Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Jo, hezké. Můj soukromý tip je druhá půlka 70. let, může to být originál, ale i poskládané z nepoužitých dílů, repasované tam nic nevypadá.

Tahle originální sada se ještě nedávno prodávala v Parexu. Je jedno jestli je to staré nenošené a nebo poskládané z nepoužitých dílů. Jsou pěkné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dnešní úlovek - je to kalibr 99 - ještě jsem naživo neviděl. Nenošené, jedny chrom a druhé zlacené. 

Dnešní úlovek - je to kalibr 99 - ještě jsem naživo neviděl. Nenošené, jedny chrom a druhé zlacené. 

post-28916-0-63277000-1424079597_thumb.jpg

Upraveno uživatelem honza.hasic
Odkaz ke komentáři

Taky jsem to koukal jako péro. Netušil jsem že je někdy uvidím. 

Podle knihy pana Hovorky - tabulka číslo 31: 17 kamenů, 2,5 Hz, strojek HMT 1809, Hindustan Machine Tools, Indie. V Eltonu s označením "kalibr 99" vyrobeno cca 500 ks hodinek s tímto strojkem. Získal jsem je od sběratele, který je přímo koupil v hodinářství ve Svitavách. Cena nových byla údajně kolem 780 Kč.  Honza. 

Odkaz ke komentáři

Jsou to ty dvoje zleva. Ty vpravo jsou se strojkem Poljot. Těch taky moc nebylo. Tyhle exoty mám pokupě....

Jo jo, o Indech a HMT se tu moc nemluvilo.

A když už jsi u těch málo se vyskytujících cizokrajných strojcích v primkách, popátrej ještě po dámských ZARJA (kalibr 75) a hlavně skeletonech 38 053 se strojkem FE 143-S3, ty jsou i na nošení moc pěkné :)

Odkaz ke komentáři

Já to spíš nechávám plynout jak to přijde pod ruku. Zarje asi byly spíš v dámskejch a ty zatím nesbírám. Ty číno-skeletony sehnat to by byl mazec...:o) myslím, že je to normálně nereálné. V neděli je tu první letošní burza tož uvidíme co se vyhráblo přes zimu se šuplíků.... 

Odkaz ke komentáři

Protože sbírám dětské i dámské Prim, nachází se u mě i málo častý Zarja-Prim kalibr 75. Kdyby někdo věděl, jak vypadá pouzdro nebo celé tyto hodinky, bylo by to super.

post-21576-0-51701900-1424190805_thumb.jpg

post-21576-0-68791900-1424190813_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...