel a použitý ciferník jsem našel pouze u jedněch, zjevně zbastlených, hodinek. Hodinky s podobným ciferníkem jsem jinak našel pouze zde http://www.antik-prim.cz/obchod/hodinky-prim-66-4-174.html .

Pokud se s nimi již někdo setkal, budu rád za podrobnější informace (rok výroby, fotografie jiného kusu..).

Díky

Petr

post-38247-0-17644900-1423605381_thumb.jpg

post-38247-0-97423400-1423605382_thumb.jpg

post-38247-0-75115700-1423605384_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...